Moses Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Wyszło zamieszanie z tymi iskrami. Fotki 1913 z okolic 2007 z Malborka Nos już ma bez radaru, ale z fotokamerą. Jesteś Jarekk w stanie określić z jakiego mniej więcej okresu są fotki które przedstawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Po 2004 ,gdy to MW pozbyła się samolotów o napędzie odrzutowym.A tym samym zdemontowano radary,i przywrócono nosy z S-13. Wtedy to 1913 poszła do Krzesin /ale żeby nie było łatwo .godło to zielona 3/ 1919 do Łasku Można przyjąc ze zdjecia 1918 to ok 2005-6 Krzesiny /choć może też ostatni zlot dowóców ?/ Em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Fotki z Krzesin podczas pokazu TB. Może sie przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Zdjęcia TS-11R "1913" są z 1998 roku. Iskry w lotnictwie MW używano do lutego 2003 r. Zdjęcia z października 2003 r. z Łasku pokazują już Iskry 19-tej serii bez radarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Póki co wszystko jasne, ale jeszcze Was pomęczę jesli mozna Czy oprócz oczu 1913 miała jakieś charakterystyczne elementy malowania (godła etc).? Z tego co widzę to schemat malowania 1913 zmienił się w latach 2000 (po usunięciu radaru), czy to kwestia oświetlenia wpłynęła na kolorystykę na zdjęciach 1913 z radarem i późniejszych bez, bo jak na mój gust to są inne kolory ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Jeśli chodzi o godła to jaki okres masz na myśli - Marynarka Wojenna czy Siły Powietrzne? W czasach MW schemat był określony wytycznymi, później była chyba znów dowolność. Co do kolorów to „zakładowe” były takie same a podmalówki w jednostce znów "podobne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Chodzi mi o malowanie maszyny ze zdjęć które wkleiłeś (wiec 1913 z radarem Bendixa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Yunior może ci sie przyda: Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 I masz oznaczenia w komplecie. To jest chyba w kolejności 3 z 4 istniejących kamuflaży tych Iskier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Dzięki Krystek, jeszcze powiedz mi proszę co to za publikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Model Fan nr.6 z 2005 roku. Podaj emaila na PW to prześlę ci skan całości. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 Bardzo mała aktualizacja dokleiłem kilka drucików/przewodów wkleiłem kabinę w jedną polówkę Fotele niestety trzeba bardzo gruntownie przerobić, odchodzić, są trochę za duże i nie mieszczą się pomiędzy panele w kabinie. w ten weekend powinien dojść silnik, zamkniemy kadłub, i zaczniemy wielkie szpachlowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Może lepiej zainwestować parę złotych , niż gruntownie przerabiać to co jest w zestawie. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Września 2009 Autor Share Napisano 26 Września 2009 Ależ oczywiście ze lepiej, tyle ze chyba przeglądam jakieś lipne sklepy bo w żadnym nie widziałem żywicy do Iskry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Polecam ten sklep,tam znajdziesz te fotele 6 zł za sztukę. http://ksmodel.pl/index.php/ - sam robię tam zakupy żywicznych foteli i innych rzeczy. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Września 2009 Autor Share Napisano 26 Września 2009 Dzięki już sam znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Października 2009 Autor Share Napisano 9 Października 2009 Dobry wieczor Cos ostatnio mi odeszla chec na Iskre i zajalem sie M48, jednakze ostatnimi czasy sie zmobilizowalem i zasiadlem do modelu. Tw polaczylem polowki kadluba i pododawalem czesci z blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 O ile się nie mylę, hamulce aerodynamiczne na górnych i dolnych powierzchniach skrzydeł otwierały się jednocześnie. A sam model? Przeróbki rewelacja Przerabianie niezidentyfikowanych mas plastiku na konkretny model zawsze są interesujące. ps. właśnei zauważyłem - brzechwy ustateczniające opływ na górnych powierzchniach skrzydeł wkleiłeś tył na przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Jedna ale istotna uwaga ze względu na przyklejone blaszki. Iskra Bis DF ma 3 a nie 1 aparat fotograficzny! Osłony aparatów są takie same. Jeden jest pod kadłubem (ten zrobiłeś) ale jeszcze dwa są pod osłonami wlotów powietrza do silników. Hamulce otwierają się jednocześnie góra i dół. Blaszki na skrzydłach mają inny kształt niż te na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 dzieki za bardzo istotne uwagi, dopiero teraz zwrocilem uwage na zdjeciach na te dwa pozostale aparaty, z chamulcami tak myslalem ze powinny byc oba otwarte, instrukcja jednak jest cholernie nieczytelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Dawno mnie tu nie było, a to dlatego że po cichu jeszcze dłubie przy czymś innym, a i jakoś chęci w pewnym momencie odeszły do lepienia. przez ten czas model miał kilka kontaktów z kuprem mojego kocura, jednakże na szczęście wyszedł z tego prawie bez szwanku (urwana rurka pitota, płat usterzenia, pokrywa podwozia), czego nie mogę powiedziec o stojącym obok OA-4 który został zmasakrowany, gdy kocur goniony z półki wykonał szarżę :( Na dzień dzisiejszy Iskra przedstawia się tak: Jednak blaszki dają modelowi dużo i nie ma mowy bez siadania do niego bez nich. Model jeszcze czeka szlifowanie niedoskonałości szpachlowania na nosie, i wykonanie nieszczęsnych osłon aparatów na wlocie powietrza. Jeszcze mam problem z hamulcami aerodynamicznymi, bo model oczywiście będzie stał na ziemi, i czy możliwe jest aby miał otwarte hamulce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Sądzę, że przy czynnościach obsługowych są wypuszczane hamulce areodynamiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Zawsze mechanik mógł je wypuścić w celu sprawdzenia, ale oba jednocześnie (góra i dół). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Yunior zaopatrzyłeś model w blaszki, a nie poprawiłeś fatalnego obrysu skrzydeł... Jeszcze nic straconego. Przyłóż się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Haha Grzesiu, nie mam planów to raz a dwa to jeszcze nie ten poziom wtajemniczenia Najważniejsze aby ładnie się na półce prezentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi