marcin7018 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 (edytowane) Wtam , chcę wam zaprezentować moją kolekcję modeli. W skład tej kolekcji wchodza modeli firmy Italeri , Revell i Emek. Edytowane 8 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 A zdjęcia?? Ukradli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin7018 Napisano 8 Lipca 2009 Autor Share Napisano 8 Lipca 2009 sorry , ale koleś , który pomagał mi załozyc konto zmył się , a ja nie umiem wklejać tych fotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 (edytowane) SCANIA R 164L V8 580 - ITALERI Top Class SCANIA R 143M 470 (ITALERI - Wrecker) SCANIA R500 V8 - ITALERI SCANIA T 143H V8 ( REVELL - Wrecker ) WESTERN STAR - ITALERI MACK - ITALERI (przeróbka) VOLVO F12 - ITALERI (w trakcie kończenia) MAN F2000 19.464 - ITALERI DAF 95XF SUPER SPACE CAB - ITALERI Modele firmy EMEK jeżeli kolega Marcin chce to niech podopisuje do numerków opisy. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Edytowane 8 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Lipca 2009 Super Moderator Share Napisano 8 Lipca 2009 Narazie prezentuje się ładnie, czekam na dalszą część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin7018 Napisano 8 Lipca 2009 Autor Share Napisano 8 Lipca 2009 Narazie to tyle , ale SHELLA i pomarańczową R620 jeszcze będę oklejał . Fotki napewno się ukarzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Bardzo ciekawe modele Scania T 143H Volvo F12 I Man przypadły mi do gustu. Tylko w Volvo zmienił bym opony z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Ładna kolekcja... Kółka w Emek-ach są gumowe, czy to plastik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 bardzo sympatyczna kolekcja, niektóre modele bardzo mi do gustu przypadły, kurcze takiego F2000 muszę kiedyś skleić, piękne auto, może kiedyś, kiedyś wyjdzie jakaś reedycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazmirz_pawlak Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Modele ciekawe ale niektóre zbyt pstrokate. Rozumiem Scania z Ricoe (oni mieli swój styl), ale Daf 95XF czy też Man F2000 mają o wiele za dużo bajerów, które je tylko szpecą. To tak jak nowe komórki, w których brakuje tylko wodotrysku. Tunning trzeba przeprowadzać z głową, ale jeśli się podoba Tobie ten styl to nie przejmuj się moimi słowami, bo ja tylko wyrażam swoją opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Świetna kolekcja Tylko pozazdrościć takich rarytasów ,no i w sumie tych młodszych okazów w kolekcji też Scania T142 oraz 143 moim zdaniem najciekawsze -możne najmniej robione na czeski styl -ale o tym nie będę dyskutował ,zależy kto co lubi Powodzenia w kolejnych projektach . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Tak z ciekawości to bardzo chciałbym zobaczyć gdzie i jak ta kolekcja jest przechowywana. Da się załatwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 No obszerna kolekcja Moimi faworytami są Man F2000,Volvo F12 i Scania T142 H ;) Nie podoba mi się patent z odblaskiem do plecaka przyczepiony do Scani ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Pokażna kolekcja, gratuluję wykonania wszystkich modeli, oprócz kupionych modeli z firmy EMEK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin7018 Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 Dzięki za komentarze . Co do modeli,to Volvo F12 był z plastikowymi oponami,jeżeli bym je zmienił to musiałbym też zmienić przednie felgi ponieważ opona gumowa zsówała by się z krawędzi felg,wiem że to brzydko wygląda ale nie miałem innej możliwości. SCANIA z RiCo to był wytwór mojej wyobrazni,była tak Scakanka ale ona miała same napisy i kangura z przodu,ja dodałem od siebie światła obrysowe na dachu,tylny zderzak,rury wydechowe i gryfa z boku kabiny. MAN F2000 jest z roku 2001,kupiłem go z Dream-u w Łodzi,był ostatni. DAF-a i naczepę do niego mam z roku 2002. Firma transportow PAMA istnieje naprawdę, znajduje się w Głogowie. Naczepa w 99% jest identyczna jak w rzeczywistości,tylko dodałem tam troszkę bajerków. Natomiast DAF, hmmm ,PAMA nie posiada żadnego Dafa,jeżdżą na FH-czach,więc to także moja fantazja . Jeżeli chodzi o EMKI to traktuje je też hobbysycznie, ponieważ mają te samą wielkość,a z wyglądu są do siebie bardzo podobne,też można je stuningować oraz jest bardzo duża możliwość przeróbek . Koła są plastikowe. Wiem,że największe frajde sprawiają modele do sklejania bo każdy z dumą i radością patrzy na dzieło,które stworzył własnymi rękoma i umysłem. Kolega Paweł216 wspomniał o odblaskowym gryfie z tyłu kabiny żółtej Scanii. Wiem,że to nie najlepszy pomysł ale folia reklamowa odblaskowa samoprzylepna jest grubsza od nie odblaskowych więc bardzo trudno było by mi wyciąć tak małego gryfa. Modele trzymam w meblach za szybą (widoczne na fot. 9),bo przed kurzem nic się nie uchroni,a to są zbyt delikatna rzeczy żeby poddawać je czestym oczyszczaniem. Na półkach nieoszklonych trzymam EMKI,bo tam się nic nie połamie więc śmiało można zetrzeć kurze. W mojej kolekcji każdy wóz reprezentuje siebie,jeżeli mam jakąś osobną naczepę to składam ją w taki sposób aby pasowała pod każdy ciągnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 A tak się zastanawiam czy wykorzystując maskę z Scani T Emka, dało by zrobić jakiś dobry model? I czy maska by pasowała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Truckerek93 trzeba by było ją poszerzać, ponieważ EMEK to 1:25, a Italeri 1:24, więc różnica w rozmiarach jest, wiem bo mam Volvo F12 Revella i widać różnicę.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Wcale nie trzeba poszerzać, ale można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin7018 Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 Tak,zgadza się,maskę od Scanii z EMEK trzeba by było poszerzyć o jakieś 2-3 mm,kiedyś robiłem już przymiarki w tym celu,ale nie wiem czy nie trzeba by było też jej wydłużyć o jakieś 1-3 mm. Kiedyś też myślałem nad tym,żeby przełożyć nadwozie T z EMEK na podwozie z Revella lub Italeri,odciąć maskę i porobić troszkę w komorze silnikowej. Było by z tym trochę zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle250 Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Treść posta zostaje usunięta, gdyż jest on całkowicie niezrozumiały... Mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin7018 Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 Zderzak i osłonę przeciwsłoneczną (BLENDE) zrobiłem samodzielnie jak również logo V8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle250 Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Treść posta zostaje usunięta, gdyż jest on całkowicie niezrozumiały... Mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin7018 Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 No jasne,że można wiedzieć , ok 95% dekoracji kabiny wykonuje sam-ręcznie,z foli samoprzylepnej,takiej jak są reklamy na samochodach czy napisy na szybach sklepów. Ja to V8 odrysowałem,przerysowalem i wyciołem. Trzeba też wiedzieć w jakim kolorze to wykonać,żeby miało to ręce i nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin7018 Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle250 Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 A jeśli można wiedzieć to z czego te logo i w jaki sposób je wyciełeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi