Tysiuniek Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Panowie, mam pytanie do doświadczonych malarzy: jakim kolorem cieniujecie kolor biały, tak aby najlepiej odpowiadał rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Dzięki za odpowiedzi. Najprawdopodobniej zrobie tek jak radzi mi kubisz. HUMVEE będzie raczej elementem dioramy, a głównym bohaterem będzie właśnie blach hawk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 jakim kolorem cieniujecie kolor biały, tak aby najlepiej odpowiadał rzeczywistości? Miałem ten sam problem... i nadal mam. trudno znaleźć coś odpowiedniego. Szary na pewno odpada. próbuj z bardzo jasnym beżem, a wręcz białym z odrobiną beżu. Ewentualnie coś z technik preshadeingu. Osobiście z cieniowania bieli na swoich modelach nie jestem zadowolony. Przyszło mi jeszcze do głowy, aby pomalować białym który nie jest biały, tzn. jakimś kolorem "białej kości", wtedy cieniując zwykłą bielą może się uda uzyskać odpowiedni efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Dzisiaj miałem dosyć przykry wypadek. Podczas naprawy barierki na balkonie, nie zachowałem zasad bezpieczeństwa (żona która trzymała mnie za pasek, oddaliła się chwilowo, twierdząć że ryzyko jest wkalkulowane w życie, ale trzeba być dobrej myśli). Niestety, wypadłem z przerażającym i mrożącym krew w żyłach wrzaskiem, a za mną dwie doniczki, oraz sznurki do prania, za które sie trzymałem.Zabrałem też ze sobą, zupełnie niechcący jakiś piękny kwiat pani sąsiadki, oraz...psa, który wylegiwał się na balkonie,Ratując się, złapałem za smycz, więc siłą rzeczy, piesek też udał się w tą samą stronę, co ja - czyli w dół, ku swemu zaskoczeniu, Raczej tego nie planował. Wylądowałem bez specjalnych wstrząsów, również z okrzykiem, a właściwie okropnym przekleństwem. Dalej niewiele pamiętam, bardzo bolała mnie głowa ( i tylna część ciała), nie pamiętam jak znalazłem sie z powrotem na górze. Zona mówiła że coś tam pisałem na komputerze, chcociaz ja tego nie pamietam. Niedawno uruchomiłem pocztę, a tam jest e-mail następującej treści: zamówienie przyjęto. Proszę czekac na e-mail potwierdzający. O co chodzi? Okazało się , że zamówiłem w Jadarze konwersję do Humvee M1115, oraz sam model Humvee z Tamki!!! Szok! Teraz jeszcze bardziej boli mnie głowa, ale z innego powodu. A jak się moja małżonka dowie, to znowu będzie mnie bolało, ale juz gdzie indziej i jeszcze bardziej. Przezornie zacząłem chodzić z jaśkiem za paskiem, ale włożonym od tej mniej szlachetnej strony. No i od jutra ruszam na poszukiwanie butelek, oraz innych zbywalnych surowców. Wszystkie śmietniki na moim osiedlu należą do mnie.Po co ja naprawiałem tą barierę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Tysiunek pomaluj go na czerwono i podaruj żonie i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Tysiuniek, gdzie kupiłeś model Tamiyi i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Czerwone to ja będę miał coś innego, jak się rodzina dowie. Model zamówilem w Sosnowcu, za 118 zł. Kubisz, ucieszysz się: http://www.martola.com.pl/pl632/produkty32175/us_modern_4x4_utility_vehicle_w_grenade_launcher Szkoda tylko, że to skala 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Nie wiem, z czego mam się ucieszyć? Humvee 1:48 droższy od 1:35... Świat stanął na głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Nie, to moja pomyłka. Byłem przekonany że to jest nowość Tamki, ale nie zwróciłem uwagi na skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Oj gdyby to miała być nowość Tamki, to świat by od dawna huczał Choćby na Armoramie. Ale dzięki za dobre chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 No dobra, ale co się stało z psem ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Pies, ponieważ został dodatkowo przygnieciony przez Tysiuńka, kupił sobie Dorę w 1:35... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Na szczęście nic mu się nie stało...Ugryzł mnie, a następnie wrócił w otwarte ramiona właścicielki. Teraz będę starał sie z nim nie spotkać na klatce schodowej. Znając go, będę musiał przemieszczać się o okolicy mojego bloku biegiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 będę musiał przemieszczać się o okolicy mojego bloku biegiem Kup sobie Bullmastifa, zawsze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 To jest potwór, nie pies. Jeszcze mi życie miłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Wybacz ale jeszcze nigdy sie tak nie usmialem czytając cos. Wspolczuje lotu oraz niespodziewanych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Tu się nie z czego śmiać...To bydlę z dołu teraz będzie mnie prześladować, będzie polować na mnie, a ja mam bardzo wrażliwą tylną część ciała. Nieciekawa sytuacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Jak się żona dowie na co przepuściłeś kupę kasy, to będziesz się zastanawiał dlaczego zamiast się żenić, nie kupiłeś sobie psa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Niestety, modelarstwo i małżeństwo nie idą w parze. Chyba że małżonka też skleja. Osobiście znam jeden taki przypadek. Dziewczyna klei bardzo fajne repliki samolotów z I wojny światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Uśmiałem się jak nie wiem W pierwszej chwili myślałem, że na serio A co do modelu, to oczywiście chodziło Ci o M1151 a nie o M1115(bo może np. miało być M1114). Czyli co, Żandarmeria Wojskowa Jak co, to zapisałem trochę fotek na dysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Zrodził się dzisiaj w mojej głowie dziwny pomysł. Chcę połączyć M998 z M1025 + ASK; Hard-Top, ale bez bagażnika, z wyrzutniami granatów dymnych, otwartą "pół-paką", płotkami itd. itp. etc. i nie wiem jak go sensownie nazwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Są otóż dwa pojazdy (Dumvee) trochę pasujące do Twojej koncepcji. - M1113 HMMWV ECV based GMV-S: - M1151 UAH based GMV-M: Co prawda nie mają wyrzutników granatów dymnych, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je miały. Nie mają także ASK, ale tutaj jeżeli chcesz zrobić taką konfigurację, jak napisałeś, to raczej będzie to już sci-fi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Masz może więcej zdjęć tego pierwszego M1113 Bo jest ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Masz może więcej zdjęć tego pierwszego M1113 Bo jest ciekawy I jeszcze taki, należący do Nowozelandczyków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 A ja mam takie pytanie o nasze Humcie. Ktoś mi pomoże zidentyfikować autka z "X" na drzwiach? Tzn. jakie wersje mają takie drzwi i może jakieś numery tablic by się znalazły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi