Ritter Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Jak tylko pojawi się katalog na nowy rok to zobaczymy jak wyglądają kwestie nowości, mam nadzieje że będzie coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 taa... na 2009 jak pokazali wszyscy się cieszyli że będą fajne rzeczy, a i tak połowy nie ma nadal :/ Ale fakt, czekam co pokażą na 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Witam. Dragon coś takiego szykuje. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Pak 40 + Pak 36 + 5 figurek obsługi w 1/72 - tylko 20$. Przyjmuję zakłady ile będzie ten zestaw w Polsce kosztował. Raczej na pewno nie 56,40zł stawiam na minimum 60-65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 No i jeszcze pojawił się ten Sherman, w skali 1/72, poprzedni tego typu czołgiem był M4 Sherman 75mm w/Deep Wading Kit Dragon #7367 również w skali 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Reedycja FireFly'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 wiz ze dragon to fajną pancerke robi ale od dobrych 3 lat to brak mi słolw jak spadli na psy...Ludzie...!!! toż to jakaś zenada!!!w kółko shermany,pnz3,4,panteri i tygrysy...ale wypas...kpina i tyle!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 To prawda, mogli by coś wczesnego europejskiego porobić, ile można sklejać Pz.IV, V, VI. Shermanów itd.. Brakuje mi modeli z I WŚ. Mogli by rzucić się na jakieś Polskie ale to pewnie marzenie ściętej głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Czy to cudo Pz.Kpfw.III Ausf.M Early Production - #6605 - 1:35 z Cyber Hobby to nowa sztuka czy też jakiś "uszlachetniony" przepak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 To prawda, mogli by coś wczesnego europejskiego porobić, ile można sklejać Pz.IV, V, VI. Shermanów itd.. Brakuje mi modeli z I WŚ. Mogli by rzucić się na jakieś Polskie ale to pewnie marzenie ściętej głowy. Jest tyle angielskich czołgów z czasów 2 WŚ, japońskie. Rzeczywiście by się przydało co nieco. Ale jak widac dragon specjalizuje się w niemcach i shermanach, a inne firmy nie kwapią się zbytnio za mniej popularne czołgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Ale jak widac dragon specjalizuje się w niemcach i shermanach, a inne firmy nie kwapią się zbytnio za mniej popularne czołgi. Trochę ogarnij: Bronco (Comet, Cruiser, Hotchkiss), Tamiya (Matilda, Char B1), AFV (Churchil), MiniArt ( Valentine) Academy (Lee) A od japońskiej pancerki jest Fine Models. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Wiem, że są ale nie w takiej ilości jak panzery i shermany. To są perełki w małym wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Wiem, że są ale nie w takiej ilości jak panzery i shermany. To są perełki w małym wyborze. Bo Alianci nie mieli tak zróżnicowanej pancerki jak Niemcy. Skoro Dragon wyprodukował np. Panzer IV, to logiczne, że będzie tłukł wszystkie pojazdy na tym podwoziu, a jest ich kilkadziesiąt. To samo z teciakami i Shermanami. Nie bronię DML-a, ale tak na prawdę co by mieli wydawać ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 wiz ze dragon to fajną pancerke robi ale od dobrych 3 lat to brak mi słolw jak spadli na psy...Ludzie...!!! toż to jakaś zenada!!!w kółko shermany,pnz3,4,panteri i tygrysy...ale wypas...kpina i tyle!!! Załóż firmę modelarską, zainwestuj parę (może więcej) milionów w: -zespół ludzi, którzy opracują dokumentację niezbędną do wydania modelu np. X-1, -najnowocześniejsze maszyny do wtrysku, -matryce do produkcji tegoż X-1 Potem wypuść go na rynek i ... natychmiast zabierz się za proces jw. ale dla czołgu Z-15 oczywiście nie mającego nic wspólnego z X-1. To, że przy użyciu matryc do X-1 mógłbyś natłuc jeszcze kilkanaście wersji i rodzajów pojazdów opracowanych na jego bazie nie powinno Cię w ogóle interesować. Zakładam bowiem, że urodziłeś się w rodzinie bogatego szejka i jedynym Twoim celem w życiu jest szczęście rzeszy modelarzy na świecie, a pensje pracowników, maszyny i resztę kosztów funkcjonowania rodziny opłacasz z ojcowizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Gadacie a tu takie rzeczy się dzieją - wznowienie: Miałem nic nie kupować ale takie coś to jak można przepuścić okazję (choć pewnie wycenią go na 50 zł) + więcej wznowień na: http://www.plastikowe.pl/rynek/dostawa-dragona-28-stycznia-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 No właśnie, kolejne wznowienie i to sprzed 4 lat, pierwszy raz pojawił się w 2006 r. A co z nowościami w 72ce? Jedyna pociecha, to ten M4A1(76)W HVSS, bo Polski z mućką ("Galloping Cow", 2nd AR, Polish 1st AD, Holland, 1944.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Wcześniej wspomniałem, że od japońskiej pancerki jest firma Fine Models, przekręciłem nazwę, poprawnie - FINE MOLDS. Ale nie o to chodzi, ciekawa nowość tej firmy: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=4816 Czyli japoński Tygrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Wracając do pokazanego wyżej Nosorożca. Fotki modelu. http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Na stronie Dragona zaprezentowano In-Box Nosorożca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Będę się powtarzał, ale nie ma rady: http://www.jadarhobby.pl/dragon-7206-sdkfz171-panther-late-version-p-19935.html?osCsid=343b587c86c9b5d21b2e62d0e9efd229 To tylko Jadar przesadza z cenami modeli z nowych dostaw, czy faktycznie Dragon wpadł na pomysł podwyższyć cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Będę się powtarzał, ale nie ma rady:http://www.jadarhobby.pl/dragon-7206-sdkfz171-panther-late-version-p-19935.html?osCsid=343b587c86c9b5d21b2e62d0e9efd229 To tylko Jadar przesadza z cenami modeli z nowych dostaw, czy faktycznie Dragon wpadł na pomysł podwyższyć cenę. To normalne, że Dragon podwyższa znacznie ceny nawet modeli wznowionych. Dla porównania - Dragon 7206 Sd.Kfz. 171 PANTHER G LATE VERSION: -mojehobby.pl 50,19 zł -martola.com.pl 47,50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Spoko, ale to wznowienie to w teorii metalowy kadłub i winylowe gąsienice (chyba, że poprawili i to), ale cena 50zł za wznowiony w ten sposób model to duża przesada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Miałem wczoraj w ręku katalog Dragona na 2010. I tak, jedynymi nowościami w 72 będą Pz.III M/N i M3A1 Half-Track. Dragon w 72 wznawia w tym roku około 80% w tym Maus i E-100 także JagdTigera z Zimmem. Ceny oczywiście pójdą zapewne o 10-20zł w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Już nie mogłem edytować postu więc: I tak, jedynymi nowościami w 72 będą Pz.III M/N i M3A1 Half-Track. Moje nie dopatrzenie, dochodzi jeszcze Brummbar i SturmTiger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi