Zderzak Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Kuba, mam takie pytanie, bo kalki jeszcze do mnie nie doszły. Jakiego koloru jest kartonik, tło kalkomanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2010 Kuba, mam takie pytanie, bo kalki jeszcze do mnie nie doszły. Jakiego koloru jest kartonik, tło kalkomanii Tło jest tradycyjne niebieskie, nie białe... Chyba, że myślimy o czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 OK, nieprecyzyjnie się wyraziłem . . . kartonik pod kalkami (gładka strona) jest biała, a tył oczywiście niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Panowie, jak patrzycie na kalkomanie tak, aby oglądać numerki i literki, to ich tło jest białe czy inne? W kalkach do Wolfa były białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2010 Ja zgłupiałem... Kartonik jest z obu stron niebieski... Zderzak - przyjdą jutro kalki, sam zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 eeeee, chyba ja się pogubiłem . . . ale nie ważne nie zwracajcie na mnie uwagi Ja lepiej się dokształcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Ja zgłupiałem... Kartonik jest z obu stron niebieski... Zderzak - przyjdą jutro kalki, sam zobaczysz No i o to chodziło. W kalkach do Wolfa jest on z obu stron biały BTW, zobaczę najwcześniej w piątek, wtedy też postaram się wrzucić in-boxa, albo raczej recenzję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Jak tylko do mnie dojdą to wrzucam na model, chyba będę pierwszym testerem (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Jak tylko do mnie dojdą to wrzucam na model, chyba będę pierwszym testerem (?) No raczej nikt Cię nie wyprzedzi. Opisz później swoje wrażenia ze współpracy z tymi kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Kaleczki dziś wylądowały. Podziękowania dla wszystkich, którzy pomogli i o mnie pamiętali Kartoniki niebieskie z obu stron (jakby to jeszcze kogoś interesowało ) Po mojemu, to mogłoby się na nich znaleźć jeszcze czarne oznakowanie w języku arabskim z Afganu i biało-czerwone paski jakie są z tyłu na zderzakach polskich Humvee. Ale ogólnie zadowolony jestem bardzo Jak ogarnę się czasowo, to dziś wieczorkiem nałożę kalki na drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Sąsiad przyniósł mi dzisiaj moje kalki Wyglądają bardzo fajnie, wspomniano nawet o Kubie Jutro postaram wrzucić się jakąś szczegółową recenzję od fanatyka polskich Humvee. Jeszcze raz dzięki Robertowi i Kubie za zorganizowanie całego przedsiębiorstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Dzisiaj przed szkola odwiedziłem pocztę, bo wczoraj zostawili mi a'viso. Cóż... Powiem krótko są świetne PS Sorki za błędy ale z telefonu pisze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Panowie, mam teki pytanko. Jaki model najlepiej nadaje się do tego silnika? KLIK Myślałem o Tamce, Italeri i Academy. Może ktoś miał już styczność z tą żywicą i jest w stanie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2010 O ile dobrze pamiętam, jest zwymiarowany pod Italeri/Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Dobra, a do swojego M1025A2 z 18bdsz także wkładałeś ten silnik? Bo zastanawiam się ile pracy by było jeśli chciałbym do użyć do Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2010 Tak, do tego modelu poszedł silnik CMK, ale musiałem go pociąć. Wstawiłem środkową część, a na tamiyowe boki (nadkola) poprzyklejałem odcięte drobne elementy osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Dzięki Być może pokuszę się o kupno tego elementu Niestety Humvee uzależnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Oj, i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Też dostałem kalki. Jednym słowem rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 No to jeszcze chyba tylko drinkman nie dał znać, że kalki doszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 kubisz Coś przyszło,ale jeszcze przez tydzień jestem w krainie klocków lego,więc potwierdzę dopiero lekko za ponad tydzień. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 No raczej nikt Cię nie wyprzedzi. Opisz później swoje wrażenia ze współpracy z tymi kalkami. No więc już jestem "po". Jakby tu zacząć... może w punktach, najpierw PLUSY: - Kalkomanie są chętne do współpracy. Odrobinka wilgoci i już się suwają po papierze. - Bardzo elastyczne, więc elegancko układają się na wszelakich nierównościach modelu (poradziłyby sobie zapewne nawet bez płynów). Ale z tej elastyczności wynika niestety MINUS: - Przy zsuwaniu z papieru kalkomania zamiast wsunąć się na model, podwinęła się pod niego, a przy próbie odklejenia... złożyła się na pół stroną z klejem. Niestety, ów klej był tak skuteczny, że jeden numer poszedł na straty mimo dłuuuugiej gimnastyki nad nim i prób rozklejenia (pamiętajcie, że ja mam 1:72, więc wszystko pod lupą, bez oddechu, bez jedzenia... ). W 1:35 zapewne będzie łatwiej Dorabiałem więc jeden numer z dołączonych cyferek, uff straszna dłubanina, ale się udało. Moje przemyślenia co do blach z numerami są takie, że chyba po prostu wytnę całe tablice z papierem, zabezpieczę i przyczepię do modelu. Priorytet drogowy... tego nie będę używał z zestawu, no może tylko czarne trójkąty, koła zaś będę robił z nieco bardziej odblaskowego materiału Jak to mówią - człowiek uczy się całe życie, jestem więc bogatszy o kolejne doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2010 Nowości: zestaw waloryzacyjny do M1114 Bronco od Legend Productions (LF1218): http://www.www-legend.co.kr/01_afv01.html?table=product&st=view&page=1&id=476&limit=&keykind=&keyword=&bo_class=1&fpage=&spage= Poza tym załogant Humvee - ostatni z kompletu (LF0128): http://www.www-legend.co.kr/02_fig01.html?table=product&st=view&page=1&id=474&limit=&keykind=&keyword=&bo_class=2&fpage=&spage= I cały komplet (LF0129): http://www.www-legend.co.kr/02_fig01.html?table=product&st=view&page=1&id=475&limit=&keykind=&keyword=&bo_class=2&fpage=&spage= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi