Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I ja też. Jestem strasznie zniecierpliwiony kolejnych postępów w stoczni. To jeden z moich ulubionych okrętów. Proszę nie trzymaj mnie w takim napięciu .

Pozdrawiam i czekam na postępy

Michał.

Napisano

Witam kolegów w zestawach tamki są kalki na wierze artylerii średniej 155mm, są to kropkowane linie klejone po bocznym obrysie wierzy http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?s=cf68e8c43a5690de8bf1f6a028e89913&t=45245&page=2

na tej stronie dokładnie je widać. Co do mojego modelu to wracam po 15 latach nie klejenia (żona dzieci i tp.) więc i wynik taki sobie choć dla mnie zadowalający, bardziej była to próba czy jeszcze potrafię (no cóż aerograf, nowe techniki i kompletowanie sprzętu od nowa to wyzwanie)Zakupiłem już model Tirpitza z tamki i czekam za blachami Edka to wtedy wstawię jakieś foty ale gotowego i tirpitza i musashiego (nie chcę zanudzać was kolejną relacją z budowy tego samego modelu,wystarczy tych Bismarcków i Tirpitzów na tym forum).Pozdrawiam.

• Super Moderator
Napisano
Zakupiłem już model Tirpitza z tamki i czekam za blachami Edka to wtedy wstawię jakieś foty
Super - czekamy

gotowego i tirpitza i musashiego (nie chcę zanudzać was kolejną relacją z budowy tego samego modelu,wystarczy tych Bismarcków i Tirpitzów na tym forum)
Wbrew pozorom, ich nigdy mało - wstawiaj śmiało. Jestem w gronie oczekujących

Napisano
nie chcę zanudzać was kolejną relacją z budowy tego samego modelu,wystarczy tych Bismarcków i Tirpitzów na tym forum

Wcale nie wystarczy. Poza tym relacje zawsze są różne i inaczej się je czyta. Po drugie czujne oczy kolegów często wychwycą błędy i pomogą w problemach. Zatem czekamy na relację

Napisano

Ja, mimo, że lekko mnie się slabo robi na widok kolejnego B, również czekam, bo to piękny powód by zasłabnąć

Napisano
Wallace, dużo gadania a mało modelowania.

Cóż, co tu nie mówić Macisso trafił w sedno

Podpisuję się oburącz! ;-)
Panowie, ostatnio więcej mnie nie ma jak jestem. Ale mam głód i parcie na dalsze prace, tak więc postaram się jak najszybciej ruszyć z kopyta. Słowo !! Na razie wciąż ścieram pokład...

...

Co do mojego modelu to wracam po 15 latach nie klejenia (żona dzieci i tp.) więc i wynik taki sobie choć dla mnie zadowalający, bardziej była to próba czy jeszcze potrafię (no cóż aerograf, nowe techniki i kompletowanie sprzętu od nowa to wyzwanie)
A dlaczego nie było relacji i galerii ?

...

Napisano

Witam kolegów,Wallace wysłałem ci wiadomość ale chyba nie doszła więc pisze na ogólnym. Podeślij adres to wyśle wszystkie kali i flagi co zostały. Oczywiście za frii w sumie powinniśmy się tu wszyscy wspierać bezinteresownie. Jak się decydujemy na takie hobby to 5zł w tom czy w tą raczej nie gra roli. Pozdrawiam!

Napisano

Witam, nie będę rozpisywał się u kolegi bogdan26 bardzo fajnie jaki następny? Wallace, jak prace- rozumiem, że powoli do przodu. Bardzo jestem ciekaw pokładu.Pozdrawiam

Napisano
Witam kolegów,Wallace wysłałem ci wiadomość ale chyba nie doszła więc pisze na ogólnym. Podeślij adres to wyśle wszystkie kali i flagi co zostały.
Wielkie dzięki Adres poszedł na PW.

...

Witam, nie będę rozpisywał się u kolegibogdan26 bardzo fajnie jaki następny?
Ładnie prezentuje się taki skończony model, ale... bogdan26, powinieneś dostać za brak relacji. Gdybyś ją prowadził, może by się udało uniknąć pewnych drobnych defektów:

- mogłeś trochę bardziej popracować nad pokładem;

- może warto było zainwestować w waloryzację;

- zapomniałeś o olinowaniu;

...

PS - rozumiem, że kalki zostają u Ciebie ?

...

Wallace, jak prace- rozumiem, że powoli do przodu. Bardzo jestem ciekaw pokładu.Pozdrawiam
Brak czasu okazuje postępuje... jak tylko coś będę miał nowego, wrzucę

...

Napisano

Witam wszystkich! Dzięki Wallace za uwagi w pełni się z nimi zgadzam. Zaznaczałem że to model próbny.Co do olinowania to po prostu jako model próbny i baz blaszek postanowiłem sobie darować (choć przyznaje dużo stracił na wyglądzie).O kalki się nie martw model jest już w szklanej gablocie więc to wersja ostateczna,wyśle je w poniedziałek! Co do relacji to przekonaliście mnie wstawię z Tirpitza.Pozdrawiam!

Napisano

jak tylko coś będę miał nowego, wrzucę
Chyba zacznę powątpiewać, ze nastąpi to w tym roku
Nie tylko Ty straciłeś nadzieję... Wallace daj coś, lud czeka
Napisano

Właśnie... A lud jak zły bądź znudzony to gotów rewolucję przeprowadzić lub chociaż szafot postawić:P

Napisano
Witam wszystkich! Dzięki Wallace za uwagi w pełni się z nimi zgadzam. Zaznaczałem że to model próbny.Co do olinowania to po prostu jako model próbny i baz blaszek postanowiłem sobie darować (choć przyznaje dużo stracił na wyglądzie).
Aleś sobie model próbny wybrał... nie to, żebym się upierał, ale linki nadal możesz dorobić, a i do pokładu dostęp jest...

...

Co do relacji to przekonaliście mnie wstawię z Tirpitza.Pozdrawiam!
kolega raczy żartować...

...

...

jak tylko coś będę miał nowego, wrzucę
Chyba zacznę powątpiewać, ze nastąpi to w tym roku
Nie tylko Ty straciłeś nadzieję... Wallace daj coś, lud czeka
Właśnie... A lud jak zły bądź znudzony to gotów rewolucję przeprowadzić lub chociaż szafot postawić:P
Panowie, kiedy ja na prawdę od dłuższego czasu więcej jestem w rozjazdach jak w domu. Jak tylko coś zrobię, wrzucę niezwłocznie - proszę o cierpliwość i wyrozumiałość

...

Napisano
Jak tylko coś zrobię, wrzucę niezwłocznie - proszę o cierpliwość i wyrozumiałość
Dobrze wiesz, że jesteśmy wyrozumiali , czasem nawet bardzo ale różnie bywa...

bzzz-bzzz

Napisano

Witam! Wallace masz racje może model jak na próbę nie najszczęśliwiej dobrany ale uważam że jak skakać to na głęboką wodę.Niestety model jest zaklejony w szklanej gablocie i jedyna opcja to rozbić szkło!Co do relacji z Tirpitza to już jest i po części liczę na twoje podpowiedzi oraz innych kolegów bo z blaszkami do tej pory nie miałem do czynienia.A co do postępów przecież kleimy dla przyjemności a nie na wyścigi wydaje mi się że koledzy trochę przesadzają z domaganiem się postępów.Osobiście jestem też ciekaw efektu ale zdaje sobie sprawę że to czasochłonny proces.Pozdrawiam.

Napisano
A co do postępów przecież kleimy dla przyjemności a nie na wyścigi wydaje mi się że koledzy trochę przesadzają z domaganiem się postępów.Osobiście jestem też ciekaw efektu ale zdaje sobie sprawę że to czasochłonny proces.Pozdrawiam.

Zgadzam się w pełni i myślę że kolega Wallace nie ma nam za złe tych drobnych uszczypliwości oraz ponagleń. Jednakże czasem nie zaszkodzi pomóc w motywacji, zatem wiesz Wallace na co czekamy...

Pozdrawiam

Maciek

• 4 weeks later...
Napisano

Ileż można czekać. czy to zcieranie pokładu na płaski jest aż tak pracochłonne żeby robić to tak długo.

Postępy czekamy czekamy i się nie doczekamy.

kiedy się oś ruszy w relacji

• 3 weeks later...