Rujewit Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Czyli póki co będzie trzeba poczekać aż ciutkę stanieje albo zamówić za wielkiej wody ;) A co do ceny to wiem, że za jakoś trzeba płacić ale zauważyłem, że w sumie od Tami tylko parę modli utrzymuję dość wysoką cenę... w tym właśnie JS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Różnie z tym jest, ostatnie dostawy droższe - fakt. Ale swego czasu kupowałem w zwykłym internetowym sklepie ISa-2 za 120zł. A co do Panzerabwehrkanone 43 L71, to będzie iście piękny model. Super zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 No właśnie o to chodzi, że takiego tygrysa można dostać za 90 zł (jak się dobrze trafi) a JS widnieje za 120-170 zł... W exito pamiętam był najtańszy i kosztował ok 130 zł ale teraz patrze, że już nie ma... A w wale to nowy model nie jest... Dobra dość jęczenia bo to nie o tym wątek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Kolejna zapowiedź Smoka Żadne zapowiedzi, stare modele + stare figurki. To nie do mnie, pisz do Dragona. U nich są to nowości, a jak u nich są to nowości (producent) tzn. że są to nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 To nie do mnie, pisz do Dragona. U nich są to nowości, a jak u nich są to nowości (producent) tzn. że . szukają ciula z mamoną :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 peter bez przesady z tą mamoną, kotlet odgrzany ale cena jakaś kosmiczna nie jest. Fakt w Polsce niedostępne ale za granicą raczej bardzo przystępna cenę mają. Wydaje mi się że dla osób, które zaczynają z modelarstwem szczególnie młodzi ludzi to oferta jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1123 Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Ritter, dla ludzi, którzy zaczynają z modelarstwem najlepsza ofertą są w miarę nowe (nie najnowsze ze względu na cenę) modele TAMIYA. Wszystkie od nr 150 w górę są samoskładalne - nie to co te stare Dragony. Zapowiadana cena ISU-152 na LM i HB to ok 46 USD, a więc coś pomiędzy Matyldą i Jagdtigerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 tomek1123 masz racje że stare modele Tamiya są bardzo atrakcyjne dla młodych modelarzy z tego względu że lepiej się skleja jednak jak dla mnie modele Dragona nawet te starsze oferują więcej i lepszy poligon doświadczalny. A to że trzeba szpachlować itp. to sama przyjemność Tak szczerze to zależy kto co lubi jeden lubi po prostu skleić i pomalować a inny woli się pomęczyć i przerabiać wszystko zależy od chęci i zdolności manualnych. LM i HB to ceny mają dużo niższe niż nasze krajowe tak więc do tych 46 USD trzeba doliczyć z połowę tej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Niecały miesiąc temu, kupiłem tamiyowskiego IS-2 w Pelcie na Świętokrzyskiej, za jedyne 137 zł. Tego smego, widziałem godzinę później w "słynnym" Has-Hobby za około 180 zł. Cieszy mnie bardzo, że "Tamamija" wypuści ISU-152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Niecały miesiąc temu, kupiłem tamiyowskiego IS-2 w Pelcie na Świętokrzyskiej, za jedyne 137 zł. Tego smego, widziałem godzinę później w "słynnym" Has-Hobby za około 180 zł. No właśnie o to mi chodzi, że cenna tego modelu strasznie się waha... Tj. cena PzKpfw III ausf N... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JazzMan Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Kolejna ciekawa zapowiedź: http://www.dragon-models.com/html/6577poster.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Kolejna ciekawa zapowiedź: Powiedzmy że ciekawa, a taki zestaw to już Tristar wydał jakiś czas temu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JazzMan Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Dragon też wydał ten model - nr.kat.6220. Ale teraz będzie to Premium Edition i zapewne lepsza jakość wyprasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 i zapewne lepsza jakość wyprasek. Zapewne nie... Premium Edition to starsze modele plus blaszki, metalowa lufa, metalowe liny. Nie zawsze wszystkie powyższe, niemniej generalnie taka zasada. Niestety im nowsze Premium edition, tym dodatków mniej. Tak czy tak, Tristarowy Flakpanzer I jest od niego lepszy i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 ech... zamiast wypuszczać kolejne modele hitlerowskich pancerów, czy zestawy figurek pachołków hitlerowskiego reżimu, Dragon mógł by wypuścić coś, czego brakuje... Może jakieś FT-17, T-26, T-28 albo innego dziwoląga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 I po co taki post, w takim tonie prowokującym do niedobrych emocji? Dragon produkuje to, co się najlepiej sprzedaje, czyli niemiecki sprzęt. Jak się komuś nie podoba, nie musi kupować, zrobią to za niego inni, i będą podtrzymywać sprzedaż "germańców". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Recenzja wczesnego Stuga IV. http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=4556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Konkretnie Cyber Hobby, ale to jeden... producent. A więc chyba podpatrzyli moją relację tu na forum i stwierdzili, że warto wypuścić konkretnie czołg Wittmana 007, coby nikt już (jak Ślęczka) nie musiał przerabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Hurrrrrrrrrrrrrrrra , super!!! Tylko ,żeby z ceną nie przesadzili . Właściwie czym cyber różni się od standarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Dodanymi dodatkami. I tym że nie będą wznawiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Ogólnie to czekam na jakieś nietypowe produkty np.Bergepanzer i Flak18 o ile takowy istniał ale chyba będę musiał coś sam skombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Flak18 AFV Club, Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Tak w ogóle mam nadzieje że cena tego Tygrysa będzie przystępna (za granicą) bo raczej nic wielkiego to nie zmienią w tym zestawie względem wydanych już Tygrysów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi