Witek Cisłak Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Trudno powiedzieć która dokładnie, ale jest to jedna z wersji ogniw z trzema poprzecznymi zaczepami ( jedna dłuższa belka i dwie krótsze) innymi słowy coś z tych:T49, T56, T47 lub T47E1. Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Dzięki Witek, że się ustosunkowałeś do mojej prośby, na pewno się przyda taki schemat. Andrzej tu http://www.172shermans.com/kitreviews/MrModels/T49trackprev.htm Masz w naszej skali, chyba do kupienia u Milana. Sprawdziłem Dragony i chyba żaden nie ma ich. Te pierwsze też są inne, to chyba T54E1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Lutego 2011 Autor Share Napisano 11 Lutego 2011 oj, nie znajdę niestety takich gąsek myslałem o tym, żeby przerobić parę ogniw innych gąsienic ale chciałbym kiedyś jednak ją skończyc... zrobiłem prawie do końca dopancerzenie kadłuba, jeszcze jedno pasmo mi brakuje na lewej burcie, przód będzie wyglądał tak: starałem się wzorować na zdjęciach innych polskich pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Takie gaski sa w Dragonowskim Firefly. Wez przeszlifuj zwykle i doklej profil, duzo tego nie potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Jeśli mówisz o T54E1 to są i w Vc i Ic. Piotr ma racje, to tylko 6 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Lutego 2011 Autor Share Napisano 11 Lutego 2011 akurat te gąski nie sa problemem, gorzej z T49. może uda się coś wyrzeźbić ale nie jest to proste. będę próbował. z ostatniej chwili - rzut oka na półkę i znalazłem - zestaw M4A1 Normandy - tam są takie gumisie. troche ich będzie szkoda ale cóż zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Panie Andrzeju jeśli dobrze pamiętam to T49 były i raczej są jeszcze dostepne od mirage hobby -gumowe gąski i trawione ''nakładki'' które są hmm...-zbyt płaskie . Są rówież całe trawione gąski od OKB grigorov -modelworld z Bytomia posiada ich produty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 No to obiecane schematy. Robione na szybko więc trochę prowizorycznie. Tutaj mamy zaznaczone krawędzie płyt i poprowadzoną prostą (w płaszczyżnie bocznej płyty wieży) pokazującą gdzie jest granica pomiedzy przednią i tylnią częścią dachu. Tutaj kształty części: czarna przednia, żółta tylnia-ruchoma. Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 dziekuję bardzo, rzeczywiście tak się zasugerowałem Trojcą i Extratechem, że nie zwróciłem uwagi na szczegóły zdjęcia. miłe zaskoczenie - ogniwka Dragona od Firefly idealnie wpasowały się w stelaże Extratechu. a już sie przyzwyczaiłem, że nic do niczego nie pasuje no i skompletowałem wszytkie ogniwka, teraz tylko malowanie, nowy daszek, ostrogi, itd itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Dzięki Witek!! Teraz przynajmniej wiadomo co i jak. Andrzej dajesz, dajesz bo Bytom coraz bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 powstała pierwsza ostroga, podmalowałem dopancerzenie... słowem w tempie ślimaka do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Coś pięknego! Chyba najlepszy model w 1/72 jaki widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Piknie, ale teraz jak to rozmnożyć? Fota dla Ciebie (chyba że dostałeś kiedyś na maila) Co z daszkiem? A nie chciałeś mnie słuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Prawdziwe cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 niestety, same nie chciały się rozmnażać musiałem je do tego nakłonić perswazją i przekleństwem. najgorsze jest to, ze każda z nich jest trochę inna... nie wiem jak to będzie wyglądało na burtach pojazdu. jutro malowanko i dłubanko. może zdążę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Prawie identyczne. Zdążysz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Andrzej, dobrze jest. Jak na taką robotę ręczną to powtarzalność elementów jest bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Zegarmistrzu Andrzejku. Trzeba było zrobić zdjęcie bez zooma. Wtedy nikt by nawet nie zauważył, że się czymś różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 dziękuję za słowa wsparcia, na modelu nie wygląda tragicznie, myslałem, że będzie gorzej. Zbyszku, chcę zdążyć żeby się z Tobą napić (bezalkoholowego oczywiście ) i pogadać. na dziś wygląda to tak: wieża jeszcze jest w sido stąd może dziwny efekt. jutro zabieram się za daszek i inne drobiazgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 No właśnie... siedemdwójkowcy - spotykamy się na jakiegoś browarka/colę/soczek? Może małoskalowy zlocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Może małoskalowy zlocik Dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 No jak już większość będzie w Bytomiu to można przy okazji we własnym gronie siedem-dwa spotkać się i pogadać. A że po Polsce jesteśmy rozsiani to z okazji trzeba skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Jestem za! A Gdynia wygląda niesamowice..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Zainteresowanych w spotkaniem grupie "72" proszę o info na PW!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 ja teżjestem za, do zobaczenia w Bytomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi