Skocz do zawartości

[HUMVEE] - dyskusja ogólna o HMMWV/Humvee/Hummer

kubisz

Rekomendowane odpowiedzi

Ta wersja to M1026 HMMWV Armament Carrier (M1025 oznaczone są Humvee z "x" na drzwiach bez wyciągarki, M1026 z wyciągarką).

Przykładowe numery rejestracyjne:

UB 00008

UB 00043

UB 00045

UB 00047

UB 00048

UB 00050

UB 00052

UB 00055

UB 00113

UB 00116

UB 00118

UB 00119

UB 00120

UB 00128

UB 00132

UB 00133

UB 00139

UB 00140

• Odpowiedzi 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

A ja z dwoma pytaniami.

1. Czy widzieliście kiedyś humvee z osłoną strzelca od M113 ? Technicznie byłoby to możliwe dlatego zastanawiam się czy jakiś żołnierz w czasie szału opancerzania nie wpadł na taki pomysł.

thunder%20run%201%20rpg%20hit.JPG

Chodzi mi tylko o przednią płytę, nie całą wieżyczkę.

2. Czy ten zestaw byłoby trudno adoptować w M-1025 ?

http://www.martola.com.pl/pl141/produkty14328/M_998_Humvee_additional_armour_plates__Iraq_

Chodzi tu tylko o tylna część burt ?

1. Czy widzieliście kiedyś humvee z osłoną strzelca od M113

GT.jpg

Skan z Tankograd - 3002 - "Armored Gun Trucks of the US Army in Iraq"

2. Czy ten zestaw byłoby trudno adoptować w M-1025 ?

http://www.martola.com.pl/pl141/produkty14328/M_998_Humvee_additional_armour_plates__Iraq_

Chodzi tu tylko o tylna część burt ?

Wg strony Eduarda zestaw jest dedykowany do Italeri i Revella - czyli będzie też pasował do Academy. Zdjęcia takiego opancerzenia na M1025 nie znalazłem u siebie.

Co do ewentualnego dopasowania tej blaszki do M1025 - nie będzie pasowała właśnie tylna część burt. Tylne drzwi idą pod skosem, a tutaj masz pionowe krawędzie. Porównaj z sylwetką (tutaj M1044):

th_M1044HMMWVArmamentCarrier.jpg

Kupiłbym ale skąd skoro mam 80 zeta a w tym ten model, buty, bluza, dwa T-shirty, plyta i parę innych Trzeba napaść na jąkąś staruszkę na osiedlu albo ubierać się w łapsach. Innego wyjścia nie widzę Liczę na zastrzyk gotówki za wygraną w kategori figurek w konkursie. Może to by pomogło Poza tym blaszek poniżej 33 zeta nie dostanę a za tę cenę w innych modelach ma się całkiem wypasiony zestaw.

Tylko na to bym potrzebował 800 złotych więc dokupię parę rzeczy do modelu i pochodzę w starszych ciuchach

Spotkałem zdjęcie humvee z M134 w Iraku, może ktoś się skusi, ostatnio wyszedł zestaw z tą bronią w żywicy

126455678_cb8675653f_o.jpg

Znów przerywnik polski.

Jeśli ktoś ma jakieś choć jedno zdjątko z bardzo niskim numerem rejestracyjnym np. UB 00008, albo inny z czterema zerami z przodu, prosiłbym o pomoc w zdobyciu.

Jeszcze co do numerów, to odpadają UB00001, UB00002, UB00003, bo to M1097 Cargo.

I pytanko do Kuby. Jesteś w stanie przerobić tylną tablicę rejestracyjną na kwadratową

Zobaczymy, skusiła mnie żywica Blast Models BL 35052K Armored Doors i koła więc już nie mogę się doczekać kiedy dostanę paczuszkę

Ponadto kupiłem wcześniej już wspomniane koła i silnik:

http://allegro.pl/item1003103512_kola_i_silnik_do_hummera_1_35.html

pozdrawiam.

Tan drugi zestaw też kiedyś kupiłem - tylko za wyższą cenę, ale jest jak najbardziej OK. Silnik podobno można wykorzystac tylko w modelach Academy i Italeri, do Tamki nie pasuje. Nie wiem na 100%, jeszcze go nie wykorzystałem. Szkoda tylko, że koła można zastosować tylko przy budowie jakiegoś Dumvee. Mało który Humvee jest wyposażony w SS.

A może ktoś się skusi na model takiej wersji :

truck.jpg

To jest prototyp ciężarówki na podwoziu HMMWV. Jak widać ma wiele elementów wspólnych ze standardowym Humvee - całe podwozie, zderzak, przednie okno, drzwi, lusterka, lampy, podobny przedni grill...