Tysiuniek Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Panowie, mam pytanie: czy na plandece (dachu) zwykłego M998 może być położona zwinięta plandeka? Czy ktoś widział gdzieś na fotce tak umocowaną plandekę? Brezent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Jak najbardziej. Co prawda nie plandeka, ale siatka maskująca: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Jeszcze takie coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek44 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 To i ja dołączam się do projektu (w końcu). Na 100 % będzie to Humvee w 1/72, ale jaką wersję, to jeszcze zobaczę. Oczywiście mogę liczyć na pomoc kolegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Oczywiście Ja ze swojej strony polecałbym coś polskiego Pozdrawiam i witam w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Powitać! -Pomożecie? -Pomożemy! Możemy też pomóc wybrać budowaną wersję: co Cię interesuje? Nowsze? Starsze? Jaki region? Za raz coś się znajdzie. Edit: na początek przejrzyj te dwa tematy: 1, 2. Może znajdziesz coś co Cię zainteresuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Hi, - no i znowu kolejna "jedyna i właściwa" i "uciemiężona" na tym forum skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Witojcie towarzyszu! Miło że wzmocnisz szeregi "karaluchowców", bo w porównaniu z całą orkiestrą 35-kowców jesteśmy małym zespołem kameralnym Oczywiście mogę liczyć na pomoc kolegów? Po uiszczeniu odpowiedniej opłaty Żartuję, oczywiście że takową pomoc otrzymasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Im więcej nas w projekcie tym lepiej, a za wybór najwspanialszej skali to już wogóle dla Ciebie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek44 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Na samym początku myślałem o sklejeniu M1114, wersja prosto z pudełka, tyle że z dodatkami (blachy edka, żywiczne koła miga i parę dodatków). Jednak podczas pasowania blach do M2HB coś nie grało między uchwytem na magazynek, a konstrukcją ramy podtrzymującej karabin. Tak więc zrezygnowałem z tego pomysłu. W tej chwili rozważam zbudowanie M1026 z ASK lub M998. Nie chce też od razu przesadzać ze scratchem, bowiem jestem głównie modelarzem-magazynierem, który więcej kupuje niż skleja (przez cały ostatni rok skleiłem tylko parę pojazdów w 1/700 i 3 dinozaury w 1/35). Bardziej interesują mnie pojazdy z początku drugiej wojny w Iraku. Chociaż polskim Hummerem bym nie pogardził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Bardziej interesują mnie pojazdy z początku drugiej wojny w Iraku No i to się nazywa porządny modelarz viewtopic.php?t=17905 tutaj masz spoooro róznego rodzaju wersji do wyboru. Jeżeli chcesz robić wersję pudełkową to większość modeli Dragona obejmuje tematykę Iraku i Afganistanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 To i ja dołączam się do projektu (w końcu). Racja, w końcu Witaj Bardziej interesują mnie pojazdy z początku drugiej wojny w Iraku. Wybór tu masz taki, że hej. Daj znać, co wybrałeś, żebym mógł wpisać Cię na listę uczestników. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 W ramach FMF zamówiono 18 sztuk dla ŻW Smile Byłeś pierwszy. Na NFOW przeczytałeś? Wracając do tematu Humvee ŻW, to wczoraj po rozmowie ze źródłem z ŻW dowiedziałem się że są 4 szt. w OS ŻW w Gliwicach i 4 szt. w Mińsku Mazowieckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Dzięki Grzes za info Z czasem pewnie wypłynie więcej fotek, zrobionych w, miejmy nadzieję, "neutralnych" okolicznościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Mam cichą nadzieję, że uda mi się coś z Mińska upolować, ale to koło maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 To ja mam cichą nadzieję, że podzielisz się łupem z polowania Wersja M1151 USA jest obstrykana aż za bardzo, ale mnie najbardziej interesowałyby ewentualne zmiany w wersji polskiej (wnętrze, radio, dodatkowe światła, tylny zderzak itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Prawie jak Panorama Racławicka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Od dawna wiadomo, że nie ma się czym podniecać, ale z kronikarskiego obowiązku - tak wygląda pudełko "nowego" modelu Italeri: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Przyszły żywice, trochę poprawek trzeba będzie zrobić, jak na 20 złociszy to jestem bardzo zadowolony Sam silnik powinien pasować do modelu Academy, ale chłodnica już nie bardzo (miejsca na uszy do transportu powietrznego nie pokrywają się z otworami w masce ), wentylator jest a raczej jego polówka będzie do dorobienia samemu Koła SS fajne, na pewno lepsze od tych z Italerki, bieżnik wyraźny i głęboki, detale dość dobrze odwzorowane Zastanawia się teraz czy montować go do mojego M998 czy zostawić do innego Podsumowując, zakup uważam za udany Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Jeżeli zrobisz klapę otwartą, to nie będzie widać, że ucha nie pasują do otworów w niej. Nie zapomnij przy otwartej masce o wycięciu fragmentu tam gdzie jest filtr powietrza. Oczywiście czeka Cię też sporo doróbek przy wewnętrznej stronie maski. Ale warto mieć na półce choć jednego Humvee z pokazanym silnikiem. Zakładaj go w tym modelu, który robisz, a jakże Koła SS mają - jak już pisałem wcześniej - bardzo ograniczoną możliwość zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Założę, frez już idzie pełną parą, klocek z chłodnicy już zlikwidowany teraz adaptuję silnik Już kocham żywicę Koła schowam i będą czekały na swój czas Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 No to masz na zachętę kilka zdjęć silnika: i kilka wewnętrznej strony maski: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Super - ale czemu ten silniczek nie jest jako [in Box] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Od dawna wiadomo, że nie ma się czym podniecać, ale z kronikarskiego obowiązku - tak wygląda pudełko "nowego" modelu Italeri: Mimo, że to model praktycznie do d..., to mimo wszystko doczekacie się kiedyś mojej własnej oceny. Na 99% kiedyś go nabędę Wracając do pudełka, to ta osłona i koła mnie rozwalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi