Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jakiś czas temu rozpoczęte, dziś ukończone.

viewtopic.php?t=13923&start=0

Scenka przedstawia odwrót bądź patrol - który to natknąłbył się na wrak pojazdu.

Dziś aparat mi kompletnie zwariował...raz za żółte, raz za ciemne..nie wiem.

Wypstrykałem tak:

ResizeofDSCF3294.jpg

ResizeofDSCF3291.jpg

ResizeofDSCF3288.jpg

ResizeofDSCF3286.jpg

ResizeofDSCF3285.jpg

ResizeofDSCF3284.jpg

ResizeofDSCF3283.jpg

ResizeofDSCF3282.jpg

ResizeofDSCF3281.jpg

ResizeofDSCF3266.jpg

ResizeofDSCF3262.jpg

ResizeofDSCF3246.jpg

p.

Napisano

cudo, czekam na następne dioramki ale to juz trzebabbyło załozyc temat w dziale wojskowe i w galerie

Napisano

na pierwszy rzut oka czołg nie wygląda na rozwalony a ci skaczący wyglądają jak desant. Dopiero szczegóły mówią o co kaman

Napisano

Scenka przedstawia odwrót bądź patrol - który to natknąłbył się na wrak pojazdu.

Stawiam na odwrót. W patrolu bez nocników na łbach to by raczej nie wałęsali się po domostwach tak beztrosko. Szczególnie w matuszce Rasiji, gdzie co krzak to partizan

Dla mnie super, chociaż kilka rzeczy bym zmienił, ale to już kwestia gustu i "scenariusza".

Napisano

Fajnie wyszło, efektownie bardzo

To gdzie będzie można ją obejrzeć na żywca?

ps. moim skromnym zdaniem masz najlepszy na tym forum współczynnik maksymalizacji efektu końcowego w stosunku do minimalizacji czasu realizacji

Napisano

0_0 nie sądziłem że tylu milczącym się podoba ;)

Zasadniczo to większość powstała po "podkrętkach" kilku z Was.

Chwyciły, bo i ja tak rozmyślałem a sygnały mnie tylko utwierdziły..w tym, czy tamtym.

Jak zawsze wiekszość wyszła spontanicznie chociaż pierwsze "zdjęcie" w pamięci leżało.

W tym wszystkim, najbardziej lubię zaczynać..bo jak zakończę to jakaś taka pustka ogrania.

Wziąć wezmę, ale to zasadniczo jest uzależnione od pracy Pawła(Wodzik730) i Jego Isa, jak się wyrobi z własną dioramką.

Wspominał, że chce wyrobić się na spotkanie w Kielcach - więc jeśli tak sie stanie to pewnie tam.

Do oglądania to za wiele nie ma, 12x9cm z ramkami - ale miło poczytać, że ktoś chciałby lepiej się przyjrzeć.

thx&pzdr.

Napisano
ktoś chciałby lepiej się przyjrzeć.

Wielu jak sądzę jest takich Ktosiów

Elegancko ci wyszła, Gościu, [ "Na górze się schował, panie oficyjerze, na górze" ], choć nadal bym Picassa na coś innego wymienił - ale rozumiem, że ikona czy inny święty łobraz w tej skali tak samo będą wyglądać... Tak więc gratulacyje! Trawestując Tarantino - wracasz, i to w wielkim stylu ;)

Napisano
choć nadal bym Picassa na coś innego wymienił -

Ja tam na tym obrazku od samego początku widzę towarzysza Stalina

Wiem, wiem, mam zaległą wizytę u okulisty, którą odkładam jak mogę

Napisano

Całość super a mi szczególnie się podoba "budynek" Kolory i faktura idealnie dobrane.Powiedz jak to zrobiłeś.Czy są to prawdziwe kawałki starej listewki np.czy wszystko malowane i zrobione na stare?

Napisano
zawsze sądziłem, że się marnujesz w skali 1:35...

Powiedz jak to zrobiłeś

To zdjęcie chyba wszystko tłumaczy:

ResizeofDSCF3052.jpg

jeszcze raz thx.

p.

Napisano

wiesz Rafałku, patrzę, podziwiam ale myślę sobie, że brakuje jakiegoś ładnego podpisu - na modelu wystawowym jest to naprawdę mile widziane. może machniesz jeszcze jakąś tabliczkę z boku?

Napisano

Heh Rafale dobry jesteś

dzizas zebym ja mógł tyle czasu miec

duuuuuży plus za skale i wykonanie

Napisano
na modelu wystawowym

jaki on tam wystawowy, Andrzej (to temat stanowczo poboczny - cobym prznajmniej mógł robić jakąś minę do złej gry ;) )

A nad tabliczką nie pomyślałem, w ostateczności będzie wszystko mówiące hasło "Dioramka" i śluss.

norick, żebym ja mógł mieć go tyle..ilebym potrzebował.

thx & p.

• 1 month later...
Napisano
zawsze sądziłem, że się marnujesz w skali 1:35...

Obawiam się, że nawet przy skali 1:1000 Gościu ( vel Rafał) by się nie marnował.

Diorama naprawdę efektowna. O ile zrobienie czołgu w 1:72 to jeszcze nie problem, o tyle malowanie figurek rozmiarów 1/3 małego palca u dłoni to już sztuka.