tornado Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Sorki za post pod postem, ale pare godzinek minęło a ja mam małą aktualizację. Miałem nadzieję, że dzisiaj przyjdzie paczuszka z dywanikami i dokończę wnętrze, niestety trzeba jeszcze poczekać W takim razie zrobiłem poprawki na kaście, no i prysnąłem trzy warstwy bazy. Farba bardzo szybko schnie, więc zaraz bedę brał się za kładzenie clearu Obecnie kasta tak wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Piękny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Cudownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Dzięki Kolorek nieco zmienił się, a to za sprawą clearu- narazie dałem trzy warstwy. Ponieważ model maluję trzymając go wręku (jest za duży aby postawić kastę na czymś i chodzić z aerkiem wokół niej) postanowiłem malować go na raty. Tak więc narazie prysnąłem dach, tył i lewy bok. Po wyschnieciu zrobię przymiarkę kalkomani na drzwiach (duży napis CAMARO) i wtedy zobaczy się czy nie będzie zlewać się z kolorem kasty Tak czy owak docelowo planuję kastę prysnąć z pięć/sześć razy bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Teraz można skomentować jakość lakieru Świetny ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 No tak zmienił się, błyszczy się... Jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Bardzo ładnie , powiedz ile zużyłeś bazy na ten model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Piękny lakier,piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 powiedz ile zużyłeś bazy na ten model ? Samej bazy poszło około 40 gr. + drugie tyle rozpuszczalnika. Wczoraj dokończyłem lakierowanie kasty, w obecnej chwili jest już sucha. Do clearu dodałem dosć sporo utwardzacza i zastosowałem "szybki" rozpuszczalnik więc myślę, że lakier będzie nadawał się dzisiaj do obróbki (polerki), a przynajmniej w tych miejscach gdzie będę nakładał kalkomanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Panie Andrzej jestem pod wrażeniem lakieru. Coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Panie Andrzej jestem pod wrażeniem lakieru. Coś pięknego. Dzięks za uznanie Kasta straciła już połysk, a to za sprawą papieru 2000. Polerkę pastą wykonałem tylko w miejscach pod kalkomanie, które nastepnie nakleiłem. Również nałożyłem kalki z oznaczeniami z tyłu kasty ale, że padły mi uku więc nie zdołałem zrobić im zdjęć. Przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Ohohoo...!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Pasuje, podoba mi się i to bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Podoba się Wam Mnie też teraz tym bardziej gdyż rano położyłem kolejne cztery warstwy clearu: W końcu doczekałem się dywaników i odrazu zabrałem się za wnętrze. W sumie poszło cztery arkusze wykładzin 15 X 10 cm. i to ledwo starczyło. Dorobię jeszcze pasy z klamrami, jakieś logo na kierownicę, no i chyba będzie na tyle A teraz fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Kasta się świeci jak wiadomo co A wnętrze wygląda jak "w jeden do jednego" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Gdyby nie plastykowy [modelarski] wygląd radia to można się pomylić z prawdziwym wnętrzem na pierwszej fotce [wnętrza], bardzo ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Nie nooo.... Wnętrze mistrzostwo podobnie jak lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Piknie na fotkach wnętrze jak prawdziwe. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Wnętrze... dokładnie tak jak mówi fliper_nx - można pomylić z prawdziwym Lakier... miodzio Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Dzięki koledzy za wasze opinie Wczoraj niewiele zrobiłem, zaledwie pomalowałem szyby i klosze tylnych lamp. Niestety oszklenie w transporcie z USA nie było niczym zabezpieczone przez co prawy klosz był złamany na pół, a szyby mają delikatne ryski. Klosz skleiłem, ale miejsce łączenia jest widoczne, natomiast szybom myśłę, że polerka powinna wystarczyć Także pomalowałem podkładem, a nastepnie bazą maskę silnika i lusterka, ale chyba dałem za dużo rozpuszczalnika przez co doszło do reakcji i plastik zrobił sie chropowaty Tak więc czeka mnie szlifowanko, a może nawet szpachlowanie tych elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Przeszlifowałem papierem 2500 na mokro kastę i wykonałem wstepną polerkę pastą Gunze 3000, a że trwało to ponad pół dnia i trochę rozbolały mnie ręce dlatego polerkę pastą 8000 wykonam dopiero dzisiaj. Nastepnie zakleiłem taśmą co miałem zamaskować i pomalowałem uszczelki w oknach, elementy w komorze silnikowej, wnęki przednich lamp i atrapę. Dzisiaj zrobiłem małą sesję zdjęciową, troche w domu, trochę w plenerze - zapraszam do oglądania, a kto chce niech komentuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Wiem, że to będzie mało konstruktywna wypowiedz, ale tylko jedno mi się ciśnie na usta: O ja cierpiedole Piękna robota ciekawe czy kiedyś uda mi się taki poziom osiągnąć Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Zawodowo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar2rd Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Wszystko wygląda doskonale. Nic dodać, nic ująć.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 O żesz kurcze blade aaaale się świeci Zatkało mnie Świetna robota Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi