Andrzej Godlewski Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam i chciałem Wam przedstawić dioramę którą wykonałem jakiś czas temu, ale ten temat jest u mnie ciągle aktualny, i obecnie przygotowuję projekt dioramy z samolotem w roli głównej oczywiście w skali 1:35. Ale co tam najpierw o tej dioramie słów kilka. Zacznę od figurek, w zasadzie są wszystkie przerobione z różnych firm , verlinden , jakiś polski zestaw plastikowych figurek chyba francuzi. Sanitarka to ESCI, konie to zestaw od Zwiezdy , oczywiście mocno przerobione. Wago rosyjski platforma to przeróbka Dragon, no i oczywiście Fiat Iżorski to żywiczny zestaw a właściwie to budowa od podstaw, bo połowa samochodu pancernego łącznie ze środkiem to mój wyrób. Życzę miłego oglądania i oczywiście chętnie słucham Waszych opini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Jak przedmówca . A cóż to za samolot o którym wspominałeś? Będzie od podstaw? Bo w 1/35 nie ma chyba zbytniego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Piękna, i polska Już gdzieś, kiedyś widziałem tą dioramę, świetnie że tu dotarła bo wreszcie mogę się przyjrzeć dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Dziękuje za odzew i zpraszam do dalszego komentowania. A co do samolotu to chciałbym wykonać ,na przykład Ansaldo A-1 Balilla w ataku na konnicę budionnego, lub Hannovera Rolanda CL2 atakujacego bolszewicki pociąg. W jednej z książek widziałem świetne zdjęcie lotniczego rzutu kołowego, ciężarówki holujące rozłożone samoloty w otoczeniu wiejskich ciekawskich dzieciaków i dorosłych. Wszystko wymaga przemyślenia jakiej to może być wielkości i gdzie to póżniej zmagazynować, ot taka proza dnia codziennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Po prostu szczęka mi opadła, naprawdę. I nie dlatego, że wykonanie świetne (bo jest świetne), ale ten klimat! No i jest ambulans czyli to z czym ostatnio czuję silną więź. I te pielęgniarki, cud miód. Techniki też zazdroszczę, wątpię żeby kiedyś dane mi było zbliżyć się do tego poziomu. Gratuluję i może więcej zdjęć? Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Spróbuję zrobić parę zdjęc w terenie na tle lasu zobaczymy jak wyjdzie, takich zdjęc jeszcze nie robiłem. Widziałem natomiast kilka tak aranżowanych że po prostu przygladać się musialem bo nie wieżyłem, że to modele, i nie było to nic komputerowego. Robienia zdjęć modelom ciągle się uczę, dobry sprzęt i wiedza o fotografi, to klucz do sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Dioramkę znalazłem ! Powala, czuje się jak modelarski chłop pańszczyźniany. Atmosferka rewelacyjna i ta piguła załamująca ręce... Ale do du... ale do duuu... ale do duuużej doszedłeś wprawy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 A co do samolotu to chciałbym wykonać ,na przykład Ansaldo A-1 Balilla w ataku na konnicę budionnego, lub Hannovera Rolanda CL2 atakujacego bolszewicki pociąg. No to czekam z niecierpliwością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Jendrass To czujemy się dokładnie tak samo. Ale wiesz co odpowiedział profesor muzyki pewnemu facetowi na ulicy gdy ten spytał go jak dojść do filharmonii? "Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć!". Chyba wydrukuję sobie te trzy proste słowa i powieszę w pokoju na ścianie Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja tylko w kwestii formalnej skoro tytuł brzmi "Na front", to skąd ranni? Ale to tylko kwestia zmiany tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Już wyjaśniam tyuł, początkowo to był ,,opatrunek,, a na wystawie przekręcili tytuł i napisali ,,odpoczynek,, no to no to pomyślałem że ,,na fron,, nie będzie się nikomu myliło przeczytawszy tytuł To jedna strona medalu a druga to taka, iż podczas tej wojny zarówno bolszewicy jak i my często atakowaliśmy transporty wojskowe, które były własnie w drodze na front. Tą dioramą chciałem pokazać epizod z tematyki wojennej, która przez polskich modelarzy jest jakby zapomniana . Mimo iż wrzesień 1939 był heroiczny to jednak przegrany, a w 1920 wygraliśmy niepodległość i tylko dzięki temu możemy chwalić się osiągnięciami dwudziestolecia międzywojennego. Nie zapominajmy jednak o tych dzięki którym mieliśmy tą jędyną okazje być suwerennym państwem. I własnie o tych ludziach opwiada ta diorama, tytuł ,no cóż zawsze można zmienić i wybrać lepiej pasujący, ale czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Temat i wykonanie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Nie wiem, czy warto warto zmieniać temat, tak tylko się spytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Myślę że wyjaśniłem kwestie tytułu, niech pozostanie takim jak jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Miodzio Też poproszę o więcej fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Piękna rzecz! Kawał dobrej roboty! Widziałem ją swego czasu na żywo, na wystawie w Pałacu Kultury. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy budowie następnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Pięknie, tak lubie takie dio. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam. Napisze jedno. Ładniusie Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Wczesniej tego nie widziałem, to teraz się wypowiem: świetne! Oczami wyobrazni widziałbym zamiast tego pancernego autka , jakiegoś szmaciaka osobno kadłub osobno płaty. Praca inspirująca, czekam na inne z tego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Zazdroszczę talentu Model wystawowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Jesteś BOGIEM uświadom to sobie ! Szacunek ludzi ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Jesteś BOGIEM uświadom to sobie ! Szacunek ludzi ulicy To już był tekst z serii żałosnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi