R_Mazzi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Po długich bojach (opisanych tutaj) autko trafia w końcu na łamy galerii. Jak w warsztacie można było wyczytać, większość samochodziku to plastik z ACE, trochę samoróbek i trochę pozostałości po poprzednich modelach To pierwszy model który opędzlowałem akrylami (również pierwszy który zaliczył kąpiel w krecie - a nawet dwie Ostatecznie (przynajmniej na razie) wygląda tak: Na koniec zachęcam jak zwykle do komentarzy. Edytowane 24 Października 2019 przez R_Mazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 No, Rafał, to ja pierwszy Bardzo fajny maluszek, widziałem na żywo i dopiero wtedy widać cały urok skali 1/72, jakie to wszystko maleńkie. Podobają mi się zwłaszcza te błotniki, fajnie pogięte. Studnia też elegancka. Jak dołożysz jeszcze figurki to będzie full-wypas. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Kolejny bardzo dobry model w Twoim wykonaniu. Sama podstawka, mimo że nie duża, to klimatyczna i fajnie komponuje się z pojazdem. Figurki były by bardzo dobrym uzupełnieniem całości. Ogólnie bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Modelik cacy. Jak mawia Temir2 mamy kolejnego członka w brygadach meczenników al-ACE ;). Napisz jak wygląda sklejalność wynalazka? Podobna do tego z czego słynie od dawna ACE, czy też poziom się poprawił? Polskie znaki są z zestawu czy dobierałeś z jakiś ścinek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Bomba i Ale jak pisałem w wątku warsztatowym choć jeden statysta by się przydal Gratulacje! He he i wielka amba podprowadziła wszystkie narzędzia! Świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Cały model jak i podstawka przepiękna. Można patrzeć i podziwiać. Dla mnie takiego smaczku dodaje ta zapasowa opona nieźle już podjechana. Znam tę pancerkę z opowiadań mego ojca w okresie owej akcji przeciwko oddziałom UPA. Gratulacje i Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Super model i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Dzięki za opinię Figurki, mam nadzieję, że wytrwam w postanowieniu i kiedyś się pojawią. Napisz jak wygląda sklejalność wynalazka? Podobna do tego z czego słynie od dawna ACE, czy też poziom się poprawił? Polskie znaki są z zestawu czy dobierałeś z jakiś ścinek? Nie mam porównania z innymi modelami ACE. To był mój pierwszy raz z tą firmą. Kadłub jest spasowany hmmm delikatnie mówiąc słabo Na pocieszenie można dodać, że po ogoleniu bryły wozu z detali (nie ma ich dużo i są dość proste do dorobienia) pozostaje złożony z samych płaskich powierzchni, łatwy do obrobienia i wyszlifowania, klocek kadłuba. Orzełki są z któregoś z zestawów Armo. Szczerze powiedziawszy nie do końca jestem przekonany czy powinny być na burtach ale przynajmniej od razu wiadomo kto jest właścicielem pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 bardzo ładny model i scenka! natomiast stanowczo domagam się jej zaludnienia! idziesz tematycznie w spójną kolekcję - bardzo dobry pomysł, czekam na dalsze maluszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 ,Witam! Bardzo fajne cacuszko z tej winietki .Ciekaw jestem jej wielkości, może fotka z monetą? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Piękny modelik, co napisać więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2009 .Ciekaw jestem jej wielkości, może fotka z monetą?Pozdrawiam! proszę Autko jest minimalnie dłuższe od standartowej zapałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Bardzo ciekawe chaszcze z kwiatkami. Z czego? Rozumiem, że nie malowałeś ich. Gen. Walter co prawda wtedy już nie żył ale może jakiś Janek z KBW. Modelik mnamaśny, mam lekkie obiekcje co do błotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Piotrek, masz rację krzaczory to nie malowane dwa rodzaje gotowej "trawy" firmy Polak. A błotniki? Za bardzo pogniecione? Jak już je zrobiłem z blachy, to jakoś tak trudno mi się było powstrzymać przy demolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi