rtoipmodest Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Pamperek bardzo udany. Czy Pixie nie jest za ciemny? Te proporczyki na kołnierzu istniały. Kaliber 72 produkuje tylko GI'i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 proporczyki na kołnierzu istniały ale nie zmieściłem już białej linii między kolorami, piksele mi się skończyły. a co to pixie bo nie kumam? rozejrzę się kto produkuje oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Jastrzębski Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Główka wygląda na Milicasta. A Pixie Suit to mundur jegomościa z MiGa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 co to pixie bo nie kumam? Andrzej nie odrobił lekcji Na Ebay widziałem oryginał do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 staroroczny update. wszystkiego dobrego dla wszystkich w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Że małe jest piękne to wiedziałem, ale że aż tak to dowiedziałem się z ostatnich fotek. Andrzej BRAWO za gościa, jak skończysz ronsonka to zobaczymy. Pozdrawiam i Życzę Szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Tu masz Pixie Suit w kamo: http://www.10dragoons.wwiipolishlhg.org/about7.html BTW fajna stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 dzieki Piotrek, super stronka. mały update, zbambetlowany chyba do końca , powoli trzeba pomyśleć o podstawce i finalnym brudzingu. już wiem, skąd "krowa" - wyczytałem w internecie, że tak pieszczotliwie pancerniacy Maczka nazywali swoje Shermany. ciekawe dlaczego ? ale zaraz latająca? niestety na horyzoncie pojawił się problem - trzeb abędzie te bambetle jakoś powiązać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 No kolego - klasa światowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Brak słów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Są słowa, ten model jest czymś pięknym, Brawo !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figurka Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Model faktycznie nadaje się na 6/6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Nie jestem eksperem, ale czy na wieży da sie zawiesić ten pakunek? Chyba nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Da się. brytyjskie Shermany miały mozliwość troczenia pakunków przynajmniej po lewej stronie wieży, dokumentacja fotograficzna jest dobitna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Andrzej, co by nie pisać, zawiesiłeś niebotycznie wysoko poprzeczkę wszystkim którzy mieli by ochotę wykonać kiedyś mućkę Superanco to wygląda. Jest co podglądać i na czym się wzorować! Zabierasz ją oczywiście do Bytomia? Nie jestem eksperem, ale czy na wieży da sie zawiesić ten pakunek?Chyba nie.... Piotrek, a wieża z 76 nie miała zestawu uszek jak na przykład wieża firefly'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Andrzej daj jakieś foty bym uwierzył. OK znalazłem, dwa rzędy oczek po trzy Czyli jest OK tylko bambetel powinien zwisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 no cóż, nic nie jest doskonałe... Rafał, krasula jest przyzwoicie wykonana, ale ma błędy merytoryczne . może to wina bardziej Dragona niż moja ale nie miałem ani siły ani środków, żeby wszystko wyprostować. na dodatek to mój pierwszy Sherman i nowa tematyka. tak więc pogodziłem się z tym, że jest to pod względem merytorycznym "wyrób mućkopodobny". dla mnie ten model jest o tyle ważny, że po raz pierwszy maluję akrylami i testuję różne techniki do Gdyni (która chwilowo stygnie). jak zrobisz eksperyment i wstukasz do wujka Gugla wyrazy: latająca krowa Sherman to sam się zdziwisz ile było takich modeli, oczywiście w 35. tak dopiero jest się na kim wzorować. w każdym razie dziękuję za wszelkie słowa uznania. PS. poszukuję km Browning 0.3 z podstawą. jeśli ktoś usłyszy z szuflady wołanie "tu jestem" to bardzo prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Modelik pierwsza klasa!!! Proszę autora o niemarudzenie Merytoryka, merytoryką, ale liczy się przede wszystkim efekt końcowy. Jak rozumiem w wieży widzimy por. Wiatrowskiego? PS. Nie znam się na amerykańskich km-ach i ich nie odróżniam, ale mam luźny km z zestawu Academy z jeepem, kubelwagenem i kettenkradem. Jak to jest 0.3 to mogę odstąpić. Jak coś wal na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Jastrzębski Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Dowódca to powinien był wystawać z tego drugiego włazu ;) u Andrzeja jest otwarta klapa ładowniczego. Andrzej, jesteś pewny że Krowa miała Browninga? Bo z tego co zauważyłem nie wszystkie wozy miały zamontowany km, a samo mocowanie to chyba jakiś angielski wynalazek i tak na prawde nigdzie nie widziałem dobrego zdjęcia pokazującego ten wichajster... a oczywiście trzeba go sobie uleptać samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 to jest problem... na jednym ze zdjęć krowy latającej majaczy coś, co wygląda bardziej na 0.3 niż 0.5 ale będę jeszcze badał sprawę. kiedyś pan Ziętek wypowiadał się w wątku prowadzonym przez Temira na ten temat. w każdym razie Browning 0.5 jest już gotów i jestem zdecydowany go zamontować ale na wszelki wypadek nie będę przyklejał. a właściwie zajrzyjcie tutaj: viewtopic.php?t=14568 obejrzyjcie zdjęcie krowy i pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Jastrzębski Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 No faktycznie coś tam jest. sądząc po wysokości na jakiej jest skrzynka to jednak M1919 (.30 cal ) na tym dziwacznym angielskim wysięgniku... Tyle że karabin zawsze można było zdjąć ( bo się spsuł, bo daleko jechali i schowali broń coby się nie kurzyła, bo widok zasłaniał... ). .50 cal odpada raczej na 100%, na zdjęciach widziałem tylko .30 cal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 powiązałem bambetle, wbrew pozorom było przy tym sporo emocji, do tego zacząłem tworzyć pobojowisko czyli pastwisko z braku karabinu 0.3 pewnie zamontuję 0.5 z opcją łatwego demontazu w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Przyłączam się do zachwytów. . Moim modelom bardzo daleko do Twoich . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Jastrzębski Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Hmmm... ta zniemczona Shneiderka to ACE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Witam ,nie pisz mi tu przez pan Andrzeju bo w Lublinie jak sobie przypominam to jesteśmy już po imieniu . Co do półcalówki to ja się z nią nie spotkałem na krowie,... .30 to tak , co do modelu i wykonania to moją opinie znasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi