Gościu Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam. Jakiś czas temu rozpoczęte, dziś ukończone. viewtopic.php?t=13923&start=0 Scenka przedstawia odwrót bądź patrol - który to natknąłbył się na wrak pojazdu. Dziś aparat mi kompletnie zwariował...raz za żółte, raz za ciemne..nie wiem. Wypstrykałem tak: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 cudo, czekam na następne dioramki ale to juz trzebabbyło załozyc temat w dziale wojskowe i w galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Dla mnie cud malina . A poza tym jest w odpowiednim dziale . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Super diorama!!! A ten gościu na poddaszu to kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 na pierwszy rzut oka czołg nie wygląda na rozwalony a ci skaczący wyglądają jak desant. Dopiero szczegóły mówią o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Scenka przedstawia odwrót bądź patrol - który to natknąłbył się na wrak pojazdu. Stawiam na odwrót. W patrolu bez nocników na łbach to by raczej nie wałęsali się po domostwach tak beztrosko. Szczególnie w matuszce Rasiji, gdzie co krzak to partizan Dla mnie super, chociaż kilka rzeczy bym zmienił, ale to już kwestia gustu i "scenariusza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Fajnie wyszło, efektownie bardzo To gdzie będzie można ją obejrzeć na żywca? ps. moim skromnym zdaniem masz najlepszy na tym forum współczynnik maksymalizacji efektu końcowego w stosunku do minimalizacji czasu realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Bardzo fajnie, jeszcze przy tej skali. Gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Jak tak patrzę to aż się wierzyć nie chce że to 1/72... Rewelacja w każdym detalu. Też jestem ciekaw czy gdzieś na żywo da się to pooglądać? Gratuluję i pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 0_0 nie sądziłem że tylu milczącym się podoba ;) Zasadniczo to większość powstała po "podkrętkach" kilku z Was. Chwyciły, bo i ja tak rozmyślałem a sygnały mnie tylko utwierdziły..w tym, czy tamtym. Jak zawsze wiekszość wyszła spontanicznie chociaż pierwsze "zdjęcie" w pamięci leżało. W tym wszystkim, najbardziej lubię zaczynać..bo jak zakończę to jakaś taka pustka ogrania. Wziąć wezmę, ale to zasadniczo jest uzależnione od pracy Pawła(Wodzik730) i Jego Isa, jak się wyrobi z własną dioramką. Wspominał, że chce wyrobić się na spotkanie w Kielcach - więc jeśli tak sie stanie to pewnie tam. Do oglądania to za wiele nie ma, 12x9cm z ramkami - ale miło poczytać, że ktoś chciałby lepiej się przyjrzeć. thx&pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 ktoś chciałby lepiej się przyjrzeć. Wielu jak sądzę jest takich Ktosiów Elegancko ci wyszła, Gościu, [ "Na górze się schował, panie oficyjerze, na górze" ], choć nadal bym Picassa na coś innego wymienił - ale rozumiem, że ikona czy inny święty łobraz w tej skali tak samo będą wyglądać... Tak więc gratulacyje! Trawestując Tarantino - wracasz, i to w wielkim stylu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Mi też się scenka podoba. Szczególnie figuranci, taka mała skala, a wyglądają wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 choć nadal bym Picassa na coś innego wymienił - Ja tam na tym obrazku od samego początku widzę towarzysza Stalina Wiem, wiem, mam zaległą wizytę u okulisty, którą odkładam jak mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Także ja dołączę się do grona "wazeliniarzy", bo naprawdę nie ma się do czego przyczepić, a całość powala jakością wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 zawsze sądziłem, że się marnujesz w skali 1:35... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Całość super a mi szczególnie się podoba "budynek" Kolory i faktura idealnie dobrane.Powiedz jak to zrobiłeś.Czy są to prawdziwe kawałki starej listewki np.czy wszystko malowane i zrobione na stare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 zawsze sądziłem, że się marnujesz w skali 1:35... Powiedz jak to zrobiłeś To zdjęcie chyba wszystko tłumaczy: jeszcze raz thx. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 wiesz Rafałku, patrzę, podziwiam ale myślę sobie, że brakuje jakiegoś ładnego podpisu - na modelu wystawowym jest to naprawdę mile widziane. może machniesz jeszcze jakąś tabliczkę z boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Heh Rafale dobry jesteś dzizas zebym ja mógł tyle czasu miec duuuuuży plus za skale i wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2009 na modelu wystawowym jaki on tam wystawowy, Andrzej (to temat stanowczo poboczny - cobym prznajmniej mógł robić jakąś minę do złej gry ;) ) A nad tabliczką nie pomyślałem, w ostateczności będzie wszystko mówiące hasło "Dioramka" i śluss. norick, żebym ja mógł mieć go tyle..ilebym potrzebował. thx & p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 zawsze sądziłem, że się marnujesz w skali 1:35... Obawiam się, że nawet przy skali 1:1000 Gościu ( vel Rafał) by się nie marnował. Diorama naprawdę efektowna. O ile zrobienie czołgu w 1:72 to jeszcze nie problem, o tyle malowanie figurek rozmiarów 1/3 małego palca u dłoni to już sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi