KRYSTEK Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca 31 minut temu, lord_karton napisał: Czy jest jakaś interpretacja barwna (obrazek/opis) malowania tego samolotu ze zdjęć poniżej? Zakładam, że ogólnie jest srebrny? A litery, osłona silnika? A może są też inne zdjęcia tej maszyny w tej konfiguracji. https://www.aerialvisuals.ca/AirframeDossier.php?Serial=141866 http://www.samolotypolskie.pl/samoloty/2105/126/Piper-L-4-Cub Zdjęcia i rysunki znajdziesz publikacji wydawnictwa Stratus - Polskie Skrzydła 5 ,,Ex USAAF Aircraft 1945,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Macie może wiedzę czy jest dostępny na rynku jakiś dobry model samolotu odrzutowego, raczej takiego współczesnego w skali 1/32? Chodzi mi o taki zestaw, który można wyciąć i złożyć bez wprowadzania masy poprawek, tak żeby się w tym nie zagrzebać. W propozycjach wolałbym uniknąć samolotów typu F-16, 14, 18, 35 czy F-4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Godzinę temu, rymulus napisał: W propozycjach wolałbym uniknąć samolotów typu F-16, 14, 18, 35 czy F-4. A już miałem proponować Tamkę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca (edytowane) @rymulus poczytaj o A-6E Intruder od Trumpetera, zwróć uwagę na pomyłki pomiędzy wersjami A i E, z tańszych wczesny BAe Hawk i Hunter od Revell (opinia o Hawker Hunter tylko ze słyszenia) Edytowane 13 Czerwca przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Sobota o 09:28 Share Napisano Sobota o 09:28 a moze tak Skyhawk A4F od Trumpetera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 09:56 Share Napisano Sobota o 09:56 Ewentualnie F-104 lub Tornado od Italerki, bo Mirage III niedostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano Sobota o 10:29 Share Napisano Sobota o 10:29 (edytowane) Godzinę temu, BRAVO112 napisał: a moze tak Skyhawk A4F od Trumpetera? @rymulusSkyhawk jako Skyhawk zawsze warty zrobienia ale dobrze poczytać , także w innych tematach https://www.largescaleplanes.com/articles/article.php?aid=2800 Edytowane Sobota o 10:32 przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano Niedziela o 15:04 Share Napisano Niedziela o 15:04 W dniu 14.06.2025 o 11:28, BRAVO112 napisał: a moze tak Skyhawk A4F od Trumpetera? Za mały W dniu 14.06.2025 o 11:56, barszczo napisał: Ewentualnie F-104 lub Tornado od Italerki, bo Mirage III niedostępny. Tornado od Italerki fajne ale to wersja GR4 a mnie by pasowała GR1. Trzeba by przerabiać. A F-105 od Trumpka jest coś wart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 16:19 Share Napisano Niedziela o 16:19 wiem, ze ten warsztat byl sto lat temu i nie wiem, czy bylo cokolwiek na ten temat pisane Wyciagnalem pudlo z szafy i zaczynam budowe ( chyba ) czy naprawde nikt tego nie zauwazyl? IBG zrobilo wg planow pana ktory chyba nie ogladal zdjec Karasia Moze ja ogladalem nie te zdjecia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano Poniedziałek o 11:16 Share Napisano Poniedziałek o 11:16 18 godzin temu, BRAVO112 napisał: Wyciagnalem pudlo z szafy i zaczynam budowe ( chyba ) czy naprawde nikt tego nie zauwazyl? ja nie zauważyłem ale pewnie dlatego, że nie mieszkamy razem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano Poniedziałek o 12:11 Share Napisano Poniedziałek o 12:11 (edytowane) 21 godzin temu, rymulus napisał: A F-105 od Trumpka jest coś wart? Wersja dwumiejscowa jest zdecydowanie większa od Phantoma ale wymaga wielu poprawek, "krótki" f-105 tak samo. Foto grzecznościowo ze strony largescaleplanes.com, autor John McCormick tylko do celów dyskusji ale może jego praca Cię zainspiruje ? Edytowane Poniedziałek o 12:12 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano wczoraj o 17:06 Share Napisano wczoraj o 17:06 (edytowane) W dniu 9.06.2025 o 19:55, Xmen napisał: Czy z tego modelu da się zrobić węgierskiego? Jako że nikt nie zaprzeczył to kupiłem sobie kalki i będzie można zaczynać. Edytowane wczoraj o 17:06 przez Xmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu 4 godziny temu, Xmen napisał: Jako że nikt nie zaprzeczył to kupiłem sobie kalki i będzie można zaczynać. Ja się nie znam, ale SzI podpowiedziała mi , że wersja Wersja węgierska Me 210 Ca-1 miała standardowo wydłużony kadłub i automatyczne sloty na krawędzi natarcia. Rożnica długości ok. 90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Odnosnie Me-210 , co to jest ta Szl co podpowiedziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu (edytowane) chyba tak zwana sztuczna inteligencja, SI, AI, CzatGPT i inne tego typu alternatywne twory z obecnych czasów do jakich wygenerowanych wyników należy podejść z rozsądnym dystansem ("to" nie myśli tylko próbuje imitować proces zachodzący w ludzkim mózgu na podstawie dostępnych informacji w systemie i ilości dostępnej energii wspomagającej pracę) Edytowane 9 godzin temu przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrpas Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu Krótszy kadłub miała tylko wersja A-0 Węgierski Ca1 to budowany na licencji A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu (edytowane) Też oczywiście do zweryfikowania, ale niemiecka Wiki powołując się na jakieś publikacje podaje takie wymiary: A-1 długość 12,12, rozpiętość 14,34; Ca-1 długość 12,56, rozpiętość 16,34. https://de.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_Me_210 Edytowane 2 godziny temu przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu niemieckiej w temacie Messerschmittów bym wierzył ; )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Panowie dziękuję za dyskusję. Co by nie było i tak go zrobię oczywiście na miarę moich skromnych możliwości. Prawdę mówiąc innego wyboru nie mam bo nikt inny modelu nie robi a na nowy się nie zanosi. Węgierski bo jest ciekawszy niż niemiecki. Jutro powinna przyjść paczka z Topdrawing Kagero o Me-210.Zobaczę jak leży w planach. Zastanawiam się nad warsztatem na forum ale nie wiem czy będzie zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 minuty temu Share Napisano 4 minuty temu Godzinę temu, Xmen napisał: ale nie wiem czy będzie zainteresowanie. ja na pewno popatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi