stroju Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 (edytowane) Nastał oczekiwany moment kiedy Merkava dojrzała aby zrobić galerię. W skrócie dla tych co nie czytali warsztatu: Model ten obfitował w różnorakie "pierwsze razy": pierwsza figurka żywiczna (produkcji Legenda), pierwsze udane malowanie twarzy figurki, pierwsze malowanie lifecolorami, pierwsza pow. antypoślizgowa, no i oczywiście pierwsza dioramka, od razu z rozmachem... Oficjalnie chciałbym podziękować za wsparcie : Barthasowi za merytoryczne a peterowi za materialne i motywujące , i innym którzy przebili się przez mój wątek warsztatowy.... o ten: viewtopic.php?t=14759 Z modelu tradycyjnie jestem bardzo zadowolony, szczególnie z oryginalnej podstawki, brakuje mu jeszcze kilku drobiazgów ale niedługo to poprawię. Do rzeczy: Widok ogólny: Figuras: Główny bohater: Drugoplanowy bohater: I na koniec dwa świetne ujęcia, wygląda jak żywy, szczególnie druga PS o niepomalowanej w środku lufie już wiem ;p poprawiam Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Cóż tu pisać, zdjęcia mówią samo za siebie, ekstraklasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Super. Dawno nie widziałem dioramki która tak mnie uwiodła. Te kartony z pepsi i colą dodają uroku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Mimo, iż nie siedzę we współczesnych to bardzo mi się podoba pomysł na scenkę przyznam, że nietypowy i dzięki temu fajny. Mam pytanko tak z ciekawości, do czego służą te łańcuchy z kulami z tyłu na wierzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Świetna robota! Podstawka ekstra!Zachęciłeś mnie do rozpoczęcia zmagań z moim cudakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Tylko jedno słowo. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Jak już pisałem w "warsztacie" - jest na czym oko zawiesić, bardzo udany model i podstawka. Pzdr Ps. Żydzi w graffiti się nie bawią ? Aż się prosi o jakieś malunki na filarach mostu, a pod barierką np "Beitar Hools" Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 a bod barierką np "Beitar Hools" Sama dioramka jest perfekcyjna jak dla mnie Rydwan też świetny, wygląda jak żywy, ale... Nie wiem czemu, łańcuch z przodu wydaje się żółty, a nie złotawy. Może wina fotek, w każdym razie to jedyne, co mi się w oczy rzuciło pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Mam pytanko tak z ciekawości, do czego służą te łańcuchy z kulami z tyłu na wierzy? Osłona zapobiegająca wlatywaniu pocisków pod wieżę . Nie wiem czemu, łańcuch z przodu wydaje się żółty, a nie złotawy. Bo on jest żółty..., jak w niektórych oryginałach: Bywa w dwóch kolorach, żółtym i w kolorze reszty pojazdu, ja zrobiłem żółty aby ożywić kolorystycznie pojazd. (złotawy to był po wyciągnięciu z woreczka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Już sam land rover byłby świetnym modelem, nawet bez podstawki, a ta jest rewelacyjna. Ale nie przebija merkawy, ona jest naprawdę przepiękna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Bo on jest żółty..., jak w niektórych oryginałach: Ok, cofam wszystko pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Pięknie. Gratulacje. Co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Pięknie. Gratulacje. Co następne? Dokończy wreszcie Mi-2 Merkava naprawdę bardzo fajnie wyszła. Nietypowa podstawka dodaje tej scence czegoś co przyciąga wzrok, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Teraz zrobi ZSU-23-4 bo mu funduszy braknie ;) Mi się podoba, jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordrene Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Bardzo fajna dioramka ale gdzie lozyska na moscie? Przesla nie leza bezposrednio na przyczolkach tylko na lozyskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Nie będę przynudzał bo koledzy już wylali kubeł "achów i ochów". Piekielnie mi się podoba Twoja dioramka. Gratuluję finalnego efektu. Daje 5+ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Przesla nie leza bezposrednio na przyczolkach tylko na lozyskach Oczywiście to wiedziałem i pominąłem je z premedytacją, dla łatwiejszego wykonania całości... A tak sobie pobawiłem się w gimpie z ulubioną fotką... zrobiłem taką komiksową Merkavę, bardzo ciekawie wygląda (i przy okazji maskuje obwódkę nie wyciętego tła której jeszcze nie potrafię usuwać... ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Nie będę przynudzał bo koledzy już wylali kubeł "achów i ochów". Ja również, ale (jak zawsze czegoś mi brak, albo się nie podoba) ja bym zrobił lekkie zmiażdżenie/porysowanie asfaltu, gąski gumowych nakładek nie mają a 65 ton swoje może zrobić. Oczywiście wg. mnie ale jeśli Tobie się podoba to się nie odzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 No po prostu CUDO Pomysł i wykonanie powalają, a Twoje zdolności malarsko-wykończeniowe wzbudzają we mnie zazdrość, która motywuje mnie do dalszej ciężkiej pracy i samodoskonalenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 To jeszcze i ja Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Model jest super, widziałem na żywo, pozazdrościć umiejęności Czekam na następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Model pierwsza klasa. Co do łożysk w moście. Przy mostach o rozpiętości do 10 metrów nie ma obowiązku ich stosowania:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Wszystko ładnie, wszystko pięknie ale, ale ten łańcuszek jest taki za czysty :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 I doczekałem się końca Twoje pracy. Tak jak się spodziewałem CUDO. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 stroju, napiszę tylko, że jesteś zawodnik pierwszoligowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi