TankRed1070 Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Pięknie Ci ten kadłub wyszedł nie ma co... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Jastrzębski Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 A mógłbyś się fotką podzielić? Ewentualnie skrobnąć z jakiego źródła jest. Zdjęcia były na M-L ale teraz jakoś nie mogę ich znaleźć, poszukam jeszcze w moich CD zasobach, ale nic nie obiecuje. Bo ja wiem? Armo, Mars? Coś się znajdzie myślę. Jak nie chcesz ich ścinać to możesz spróbować je troszkę "podciąć" od spodu przy "pancerzu" igłą, sposobem kolegi Temir_2 Mhmm, myślałem że masz jakieś tajne źródło US narzędzi. A sposób z podcinaniem narzędzi igłą lekarską sam mi kiedyś do głowy przyszedł i nawet z niego korzystałem, nie mnie dalej to nie jest to o czym marze ;) Btw: tylko 4 Shermany Dragona? oj kiepściutko :P z moim wczorajszym nabytkiem mam 20 więcej ;) a to i tak nie wszystkie Shermany jakie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 No i ... co dalej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 no właśnie, wywołać do tablicy! chociaż pewnie Rafał teraz ma na głowie modele konkursowe nie licząc tzw. życia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 R_Mazzi ładnie ci idzie, może spróbował byś coś w 1:35?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 (edytowane) Cisza w temacie... Świetlik leży i czeka na lepsze czasy... nie on jeden zresztą. Może w przyszłym roku... Może... Wymówkę mam, młody przestał spać w dzień, usypia z trudem koło 22... Czas na swobodne modelowanie radykalnie się skrócił... Ot proza życia A tak po prawdzie to Wena Panowie, Wena, albo Muza jakaś jest potrzebna Od jakiegoś tygodnia zresztą męczy mnie, żeby już natychmiast, teraz, szybko rozgrzebać FT-17... Tylko nie mogę się zdecydować z jaką wieżą kupić (bo przecież, że modelu jeszcze nie mam) Albo autoblindę, albo jakiegoś PAKa... Albo... Wot modelarz na rozdrożu Wiem co zrobię! Zamiast klepać w klawiaturę zrobię wydechy w kiciaku ;) R_Mazzi ładnie ci idzie, może spróbował byś coś w 1:35?? Nie ma takiej opcji Edytowane 14 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Nie ma takiej opcji Very Happy a czemuż tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 R_Mazzi jak nie wiesz co to ja polecam CV 33 albo CV 35. Spodobają Ci się te szkraby a i malowań mnogo do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Autoblinda wydaje się słusznym pomysłem - masz do wyboru Italeri, albo absurdalnie drogiego DOC Models. Ale autko pięęęęęękne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Radek myślałem o Doc'u, italki dawno nie widziałem a chyba trzeba i tak by w niej w kółka zainwestować. Nie mam takiego samozaparcia jak Zbyszek, żeby bieżnik rzeźbić Nibur pisałem już wiele razy, brak miejsca, czasu itp 72 po prostu jest optymalna dla mnie. R_Mazzi jak nie wiesz co to ja polecam CV 33 albo CV 35. Spodobają Ci się te szkraby a i malowań mnogo do nich hehe to mi mocno makaronem zalatuje O AB myślałem jako o naszej zdobycznej. W końcu gwiazdka idzie trzeba sobie coś kupić na prezent ;) PS. Doszły te kółka czy amba pocztowa je wchłonęła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Panzer4 może i drogiego ale widziałeś, macałeś? Ja podczas macania w sklepie bardziej się do niej śliniłem niż do swojej lubej Choć opony faktycznie... Witaj żywico Nadal kuszę na CV-kę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Nibur pisałem już wiele razy, brak miejsca, czasu itp. 72 po prostu jest optymalna dla mnie. Skąd ja to znam Z 72 jest więcej zabawy i kombinacji, trzeba się bawić w dorabianie itd, owszem są blaszki, ale dorobić i tak trzeba i nerwy większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 i do wywalenia jej pokrywa ta z okrągłymi pokrywami (patent powojenny) Sprawdź element A15, może to będzie pasować. Też kleje ten zestaw, Także będę podglądał cię bo mam jeszcze wieeele do nauczenia się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Sprawdź element A15, może to będzie pasować. Też kleje ten zestaw, Także będę podglądał cię bo mam jeszcze wieeele do nauczenia się . Pasuje, pasuje, po prostu sa dwie wersje w pudle do wyboru, do koloru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Panzer4 może i drogiego ale widziałeś, macałeś? Ja podczas macania w sklepie bardziej się do niej śliniłem niż do swojej lubej A co Ty myślisz, że mnie nie kusi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Włazem dowódcy się nie przejmuj. Ten cały Mk.VII był zamontowany dopiero po wojnie, w takiej konfiguracji widać czołg na zdjęciach z Loreto. Na zdjęciach z Bolonii czołg ma zwykły dwuskrzydłowy właz, taki jak Dragon daje w pudełku. ech... kusi mnie to coraz bardziej. Comet jakiego mam ma zamiast włazu jakąś kluchę... Znalazłem taką fotkę. Opis sugeruje, że jeden z tych czołgów z przodu to właśnie Rycerz. Ale ledwie widać sam czołg nie mówiąc już nic o włazie... Chyba nie tą fotkę miałeś na myśli... źródło: Militaria "Polskie shermany vol I " No chyba, żeby mi się zachciało wydłubać ten właz... na razie mam lenia, pooglądam sobie jakieś nowe wypraski hehehehehe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 widzałem to zdjęcie w dużym powiększeniu na jakiejś wystawie parę lat do tyłu, tam jest Rycerz ale z 75tką więcto nie to .Jak ma cie zdjęcia z Bolonii to proszę nie drażnić tylko wstawić pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Witam. Shermanów o nazwie RYCERZ były dwa. Pierwszy to M4A2.III RYCERZ który jest w dalszym kadrze zdjęcia które jest powyżej. Przy okazji zdjęcie tegoż samego RYCERZA co na zdjęciu powyżej. Zdjęcie pochodzi z książki Od Acromy do Zwycięzcy Drugim Shermanem o nazwie RYCERZ - I był Sherman M4.I.c (był to najprawdopodobniej drugi pojazd tej załogi) stąd rzymska cyfra I w nazwie. Oto seria zdjęć RYCERZA - I z Bolonii Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Dziękuję Jacek za zdjęcia! Wieżyczki co prawda nie widać, chyba znajdę kiedyś (tylko kiedy) trochę samozaparcia i jakoś wydłubę ten brytyjski wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 I co słychać u Firefly'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 I co słychać u Firefly'a? A dziękuję, wszystko w porządku Znaczy się leżakuje w pudle. Spoko oko, skończę tego krowopodobnego potworka z Arhemn, to wyciągnę rycerzyka z szafy. Plan jest taki, skończyć go przed Sylwestrem. Mimo wiatru w oczy chciałbym utrzymać zabójcze tempo i normę dwóch skończonych modeli na rok Myślę pozytywnie, kadłub prawie cały mam już gotowy, wózki to nawet już i pomalowane. Jest dobrze, dam radę A... skoro już wygrzebałeś ten temat z otchłani czasu to może ktoś zaoszczędzi mi grzebania w kwitach i podpowie Fragment modelu kolegu Vis13 1 - to jest wizjer czy jakaś bliżej nie określona dziura? 2 - czy tu nie powinno być trzeciej frontalnej patrzałki (chyba, że ta francowata brytyjska kopułka też miała różne wersje...) 3 - czy sam właz (drzwi) miał możliwość obrotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 To może ja... ;-) Pyt 2 i 3 jak sama nazwa wskazuje All Round Vision Cupola Mk II, wieżyczka była obrotowa (na tym pierścieniu) czyli zawsze wizjer można przesunąć na pozycje strzałki nr 2, same włazy się nie obracały. Pyt 1 prawdopodobnie tam był wizjer. Zdjęcie, które być może będzie pomocne Ci w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Dzięki za podpowiedź. Czyli rozumiem, że właz obracał się razem z "całą" kopułą. Wątpliwości me powstały głównie z powodu tego zdjęcia: Jak widać kopułka jest ustawiona trzema wizjerami do przodu a klapy są obrócone w stosunku do Twojego modelu (i do zdjęcia Rycerza z defilady chyba też) o 90 stopni. A może ten długi wizjer z lewej strony kopuły na Twoim modelu to są właśnie te trzy małe ze zdjęcia? Wtedy zgadzałoby się ustawienie włazu. Czy racze rzeczywiście kopuła miała też jeden "długi" wizjer? Rzucił mi się on już kiedyś w oczy tylko nie pamiętam czy widziałem go na innych modelach czy na fotkach "archiwalnych" Co do mojego pytania nr 1 to też wydaje mi się, że powinien być wizjer bo inaczej chłopaki byli by z jednej strony zupełnie ślepi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Nie musisz szukać brytyjskiej wieżyczki dowódcy. To modyfikacja wykonana po wojnie, a przed defiladą w Loreto. Podczas walk o Bolonię wszystkie nasze Ic miały standartową wieżyczkę dowódcy. Pozdrowienia Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi