Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sorki za post pod postem, ale pare godzinek minęło a ja mam małą aktualizację.

Miałem nadzieję, że dzisiaj przyjdzie paczuszka z dywanikami i dokończę wnętrze, niestety trzeba jeszcze poczekać

W takim razie zrobiłem poprawki na kaście, no i prysnąłem trzy warstwy bazy. Farba bardzo szybko schnie, więc zaraz bedę brał się za kładzenie clearu Obecnie kasta tak wygląda:

c4b1d8ef2afdaddb.jpg

0958d89f7f44ff8d.jpg

• Odpowiedzi 166
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki

Kolorek nieco zmienił się, a to za sprawą clearu- narazie dałem trzy warstwy. Ponieważ model maluję trzymając go wręku (jest za duży aby postawić kastę na czymś i chodzić z aerkiem wokół niej) postanowiłem malować go na raty. Tak więc narazie prysnąłem dach, tył i lewy bok. Po wyschnieciu zrobię przymiarkę kalkomani na drzwiach (duży napis CAMARO) i wtedy zobaczy się czy nie będzie zlewać się z kolorem kasty Tak czy owak docelowo planuję kastę prysnąć z pięć/sześć razy bezbarwnym.

90855db5135a7834.jpg

24c49e6431a06d3a.jpg

Napisano

Teraz można skomentować jakość lakieru Świetny !

Pozdrawiam.

Napisano
powiedz ile zużyłeś bazy na ten model ?

Samej bazy poszło około 40 gr. + drugie tyle rozpuszczalnika.

Wczoraj dokończyłem lakierowanie kasty, w obecnej chwili jest już sucha. Do clearu dodałem dosć sporo utwardzacza i zastosowałem "szybki" rozpuszczalnik więc myślę, że lakier będzie nadawał się dzisiaj do obróbki (polerki), a przynajmniej w tych miejscach gdzie będę nakładał kalkomanie

Napisano
Panie Andrzej jestem pod wrażeniem lakieru. Coś pięknego.

Dzięks za uznanie

Kasta straciła już połysk, a to za sprawą papieru 2000. Polerkę pastą wykonałem tylko w miejscach pod kalkomanie, które nastepnie nakleiłem. Również nałożyłem kalki z oznaczeniami z tyłu kasty ale, że padły mi uku więc nie zdołałem zrobić im zdjęć.

Przymiarka:

410a11b7c81f0d79.jpg

3d462c4344f59426.jpg

b8df16fc2688400b.jpg

Napisano

Podoba się Wam Mnie też teraz tym bardziej gdyż rano położyłem kolejne cztery warstwy clearu:

b5a0f88b81e3423f.jpg

cd7a603e19cb8d82.jpg

W końcu doczekałem się dywaników i odrazu zabrałem się za wnętrze. W sumie poszło cztery arkusze wykładzin 15 X 10 cm. i to ledwo starczyło. Dorobię jeszcze pasy z klamrami, jakieś logo na kierownicę, no i chyba będzie na tyle A teraz fotki:

afe061d6ee21db07.jpg

8429b2cac678b7b7.jpg

34f2dd5d67c89204.jpg

0bb9a44a10334f12.jpg

2ff532f62ef302f5.jpg

fb6dcbc33b8e8950.jpg

dff0e51649b3f759.jpg

2883fa2e4de0bcd1.jpg

3ae19f084e177cf3.jpg

Napisano

Kasta się świeci jak wiadomo co A wnętrze wygląda jak "w jeden do jednego"

Pozdrawiam.

Napisano

Gdyby nie plastykowy [modelarski] wygląd radia to można się pomylić z prawdziwym wnętrzem na pierwszej fotce [wnętrza], bardzo ładnie .

Napisano

Piknie na fotkach wnętrze jak prawdziwe.

Pozdrawiam Dumo

Napisano

Wnętrze... dokładnie tak jak mówi fliper_nx - można pomylić z prawdziwym

Lakier... miodzio

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki koledzy za wasze opinie

Wczoraj niewiele zrobiłem, zaledwie pomalowałem szyby i klosze tylnych lamp. Niestety oszklenie w transporcie z USA nie było niczym zabezpieczone przez co prawy klosz był złamany na pół, a szyby mają delikatne ryski. Klosz skleiłem, ale miejsce łączenia jest widoczne, natomiast szybom myśłę, że polerka powinna wystarczyć

Także pomalowałem podkładem, a nastepnie bazą maskę silnika i lusterka, ale chyba dałem za dużo rozpuszczalnika przez co doszło do reakcji i plastik zrobił sie chropowaty Tak więc czeka mnie szlifowanko, a może nawet szpachlowanie tych elementów

a9dcdd7edefc7809.jpg

f91243d05f53a9b6.jpg

Napisano

Przeszlifowałem papierem 2500 na mokro kastę i wykonałem wstepną polerkę pastą Gunze 3000, a że trwało to ponad pół dnia i trochę rozbolały mnie ręce dlatego polerkę pastą 8000 wykonam dopiero dzisiaj. Nastepnie zakleiłem taśmą co miałem zamaskować i pomalowałem uszczelki w oknach, elementy w komorze silnikowej, wnęki przednich lamp i atrapę. Dzisiaj zrobiłem małą sesję zdjęciową, troche w domu, trochę w plenerze - zapraszam do oglądania, a kto chce niech komentuje:

b82c98899315e0b9.jpg

36e4286376bec4ee.jpg

5d28e1fc4df636d9.jpg

610f32945032d79e.jpg

3ecb47e593dbf437.jpg

3e411f65c62b4da3.jpg

69083f80c1dff1be.jpg

13ec564eb74b6cf9.jpg

f25e75cf6aae761d.jpg

386b2df9e4b6edfc.jpg

Napisano

Wiem, że to będzie mało konstruktywna wypowiedz, ale tylko jedno mi się ciśnie na usta:

O ja cierpiedole Piękna robota ciekawe czy kiedyś uda mi się taki poziom osiągnąć

Pozdrawiam

Mors

Napisano

Zawodowo

Pozdrawiam.