sianko Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Witam! Model uznaję za ukończony . Starałem się odtworzyć miniaturową replikę Oeffa na którym latał S. Stec w ramach 3JFlik z jakim skutkiem, ocencie sami. Dodam,że nie udało mi się ustrzec błędów, najbardziej rzuca się w oczy krzyż na stateczniku pionowym- jest za duży. Sam model dość przyjemny w sklejaniu, ale też delikatny, zwłaszcza zastrzały sprawiły mi nieco kłopotu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jambus Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Model świetny chylę czoła i zazdroszczę umiejętności Podstawka jeszcze podkreśla jego walory.Gratulacje Niedług mam zamiar zacząć swojego"prawie"pierwszego szmatopłata,mam nadzieję że,w razie trudności będę mógł liczyć na fachową radę? POZDRAWIAM. Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Wybitna praca, gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Piękny model i piękna podstawka! I do tego z polskim pilotem Aż miło się ogląda Gratuluje kolejnego świetnego modelu! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2009 Wielkie dzięki koledzy! Niedług mam zamiar zacząć swojego"prawie"pierwszego szmatopłata,mam nadzieję że,w razie trudności będę mógł liczyć na fachową radę? POZDRAWIAM. Razz Jarek. Jak coś będę wiedział, to służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Robisz chyba najlepsze szmatoloty jakie widziałem... Do tego takie jakieś sympatyczne Ale że masz nerwy i oczy te wszystkie detaliki robić to podziwiam! pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Dodam, że bardzo pomysłowa podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Podziwiam te Twoje pierwszowojniaki z zapartym tchem. Piękne są. Mają w sobie to coś co sprawia, że model żyje i nie nudzi się nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 No w końcu coś Polskiego Jak zwykle model przecudnej urody - sam mam zamiar popełnić go jeszcze raz ( aktualny wygląda jak idź stąd ). A teraz zdradź kolegom co teraz będziesz dłubał ( może tak SPADa VII Garsztki ) PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 jak oglądam twoje modele, to mam ochotę wszystkie moje modele wywalic i zając się zawodowym graniem w bierki. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Jakbyś nie napisał, że to w siedemdwójce to bym myślał iż skala znacznie mniejsza. Bardzo lubię tematy pierwszowojenne a w szczególnośći z polskim akcentem, Twoja praca dowodzi ,iż można zrobić szmaciaka w pięknym stylu, można na niego patrzeć bez przerwy i zawsze jakiś detal przykuje uwagę. No może jak dla mnie to deski pod nim jak by były bardziej szare to lepiej eksponowałbysię model ale to tylko taka moje mała dywagacja, Gratuluje pięknie wykonanego modelu,no i cóż czekam na następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 chylę czoła przed talentem i warsztatem – Mistrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 Jeszcze raz dziękuje! Ale że masz nerwy i oczy te wszystkie detaliki robić to podziwiam! Nerwy i oczy to mam raczej w opłakanym stanie, no ale jakoś tam mi idzie Dodam, że bardzo pomysłowa podstawka. A miała nie rzucać się w oczy że model żyje i nie nudzi się nigdy. Tym bardziej ja nie nudzę się dłubiąc przy nim A teraz zdradź kolegom co teraz będziesz dłubał ( może tak SPADa VII Garsztki Very Happy ) Oj ZIO, Spad leży rozbabrany i czeka na lepsze czasy (nie dałem rady z Airfixową materią). W zasadzie to miałem robić Camela, ale małżonka oznajmiła, że jak zobaczy jeszcze jeden samolot to wsadzi mi go w ..., więc sam nie wiem jak to będzie jak oglądam twoje modele, to mam ochotę wszystkie moje modele wywalic Daj spokój, jeszcze będziesz zadowolony ze swoich modeli, ja Ci to mówię No może jak dla mnie to deski pod nim jak by były bardziej szare to lepiej eksponowałbysię model Cenna uwaga, dzięki chylę czoła przed talentem i warsztatem – Mistrzu. Dzięki, ale żaden ze mnie mistrz Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Jakbyś nie napisał, że to w siedemdwójce to bym myślał iż skala znacznie mniejsza. np 1:144? ;) A chyba chodziło Ci o 1:48 albo 1:32 bo tak ten model jest zrobiony cudnie. Mniejsza skala=większy mianownik ułamka. Sorry za czepialstwo, ale jestem wrażliwy na punkcie skali :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Kawał SZTUKI . Szkoda że nie robisz współczesnych rur. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 Szkoda że nie robisz współczesnych rur. Dzięki Patyk, póki co mam całe stado szmaciaków na stanie, co prawda od jakiegoś czasu korcą mnie nasze Su-22 i F-16. Kto wie... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Hej! Gratuluję pięknego modelu! Nawet podstawka - choć jak piszesz nie miała się rzucać w oczy - potwierdza Twoje mistrzostwo. Miejsce w galerii Admina jest jak najbardziej zasłużonoe. Miło będzie oglądać Twoje dzieło przez najbliższy tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Byłbym wdzięczny gdyby ktoś pomógł mi podnieść szczękę z podłogi Zazdroszczę takich osiągów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Sinako, gratulacje kolejna mistrzowska robota, a patent podstawki wykorzystamy przy wystawie na Helu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 22 Lipca 2009 Autor Share Napisano 22 Lipca 2009 Jeszcze raz bardzo dziękuję Kolegom za ciepłe słowa Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiroslawG Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Wielkie Uznanie. Brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi