R_Mazzi Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Po długich bojach (opisanych tutaj) autko trafia w końcu na łamy galerii. Jak w warsztacie można było wyczytać, większość samochodziku to plastik z ACE, trochę samoróbek i trochę pozostałości po poprzednich modelach To pierwszy model który opędzlowałem akrylami (również pierwszy który zaliczył kąpiel w krecie - a nawet dwie Ostatecznie (przynajmniej na razie) wygląda tak: Na koniec zachęcam jak zwykle do komentarzy. Edytowane 24 Października 2019 przez R_Mazzi Cytuj
Krzysztof Salwiczek Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 No, Rafał, to ja pierwszy Bardzo fajny maluszek, widziałem na żywo i dopiero wtedy widać cały urok skali 1/72, jakie to wszystko maleńkie. Podobają mi się zwłaszcza te błotniki, fajnie pogięte. Studnia też elegancka. Jak dołożysz jeszcze figurki to będzie full-wypas. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj
tomek14147 Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Kolejny bardzo dobry model w Twoim wykonaniu. Sama podstawka, mimo że nie duża, to klimatyczna i fajnie komponuje się z pojazdem. Figurki były by bardzo dobrym uzupełnieniem całości. Ogólnie bardzo ładnie. Cytuj
Bushi Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Modelik cacy. Jak mawia Temir2 mamy kolejnego członka w brygadach meczenników al-ACE ;). Napisz jak wygląda sklejalność wynalazka? Podobna do tego z czego słynie od dawna ACE, czy też poziom się poprawił? Polskie znaki są z zestawu czy dobierałeś z jakiś ścinek? Cytuj
TankRed1070 Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Bomba i Ale jak pisałem w wątku warsztatowym choć jeden statysta by się przydal Gratulacje! He he i wielka amba podprowadziła wszystkie narzędzia! Świetny pomysł Cytuj
Panzer Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Cały model jak i podstawka przepiękna. Można patrzeć i podziwiać. Dla mnie takiego smaczku dodaje ta zapasowa opona nieźle już podjechana. Znam tę pancerkę z opowiadań mego ojca w okresie owej akcji przeciwko oddziałom UPA. Gratulacje i Pozdrowienia. Cytuj
R_Mazzi Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Napisano 28 Kwietnia 2009 Dzięki za opinię Figurki, mam nadzieję, że wytrwam w postanowieniu i kiedyś się pojawią. Napisz jak wygląda sklejalność wynalazka? Podobna do tego z czego słynie od dawna ACE, czy też poziom się poprawił? Polskie znaki są z zestawu czy dobierałeś z jakiś ścinek? Nie mam porównania z innymi modelami ACE. To był mój pierwszy raz z tą firmą. Kadłub jest spasowany hmmm delikatnie mówiąc słabo Na pocieszenie można dodać, że po ogoleniu bryły wozu z detali (nie ma ich dużo i są dość proste do dorobienia) pozostaje złożony z samych płaskich powierzchni, łatwy do obrobienia i wyszlifowania, klocek kadłuba. Orzełki są z któregoś z zestawów Armo. Szczerze powiedziawszy nie do końca jestem przekonany czy powinny być na burtach ale przynajmniej od razu wiadomo kto jest właścicielem pojazdu Cytuj
Andrzej_LK Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 bardzo ładny model i scenka! natomiast stanowczo domagam się jej zaludnienia! idziesz tematycznie w spójną kolekcję - bardzo dobry pomysł, czekam na dalsze maluszki. Cytuj
sianko Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 ,Witam! Bardzo fajne cacuszko z tej winietki .Ciekaw jestem jej wielkości, może fotka z monetą? Pozdrawiam! Cytuj
R_Mazzi Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Napisano 29 Kwietnia 2009 .Ciekaw jestem jej wielkości, może fotka z monetą?Pozdrawiam! proszę Autko jest minimalnie dłuższe od standartowej zapałki Cytuj
rtoipmodest Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Bardzo ciekawe chaszcze z kwiatkami. Z czego? Rozumiem, że nie malowałeś ich. Gen. Walter co prawda wtedy już nie żył ale może jakiś Janek z KBW. Modelik mnamaśny, mam lekkie obiekcje co do błotników. Cytuj
R_Mazzi Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Napisano 30 Kwietnia 2009 Piotrek, masz rację krzaczory to nie malowane dwa rodzaje gotowej "trawy" firmy Polak. A błotniki? Za bardzo pogniecione? Jak już je zrobiłem z blachy, to jakoś tak trudno mi się było powstrzymać przy demolce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi