misiek14pl Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Zdanie zaczynamy od dużej litery i pisze się nie "urzywasz" tylko używasz A gdzie ty tam masz znak zapytania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 A gdzie ty tam masz znak zapytania ?? Też nie wiem o co chodzi ... bo widać schodek Lekki szlif papierem i będzie ok, a następnie lakier bezdarwny. I taką odpowiedź chciałem dostać A jakim papierem załatwia się takie sprawy ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Ja zalatwiłbym to 2500 na mokro, bo on nie rysuje tylko matowi, a niższe gradacje już tak. Co do samej skakanki to super i czekam na galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 michuXCZ chciał zabłysnąć i się nie udało. A co do modelu (bo rozmowa zaczyna schodzić na inny tor) to zaczyna naprawdę wyglądać super. Troszkę szkoda tego ubytku na prawym boku ale znając życie nie będzie po nim nawet śladu. Z niecierpliwością czekamy na rezultat Twoich prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Kolor jest metaliczny, dlatego nie polecam bezpośredniego szlifu papierem. Lepiej najpierw pomalować bezbarwnym i to na nim likwidować "schodek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 To, że trochę farby odeszło, wcale nie znaczy, że model nie jest jedwabisty Czekam na c.d.n pzdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Listopada 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Listopada 2009 dlatego nie polecam bezpośredniego szlifu papierem Musiałem sprawdzić, bo nie był bym spokojny i jest ok. Po szlifowaniu na mokro, srebrnemu nic się nie dzieje, a schodek znika. Oczywiście trzeba minimalnie dociskać papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Jak bys taki uskok pomalowal bezbarwnym to niestaty ale byl by widoczny. Dokladniej mowiac widoczny pod lakierem. I dobrze zrobiles ze zeszlifowales delikatnie ten schodek delikatnie sama kante. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Listopada 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Listopada 2009 Witam. Niestety, ten tydzień nie jest moim najlepszym tygodniem. Po nałożeniu lakieru, okazało się, że nie jest dobrze. Srebrny lakier nie dokładnie pokrył biały, co nie było widoczne, dopiero po nałożeniu lakieru wszystko wyszło na jaw. Element jest do poprawki. Z tyłu pasy malowałem "Model Master" i po pokryciu lakierem "Motip" farba MM złyszczyłe się. Przednia osłona pomalowana i pokryta lakierem. Na szczęście pięknie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 No chyba naprawdę ten tydzień nie należy dla Twoich najszczęśliwszych . Ale nie ma się co przejmować, bo znając Ciebie to i tak z tego będzie kawał pięknego modelu . PS. Ja nienawidzę lakierów Motipa... Mi się nawet bezbarwny Motip ważył z bazą Motipa.. Ustrojstwo jak nie wiem co, dlatego przesiadłem się na lakiery samochodowe, które kładę aero . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Mam nadzieje że wszytko skończy się dobrze, z zamierzanym efektem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Może kilka uwag ode mnie. 1. Ja osobiście bym zrezygnował z tej szachownicy, bo po pierwsze średnio moim zdaniem pasuje, a po drugie jest wykonana tak sobie, żeby nie powiedzieć kiepsko. 2. Jak na moje na przedniej atrapie te przejścia ze srebrnego w czerwony nie są do końca równe. Może z profilu tego tak nie widać, ale na tym zdjęciu widać to dość wyraźnie. 3. Trzecia sprawa to już tylko i wyłącznie moje osobiste odczucie, a mianowicie malowanie. Uważam, że typowa barwa dla holowników, czyli żółty byłby tutaj najlepszy. Może nie chciałeś się trzymać schematów, aczkolwiek takich modeli jest mało i myślę, że żółty, może z małymi wstawkami czarnego i białego, wyglądałby fenomenalnie. Ale i tak podziwiam za zapał i pomysł ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Szałek_CMG mnie się wydaje że jest to pojazd bardziej do przewożenia wyścigówek, stąd ta szachownica i kolory "nie holownikowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Szałek_CMG gdybyś śledził relację dokładnie zauważył byś że szachownica na drugim boku i pierwotna na tym była wykonana perfekcyjnie. Dopiero poprawka na tym prawym boku przysparza tyle problemów. Co do kolorów uważam że to kwestia gustu i jednym może się podobać a innym nie musi, i jak już kilka krotnie powtarzałem najważniejsze aby podobało się autorowi projektu, bo to jego półki będzie potem "zawalała" ta ciężarówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Listopada 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Listopada 2009 Ja osobiście bym zrezygnował z tej szachownicy Rozumiem, ale postanowiłem że zrobię taki projekt, więc szachownicę wykonam. A to że jest trudno, to nie znaczy że będę rezygnował z wykonania czego kolwiek. Uważam, że typowa barwa dla holowników, czyli żółty byłby tutaj najlepszy. Szukałem zdjęć i napotkałem holownik w takich właśnie kolorach, które spodobały mi się. Uznałem że użycie takich kolorów będzie najlepszym rozwiązaniem. Większość maluje tak jak to napisałeś "typowo" ja chciałem nietypowo. Na 4 stronie jest zdjęcia podobnej Scanii na której się wzoruję, to sobie oglądnij. przewożenia wyścigówek, stąd ta szachownica i kolory "nie holownikowe". Możliwe, ale po co były by mu potrzebne widły, jeśli służył by tylko do przewozu wyścigówek? Model już się naprawia, więc jutro będą zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 No dobrze, ważne, że Tobie malowanie się podoba, ja po prostu wyraziłem swoją opinię. A to, że nie zawsze są to pochwały to nie ma się co burzyć, załamywać czy obrażać ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Listopada 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Listopada 2009 Witam. A to, że nie zawsze są to pochwały to nie ma się co burzyć, załamywać czy obrażać ; ) Przecież nikt się nie burzy, ani nie obraża. Ja zawsze chwalę sobie krytykę. Kabina już prawie gotowa, na dzień dzisiejszy wygląda tak. Reszta przygotowana pod szpachlę, w celu zakrycia nierówności powstałych podczas zdzierania powłoki lakierniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 No no, kabiona ładnie prezentuje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Ładnie, tylko prosze Cię zrezygnuj z tych czarnych szałowych pasków na nadkolach zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Nie chodziło mi o Ciebie, tylko o jednego z kolegów ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Masz chłopie cierpliwość do tych poprawek . Mocno trzymam kciuki aby wszystko poszło pomyślnie Kabinka miód malina Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Listopada 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Listopada 2009 Witam. Kolejne prace nad Scanią. Dzisiaj myślałem jak zamontować widelec w tylnej części samochodu. Chodziło mi głównie oto, żeby dało się go opuszczać i żeby się sam podnosił. Wkońcu udało mi się. W tylnej ścianie musiałem wyciąć kawałek, by widły były uniesione, podczas gdy na nich spoczywa przednia oś holowanego pojazdu. Na widłach subaru testowe. Dorobiłem poprzeczkę i na niej zamontowałem koniec elementu który wysuwa całość. Wszystko chowa się pod spód. Jeszcze obmyślam sposób mocowania samych wideł, by przylegały one do podwozia. Cały element od spodu. Drugi bok zaszpachlowany, czekający na szlifowanie. I całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Świetnie Ci to wyszło, fakt faktem te widełki mogłyby bardziej przylegać do podwozia. Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Jestem pod ogromnym wrażeniem staram się śledzić relację na bieżąco, ale wiadomo ten czas . Jak tylko obejrzałem te zdjęcia fiknąłem prawie z krzesła duży szacunek za model i za jego wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Listopada 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2009 Witam. Dzięki panowie Wczoraj zaszpachlowałem i pomalowałem podkładem widły oraz tylną ściankę zadudowy. Pomalowałem też bok zabydowy. Oraz tylną ścianę na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi