tomek14147 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 W końcu się zebrałem i zrobiłem kilka fotek temu czemuś. Model ten to mój pierwszy kontakt z tą skalą. Co mogę powiedzieć o samym produkice Tamiyi. Składał się bardzo przyjemnie, szpachli użyłem jedynie troszkę na tył wieży. Niestety model nie robi szału pod względem zdetalowania i zasadniczo powinien dostać jakieś wsparcie w postaci blaszek. Model ma wnętrze, ale ono także nie powala na kolana. Aboslutne minimum. Razem z modelem otrzymiujemy osobną ramkę z różnymi bambetlami, co bardzo miło mnie zaskoczyło. Ogólnie model godny polecenia, ale wg. mnie wartoby zainwestować w jakieś blachy do niego. Robiąc M10 postanowiłem go jakoś urozmaicić, więc wrzuciłem na niego wszystkie bambetle dostarczone przez Tamkę, przykurzyłęm utopiłem go w błocie i wpadłem na szatański pomysł obwieszenia go krzakami. Model standardowo malowany Vallejo, błocony pigmentami MiG'a kurzony cieniami Tamki i lekką mgiełką z XF-49 bodajże. Krzaki to wyrób dla kolejkowców, ale nie pamiętam jakiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 taaaa, tylko co tu oceniać? Krzaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Ach te wodorosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Ach te wodorosty Raczej "chrobotek reniferowy" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczi Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 za dużo tych krzaków..... pozbądź się co najmniej połowy z nich i wstaw nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Dla mnie jak dla poprzedników ten model posiada za dużo krzaczorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Taa, rozbierz go do sesji zdjęciowej Czy wanna metalowa w nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Krzaki wszystko zasłaniają, a same krzaki to niestety ich żałosna imitacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niko77 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Wow co mu się stało zdejmij to zielsko z niego i daj wtedy fotki paskudnie to wygląda!MOże 48 to zamała skala na takie zielsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 prawdę napisałeś, to był szatański pomysł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 co te koralowce na nim robią....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Tomek, tak jak już koledzy wczesniej powedzieli usuń troche tych krzaków to można będzie dokładnie ocenić model. Z tego co widać to bardzo fajnie, błotko ok ,wnętrze też ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Chrobotek reniferowy! Pościągaj to zielsko i zrób nowe zdjęcia. Nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Widzę że nasze forum ogrodnictwem zaczyna się interesować. Zatem, ładny ten kwiatek... Czy wanna metalowa w nim? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Ten rodzaj roślinki KOMPLETNIE nie ma zastosowania w modelarstwie ! Lepiej się rozejrzyj na zewnatrz, mozna znaleść fajne miniaturki krzaczków, naturalne. Zdejmij krzaczki, beczki będzie ok. Beczka z przodu to tak wisi w powietrzu ? Te z tyłu też by pospadałay. No i błoto zbyt od linijki . Jako początkujący powinieneś skupić się na raziena "czystych" modelach - bez waloryzacji Wszystko przyjdzie z czasem. Ja dopiero u siebie jak patrze, jestem zadowolony z 8 czołgu w kolejności sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 O kurczę, ile on ma tego badziewia na sobie... Pod względem merytorycznym leży, ponieważ co za czub wozi beczki z paliwem na przedniej płycie pancerza! No w sumie na tylnej też. Z tymi "krzakami" przesadziłeś i to stanowczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Jakby go obrosły koralowce na rafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Niestety trudno cokolwiek ocenić ponieważ niewiele widać Proponuję obładować go jakimiś workami z przodu a na płycie silnikowej zamocować jakieś skrzynki oraz toboły (można je w prosty sposób samemu wykonać). Tą "roślinność" powinieneś jak najszybciej ściągnąć z tak zacnego pojazdu co sugerują ci również inni modelarze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 Faktycznie przesadziłem z tymi krzakami. Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać, że pierwszy raz zrobiłem coś takiego. Krzaków już nie zdejmę, są przyklejone do kadłuba. Fakt do beczek mogłem dorobić jakieś sznurki, uchwyty, ale byłem za leniwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 To przynajmniej wyrwij to co możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 A czym przykleiłeś te porosty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 Krzaki trzymają się na super glue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Krzaki trzymają się na super glue. no to kiszka, chyba że by się dało jednak jakoś oderwać, przyszlifować i ewentualnie bambetli nawieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 może jednak prościej zabrać się do nowego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 I zabierz tę beczkę na przodzie kadłuba. Bo inaczej załoga miała by dwa wyjścia. Albo pójść do nieba po pierwszym celnym strzale albo dostać miesiąc albo więcej paki od przełożonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi