Kuba Galicki Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 I kolejny Model M. Hobby w skali 1:48 wzbogacony zestawami blaszek Parta ( S48 094 i S48 047 ) oraz zestawem żywicznych lotek i sterów. Malowanie w września '39 roku - "3" o numerze 72.183. Było sporo roboty, a efekt jak dla mnie zadowalający. Od siebie dodałem przewody hamulcowe, wyciąłem okienko dolnego strzelca i odciąłem "dziubek" od powierzchni sterowych Brakuje kilku napisów eksploatacyjnych. Niestety kalki zestawowe dosłownie się rozpadły po kontakcie z wodą i zostały zastąpione kalkami techmodu. Te również nie były dobrej jakości i część z nich uległa zniszczeniu. Starałem się nie popełnić błędów które wyszły przy budowie mojego poprzedniego łosia. Czy się udało, oceńcie sami Aha, wiem że oszklenie do bani ;o) Koniec ględzenia: Pzdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Bardzo ładny model też bym chciał mieć takiego Łośka w kolekcji. Fajnie wyszło okopcenie silnika to delikatne brudzenie też mi się podoba jest w sam raz nie za dużo nie za mało. Gratulacje Ps jaką techniką robiłeś brudzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Jak dla mnie model za bardzo się błyszczy, poza tym wyszło świetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Już na pwmie się wypowiadałem, więc znasz moje zdanie, Kubo. No i kiedy MiG-29 w digital camo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Galicki Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Brudzenie ? Po prostu wash i "smok" tamiyii po liniach podziałowych Martinez, one się tak błyszczały... Sebastian, na miga mam już zaprojektowane maski teraz tylko podejść do montexu i gotowe. Zacząłem Parę dni temu kolejnego karasia, dopiero jak go skończę będę myślał co dalej z tym migiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 No, to czekam na MiG-29... będzie nieźle. Na Karasia to już mniej, gdyż wolę zdecydowanie rury:D Żeś zagiął parol na te modele z Mirage:D Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Oryginalne Łosie malowane były farbą błyszczącą. Model ma dobry połysk, może nawet za mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Piękny model Gratuluję Oto zdjęcia, które powinny rozwiać wszelkie wątpliwości: [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Tak więc to odrobinę wyjaśnia temat. Połysk dobry jest. Przesadzony byłby moim zdaniem niedobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Panowie wszytko ładnie i ślicznie.. seryjnie tylko mnie ciekawi jedna rzecz., a mianowicie czy czasami kolor nie jest odrobine pomylony? Nie powienna być czasem ciemna zieleń lub coś podobnego? Jak nie to zwracam honory. Ogólnie super! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 "smok" tamiyii po liniach podziałowych Nie widać tego na zdjęciach oryginałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 one się tak błyszczały... Ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Jak widze kolejne wydanie "Łosia" to aż się łezka w oku kręci. Pierwszy model który jako 10letni gówniarz kleiłem z Tatą. Aktualnie Pan starszy tylko już podziwia moje postepy. Jeśli chodzi o model prezentuje sie bardzo ładnie. Wrzucić go na jakąś "trawkę" i jest elegancko nic dodac nic ująć. Gratuluję ładnego i czystego sklejenia tej pięknej maszyny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Piękny Łoś. Gratuluję cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi