nynek Napisano 22 Stycznia 2007 Share Napisano 22 Stycznia 2007 a jak te paski na baku zrobiles??jak je wymierzyc??(bak-zbiornik paliwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 22 Stycznia 2007 Share Napisano 22 Stycznia 2007 Nynek wszystko linijką mierzysz, a jeżeli się boisz że na krzywej ci nie wyjdzie to weź nitke przyłóż do paska na baku a potem odmierz długość nitki na linijce i wytnij odpowiedni pasek. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2007 Nynek możesz zrobić tak jak pisze paffko lub tak jak ja, mianowicie odmierzyłem tylko szerokosć paska a długosć wyciąłem tak na oko trochę dłuższy, nastepnie po naklejeniu paska na obręcz odciąłem nadmiar nożykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 ładny model andrzejku !!!!!! scania to jest to !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Lutego 2007 Autor Share Napisano 7 Lutego 2007 ładny model andrzejku !!!!!! scania to jest to !!!!! Dzięki Wojtek Zestaw mam zamiar wykonać w miare mozliwości dość wiernie, w zwiazku z tym zamówiłem z KFS'u blachę z klamkami (foto) do paki. Narazie prace będą wstrzyane aż je dostanę bo nie wiem czy nie będę zmuszony wycinać pod nie otwory w ścianach, a co za tym idzie czy nie będę musiał malować pakę od nowa Będę też musiał zrobić linie podziału na pakach i nie jestem pewien czy aby przy tej czynności nie będzie odpryskiwać farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 No szmera bajera... Klameczki git... Mogę wiedzieć ile ciebie wyniosły wszystkie koszty zamawiania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Lutego 2007 Autor Share Napisano 7 Lutego 2007 Narazie znam tylko cenę blachy - 6,20 Euro, a to dlatego że nie zamówiłem jej bezpośrednio w KFS. Blacha przyjdzie z Austrii razem z innymi pozycjami, więc koszty łączne będą większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 no właśnie wiem cos o tym rozmieszczaniu tych paseczków co bedziesz robic bo sprej akrylowy musi bardzo długo schnąć sam ich używam i wiem ale mysle ze ci wyjdą pozdrawiam cię wojtek t !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Jeszcze jedno Andrzej będziesz na tym festiwalu 24-25lutego Bytom bo ja tak myslę ze sie spotkamy no nie, pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Lutego 2007 Autor Share Napisano 7 Lutego 2007 a jeszcze jedno andrzej będziesz na tym festiwalu 24-25lutego bytom bo ja tak myslę ze sie spotkamy no nie pozdrowionka Prawdopodobnie będę, ale to zależy głównie od tego czy nie będę gdzieś w trasie i czy zdążę wrócić na czas do domu po modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 aha no spox, rozumie praca to praca ale może sie wyrwiesz prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynek Napisano 11 Lutego 2007 Share Napisano 11 Lutego 2007 a co to za festiwal w Bytomiu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Lutego 2007 Autor Share Napisano 11 Lutego 2007 a co to za festiwal w Bytomiu?? Widocznie nie zaglądasz do innch działów a szkoda bo wtedy nie zadawałbyś tego pytania. Zagladnij do tego ziału - "Wydarzenia, Spotkania, Konkursy itp." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Lutego 2007 Share Napisano 11 Lutego 2007 popieram tornada andzrzej ma racje nnek musisz zaglądac do działu wydarzenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 widze ze postepy ida w scani umnie z MB Actros'em tez ida tylko czekam az zamowie zaczep z KFS albo jak ktos ma to odkupie i mysle jak zrobic przyczep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2007 Autor Share Napisano 20 Lutego 2007 widze ze postepy ida w scani umnie z MB Actros'em tez ida tylko czekam az zamowie zaczep z KFS albo jak ktos ma to odkupie i mysle jak zrobic przyczep Też czekam na części z KFS'u przez co mam mały zastuj w budowie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 tak tylko ty zamowiles a ja jeszcze nie zamowilem bo niemam neta u siebie na chacie a tam mam formularz z KFS ,a niewiesz moze z jakiejs innej firmy oprucz KFS zamowie zaczep albo moze wiesz kto ma na sprzedanie a dalsze relacje z budowy dam w nastepnym tygodniu z fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 tak tylko ty zamowiles a ja jeszcze nie zamowilem bo niemam neta u siebie na chacie a tam mam formularz z KFS ,a niewiesz moze z jakiejs innej firmy oprucz KFS zamowie zaczep albo moze wiesz kto ma na sprzedanie a dalsze relacje z budowy dam w nastepnym tygodniu z fotkami jak chodzi o zaczep to możliwe że ja będę miał w niedługim czasie około 30 sztuk :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 a tak za jaki czas bedziesz mial ten zaczep z jakiej firmy i ile bys chcial za taki zaczep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 tak tylko ty zamowiles a ja jeszcze nie zamowilem bo niemam neta u siebie na chacie a tam mam formularz z KFS ,a niewiesz moze z jakiejs innej firmy oprucz KFS zamowie zaczep albo moze wiesz kto ma na sprzedanie a dalsze relacje z budowy dam w nastepnym tygodniu z fotkami jak chodzi o zaczep to możliwe że ja będę miał w niedługim czasie około 30 sztuk :P Co ty, taki długi pociąg drogowy robisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2007 Autor Share Napisano 20 Lutego 2007 Po dłuższej przerwie trochę podłubałem przy zestawie, zrobiłem osłony międzyosiowe do Scani (jeszcze nie do końca pomalowane) a także przerobiłem ramę przyczepy, w której to zmieniłem położenie tylnej osi: czyli przyczepa będzie dwuosiowa: Zrobiłem też drabinkę narożną na kabinie co by model był wierniejszy oryginałowi Przy okazji (nie powiem jak) upieprzyłem sobie szybę i górną uszczelkę w lewym oknie ( Trochę szkoda szyby, ale nie ma złego co na dobre nie wyjdzie, mianowicie odkleję ją i zrobię okno na poły otwarte Na koniec zrobiłem małą przymiarkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 No, kurr... czaki... Fajnie to wyglada. O ile temat samochodow ciezarowych az tak bardzo mnie nie pociaga, o tyle ogladanie efektow Twojej pracy to naprawde przyjemnosc. Az milo popatrzec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 No zaczyna się pięknie prezentować Już nie mogę się doczekać kolejnej aktualizacji Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 No drabinka identyczna jak w oryginale świetny pomysł. Zestaw zaczyna nabierać ładnego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 Nie pozostaje mi nic innego jak tylko zgodzić się z opiniami przedmówców Rewelacja... nic dodać nic ująć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi