irizar Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Witam, Dnia 25.06.09 rozpoczynam budowe Scania R500 6x2 malowanie sobie wybrałem w barwach Patrick vd hoeven. Oryginał: Fotki ramy co narazie zrobiłem: Dużo tego nie ma, ale jak co model zaczynam relacje od ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 rozpoczynam budowe Scania R500 6x2 malowanie sobie wybrałem w barwach Patrick vd hoeven. Powodzonka życzę. Malowanko modelu będzie ze wszystkimi szczegółami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 rozpoczynam budowe Scania R500 6x2 malowanie sobie wybrałem w barwach Patrick vd hoeven. Powodzonka życzę. Malowanko modelu będzie ze wszystkimi szczegółami Myśle, że uda mi się tak odwzorować. Planowałem te w zieleni zderzaki, gril będe malował i kabina. Reszta myśle, że kalkomania. Paseczki białe będą z KFS'u. Rame mają zieloną, taką jak w kolorze zderzaków i będzie żółty silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 I kolejna ciekawa scania Życzę powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Bardzo ciekawa relacja się zapowiada, Super malowanie wybrałeś !! Nic mi nie pozostaje jak życzyć powodzenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Witam, a więc tak powoli nałożyłem już szpachle na jedną część ramy: Fotki takie sobie, ręce mi się trzęsą po warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Hmm, szpachla samochodowa?? Jak ja oceniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Hmm, szpachla samochodowa?? Jak ja oceniasz? Większość osób mi polecało szpachle samochodową Novol. Trzeba ją szybko nakładać. Zobaczymy jak wyjdzie jeszcze ze szlifem. Ale jak narazie to mi się dobrze sprawóje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 No no, kolejny niezły pomysł... http://www.patrickvdhoeven.nl/ link do strony która może ci pomorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Wiadome że się przysiadam Są jeszcze wolne miejsca w pierwszym rzędzie ? Powodzenia i oby eRka wyszła cacy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 No Maciej widzę że dajesz czadu zasiadam w pierwszym rzędzie i śledzę relacje bo bardzo ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Śmiesznie wygląda ta R-ka z blendą od Scanii 3. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Teraz są takie trendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Jak wiadomo było poruszane już o błędach italeri. Modele nie są doskonałe. Nie chcesz to nie kupuj. Maniekscań dzięki za adres, ale znam , strona jest bardzo fajna widać praktycznie wszystkie szczegóły. Dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 irizar, koledze chodziło że prawdziwa Scania śmiesznie wygląda z blendą od serii 3, a nie że coś z Italeri nie tak . Życzę powodzonka . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Przepraszam, czasem jestem za nerwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Macku a te zielone pasy to kalki będziesz robił czy malowanko ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Macku a te zielone pasy to kalki będziesz robił czy malowanko ?? Kalkomania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Szpachla już jest nałożona: Poprzeczki czekają będe musiał dać więcej bo się rama zegnie , od wewnątrz dam kawałek polistyrenu. Jutro będe szlifował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Widzę że prace idą do przodu, o ile ramę wydłużyłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Widzę że prace idą do przodu, o ile ramę wydłużyłeś?? O dodatkowe mocowanie zawieszenia. U mnie sam odlew(KFS) zawieszenia( nie cała rama) ma ok 14 cm ile ma u ciebie? Liczę od miejsca gdzie zaczyna się "kątownik" do którego mocuje się podstawę wraz z siodłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Przedłużyłem o 2/3cm. Korzystam z tych fotek: Fotka z jakiegoś holenderskiego forum ;) Teraz jestem na etapie szlifowania, fotki niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 No to kolejny Twój projekt, zobaczę co z tego wyjdzie w przyszłości, przynajmniej się nie lenisz od początku wakacji. Będę czasem zaglądał i patrzył jak Ci idzie. Co do malowania, zapowiada się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Widzę że szykuje się ciekawy projekcik... Powodzenia w budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2009 Wyszlifowany Most i Silnik: Przejdą jeszcze papierek P2000 i silnik drobne poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi