Jendrass1 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 To teraz ciągniki i przyczepa ;) Przy armacie najpierw jeszcze ciut poprawek i drobiazgów, potem malunki (rozjaśnianie) i dalej washe, obicia etc. Tyle tylko, że nie znam tej całej procedury, co po czym (obijanie, wash, lakier ?!?!?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Rewelacja już teraz wygląda świetnie. Tyle tylko, że nie znam tej całej procedury, co po czym (obijanie, wash, lakier ?!?!?). Ja efekty eksploatacyjne robię w takiej kolejności:1 kolor wyjściowy 2 sidolux 3 jeśli trzeba kalki 3 obicia, 4 sidolux (ten pkt. pomijam jeżeli nie stosuje kalek) 5 wash i pigmenty 6 lakier docelowy Ps. Mam małą uwagę co do zdjęć - gdybyś je robił na jednolitym tle odbiór ich był by łatwiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Zajefajny. Nie oklepuj go zbytnio, bo wyjdzie kolejny "flak" jakich miliony na każdym forum. Tylko delikatnie pow. robocze , płukanka punktowa dla podkreślenia detalu z rzadkiej olejnej i minimum pigmentu. Jeszcze kwestia lufy, bo sam nie wiem, czy one czasem często nie były wymieniane ? Jeśli tak - to czy malowanie jest zasadne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 Nie chcę go oklepywać za bardzo, podejrzewam że armaty kal. 40 w większości były nowe i dość rzadko używane (zwłaszcza półstałe). Rafale lufa była wymieniana owszem, każdy działon woził ze sobą 1-2 zapasowe. Na zdjęciach armaty są albo całe zielone albo w kamo (łącznie z lufą). Korci mnie, żeby niemieckim zwyczajem zrobić jakiś miniowany element ale wtedy to już zupełnie będzie wyglądała jak pruski flak. Markus - muszę kupić nowy arkusz papieru żeby robić zdjęcia, wiem że te ze stołu są kiepskie. Wybaczcie ale robiłem je wczoraj wieczorem, bo chciałem się pochwalić, że cokolwiek udało mi się zbliżyć do końca. Z płukankami itp proszę Was o instruktaż, bo ja jestem cieńki bolo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 No Jędrek gratki za to że w końcu coś pomaziałeś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2013 Panowie, potrzebuję rady. Z czego wykonać szybki. Ktoś ma jakiś sprawdzony sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 dowolne opakowanie plastikowe odpowiednio cienkie i przeźroczyste. niezłe są bezbarwne okładki uzywane do bindowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 No i mam już wstępnie przygotowane wszystkie główne elementy wnętrza dla jednego ciągnika: Więcej w tym wszystkim pytań niż odpowiedzi ale jakoś udaje się to zebrać do "kupy". W jednym osiągnąłem całkowitą zgodność historyczną - ciasnota wnętrza. Teraz trzeba zabrać się za wnętrzności drugiego C2P, a potem koszmar, czyli osłona silnika/chłodnicy. Dziurkowana ... :( WARSZTAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Daj spokój z tym ażurem wanilij pifko i wykorzystaj blaszkę tzn nawierć później wygnij x2 i po sprawie ;) a tak poważnie to kawał scratcha odwaliłeś rozumiem że wanna z s-modela nie nadaje się bo nie trzyma wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 Nie miałem w ręku C2P SModel. Widziałem tą wanne na zdjęciach Jarka bo kupił kiedyś. Na upartego można z niej coś wyrwać, ale ja wolałem zrobić sam. Taniej i więcej frajdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Maja 2013 Autor Share Napisano 25 Maja 2013 Przepraszam, że tak długo byłem modelarsko pasywny ;) Dzisiaj pojawiła się druga osłona silnika-chłodnicy. Teraz pora na rozczłonkowanie jednej z nich oraz dziurawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2013 Zrobił się ruch w temacie ciągników C2P w skali 1/72 dzięki modelom z FtF. Czas wrócić do odpowiednika w 1/35. Kilka dodatków na dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 maluj go wreszcie!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2013 maluj go wreszcie!!!!!!!!!!!!! Przeca jeszcze nie skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 ale ja już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2013 ale ja już nie mogę się doczekać Fajnie by było na Bytom 2014 ale zagwarantować nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Jendrass piękne te twoje ciągniczki. Powiem jedynie że coraz bardziej mam ochotę zabrać się za niego sowiecką plotkę 37 mm ze Zvezdy będę miał po świętach, poświęcę też jednego Boforsa Zvezdowego. I po mału zabiorę się za C2P. Będę też przerabiał tak jak pisałem Armowską drezynę TK tak aby przypominała oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Fajnie, że ruszyłeś z tematem tylko życzyć aby aktualizacje były częstsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2014 Gonią mnie 72kowcy cholerka to i sam muszę zadziałać. Kolejna porcja detali dołożona, "straszne" malowanie" coraz bliżej. Wóz nr 1 Wóz nr 2 Razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 śpiesz się powoli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi