Paweł Czarnocki Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Po burzliwym głosowaniu wygrała Szyłka. Pewnie po niej następny będzie T-64. Tak więc ruszam z tym modelikiem. Tylko nie mam plamiastego schematu malowania polskiej wersji. Jak nie będę miał to zrobię zieloną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 To z przyjemnoscia popatrze, jak juz bedzie na co. Powiem szczerze ze jestem ciekaw, niewiele jest takich modeli na forach. Tylko prosze nie rob tego nudnego malowania w polskie kamo, jest cholernie nudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Ja również popatrzę, a plamiste kamo zawsze można zrobić ze zdjęć jak np. mój goździk kilka zdjęć i kamo gotowe powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Czyli Szyłka wygrała Powodzenia. PS. Dodasz blaszki Edka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Heh może iracka Shilka?? Niekoniecznie zniszczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Znając Pawła, to albo w ogóle nie zobaczymy efektu końcowego, albo model gotowy będzie za kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Do czasu przejścia do lakierni nie będzie problemu ze znalezieniem kamo dla Szyłki np. w NTW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Jeśli można zasugerować malowanie, to może polska Szyłka, albo zmodernizowana Biała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 Znając Pawła, to albo w ogóle nie zobaczymy efektu końcowego, albo model gotowy będzie za kilka lat Czekaj no Ty szyderco . Fakt, Bradleya nie pokazałem a Merkavy nie zdążyłem zrobić w konkursie bo zrobiłem BRDM-3 i Leoparda ale Szyłke zrobię na bank. Niedoczekanie twoje na moją skuchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 Tylko prosze nie rob tego nudnego malowania w polskie kamo, jest cholernie nudne. Które malowanie masz na myśli ? Jednolite zielone czy plamiaste ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Oj Paweł widzę, że gustujesz w tych panzerжны поступат (tekst przypadkowy nie znam tego języka) Ja bym go widział w polskim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Które malowanie masz na myśli ? Jednolite zielone czy plamiaste ? Moim skromnym w ogole nie lliczacym sie zdaniem, jakiekolwiek malowanie w w/w barwach jest nudne. Ja bym go widzial w jednym z takich: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Fakt, Bradleya nie pokazałem a Merkavy nie zdążyłem zrobić w konkursie bo zrobiłem BRDM-3 i Leoparda ale Szyłke zrobię na bank. zapomniałeś jeszcze o BMD co to już wziął i zdechł chyba całkowicie... No trudno dawaj SZYŁKĘ. Oglądamy co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 No to powodzenia . Co do kammo to fajnie prezentuje się to z 2 zdjęcia, jakie zapodał adamkijak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Witam. Dłuuugo nie pisałem w tym temacie bo niewiele się działo. Ale w łikęd pchnąłem Szyłeczkę troszki w przód. Na razie sklejony kadłub i doklejam elementy wieżyczki. A tutaj pierwszy detal z blaszki się już pokazał No i robię gąski. Po 10 sztuk dziennie bo więcej nie daję rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 No wreszcie! Paweł obczaiłeś już, czy ten moduł z działkami da się włożyć do wieży po sklejeniu jej góry z dołem? Nie będzie ci przeszkadzało jak się dołączę, od 2 dni szydło u mnie też na warsztacie Czemu BRDM-a nie ma jeszcze w galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Paweł obczaiłeś już, czy ten moduł z działkami da się włożyć do wieży po sklejeniu jej góry z dołem? Nie będzie ci przeszkadzało jak się dołączę, od 2 dni szydło u mnie też na warsztacie Czemu BRDM-a nie ma jeszcze w galerii? U mnie ten moduł wsuwa się bez problemu. Poprzymierzam "na sucho" czy da się najpierw wkleić ścianki a potem włożyć lufy. Dołączaj się jak najbardziej. Zapraszam. Kurcze tej fotki miało w ogóle tu nie być. Miała być fotka kadłuba Szyłki ale fotki były w jednym folderze i coś źle wkleiłem i wyszło szydło z worka. To takie testowe fotki, porobię lepsze i pokażę to będziecie mieli z czego szydzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Poprzymierzam "na sucho" czy da się najpierw wkleić ścianki a potem włożyć lufy. Nie za bardzo, musisz najpierw włożyć działka pomiędzy ścianki, skleić je a dopiero po tym włożyć cały moduł do wieży, ja w swoim dorobiłem jeszcze "podłogę" do modułu z działkami, dzięki czemu mogłem skleić ściankę tylną, boczną i podłogę przed malowaniem, po malowaniu włożyłem działka na swoje miejsce i przykleiłem drugą ściankę boczną, dopiero cały sklejony i pomalowany zespół działek wstawiłem do wieży po malowaniu całości. dla dodatkowej motywacji zdjęcie mojej Szyłki po washu: trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 dla dodatkowej motywacji zdjęcie mojej Szyłki po washu: Chyba dla zdołowania a nie dla motywacji. Nigdy nie będę tak ładnie malował modeli jak Twoje są zrobione. Fajne liny holownicze. Zestawowe czy dokupiłeś jakies dodatkowe ? A malowanko jak nie znajdę sensownych fotek polskiej "trójkolorki" to walnę monotonne zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Nigdy nie będę tak ładnie malował modeli jak Twoje są zrobione. a tam, gadanie..., każdy może się tak nauczyć , tylko się przyłożyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Będzie co pokazywać, to wrzucę moje fotki. Dzięki za rady dotyczące działek. Moja oczywiście będzie w khaki, ale jako, że przesiadam się na akryle to do malowania użyję pactry rlm81, taka nietypowa koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 stroju co to za malowanie? Syryjskie? Fajnie wyszło. Paweł Czarnocki - w dziale walkaround właśnie pojawił się temat o Szyłce i fajne zdjęcia detali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 stroju co to za malowanie? Syryjskie? Fajnie wyszło. Egipskie, z wojny Jom Kippur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Klejenie tego straszydła to makabra, nic nie pasuje a szpachla idzie w zastraszającym tempie! Musiałem to napisać, bo już mam dość tego ustrojstwa normalnie. Inna sprawa, ktoś walczy z okablowaniem działek? Ja właśnie dzisiaj dziurawiłem boki środka wieżyczki, żeby je wypuścić. ps. gdzieś w mojej głowie dojrzewa szatański plan...ZSU-57-2 z Armo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Klejenie tego straszydła to makabra, nic nie pasuje a szpachla idzie w zastraszającym tempie! Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Faktycznie szpachlę narzucałem niczym tynk na ścianę. Okablowanie i rurki przy działkach sobie odpuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi