Truckerek93 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 O i jest pomysł. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tede* Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 No wreszcie Tornado doczekałem się kolejnego dzieła z tej pięknej kategorii jakim są trucki w twoim wykonaniu !!! Liczę na to ze nie przystaniesz tylko na tym modelu!!! P.S- cudaczny model Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Po małej przerwie (musiałem trochę popracować co by była kasa na modele ) model wrócił na warsztat. Maskę z kabiną psiknąłem klearem, nakleiłem kalki i ponownie potraktowałem bezbarwnym: Blachy schną więc zabrałem się za wnętrze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Kabina prezentuje się bardzo miodnie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Witam, lakierek konkretny, wnętrze też, pogratulować Czekamy na finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Modelik rewelacja. Miło popatrzeć na coś na czasie, w końcu zima tuż tuż , a szczególnie w takim wykonaniu. Pomarańczowy bardzo ładny. Co do jakiejś podstawki jestem jak najbardziej za. Śnieg dodałby realizmu i znacznie uatrakcyjnił by model. Szczególnie jakby jeszcze zrobić lekką chlapę i mokrą ulicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Dzięki za miłe komentarze Osobiście nie podobają mi się namalowane zegary, no ale artystą malarzem to ja nie jestem Posiedziałem jeszcze trochę przy modelu, no i wydechy są już na swoim miejscu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 uuuuuuu, tłumiki za chwilę będą dziurawe... Piknie, Panie Tornado Troszkę mi jednak nie pasują elementy pneumatyki - ja bym zrobił je w kolorze ramy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Pięknie normalnie opada, jeszcze te tłumiki no po prostu miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Zegary troszku rażą , ale reszta ładna, kabina otrzymała ładny odcień pomarańczu, a kalki tylko dopełniły te wielkie przestrzenie zrób tylko proszę zbliżenie kalki na drzwiach bo mnie zaciekawiła. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Ja Pana podziwiam .Jak można robić tak piękne modele, w tak krótkim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 zrób tylko proszę zbliżenie kalki na drzwiach bo mnie zaciekawiła. Proszę bardzo: W kabinie dokleiłem dźwignię do sterowania pługiem - taka mała rzecz, a cieszy Przykleiłem szyby, uzbroiłem maskę silnika i trochę wszystko upierdzieliłem: Pomalowałem i okleiłem folią siłownik: Orientuje się ktoś jak podłączone są przewody siłownika, oba na dole cylindra, czy jeden na dole a drugi u góry tegoż cylindra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 tornado Mam takie jedno zdjęcie, Może Ci sie przyda : źródło www.Otomoto.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2009 Kurcze... modelik fajny - Gratuluję A wycieraczki już zamontowane czy jeszcze nie bo nie bardzo to widać na fotkach. Jeśli tak (przy dolnej krawędzi szyby) to... jest jeden ogromny bubel - niestety - zabrudzona szyba a właściwie ślady czyszczenia po wycieraczkach - Ślady nigdy tak nie wyglądają - patrząc na to jak to zrobiłeś można dojść do wniosku, że wycieraczka nie zaczynała swojego "biegu" od dolnej krawędzi lecz "spadała" na szybę z niewiadomo skąd No ale mam jednak nadzieję, że wycieraczek nie ma jeszcze na szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Marcin Rogoza jeśli widziałeś jak działają wycieraczki w autosanie H9-21 to właśnie takie jak w podanym przeze mnie autobusie wycieraczki pozostawiają ślad na szybie jaki zaprezentował tornado. Wycieraczki są zamocowane pionowo. jedynie trochę położenie startowe wycieraczek, bo aby uzyskać taki ślad, jedna wycieraczka musiała by zaczynać bieg od słupka, a druga od sodka szyby, obie poruszając się jednocześnie w tym samym miejscu. W innym przypadku mogło by dojść do zderzenia się wycieraczek po środku szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2009 Marcin Rogoza jeśli widziałeś jak działają wycieraczki w autosanie H9-21 to właśnie takie jak w podanym przeze mnie autobusie wycieraczki pozostawiają ślad na szybie jaki zaprezentował tornado. Wycieraczki są zamocowane pionowo. jedynie trochę położenie startowe wycieraczek, bo aby uzyskać taki ślad, jedna wycieraczka musiała by zaczynać bieg od słupka, a druga od sodka szyby, obie poruszając się jednocześnie w tym samym miejscu. W innym przypadku mogło by dojść do zderzenia się wycieraczek po środku szyby.Zgadzam się Dlatego jeśli wycieraczek jeszcze nie ma to przypuszczam, że się pojawią własnie w tym miejscu o którym piszesz. Natomiast jeśli już one są przyklejone przy dolnej krawędzi szyby (a właśnie o to pytałem) to niestety ślady są zrobione źle I w tej sytuacji czekamy co nam odpowie tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Też czekam na tornado bo ślady już są, wycieraczek na 99% jeszcze nie ma ale na pierwszej stronie na fotkach widać wycieraczki, których działanie jest takie same jak w osobówkach, czyli od podszybia do lewego słupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Może przykład slaby, no ale. W Ursusie C-360 z "turem" czyli z łychą. siłownik ma podłączenie na dole i u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2009 Patrząc na zdjęcie oryginału nasuwa się wniosek, że ślady są zrobione źle, a wycieraczki "kręcą się" od dołu do prawej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 (edytowane) tornado Mam takie jedno zdjęcie, Może Ci sie przyda : źródło www.Otomoto.pl Dzięki za zdjęcie Nie zbyt jasno się wyraziłem, ale mnie chodziło o podłączenie siłownika podnoszącego kiper Co do wycieraczek, Marcin ma rację. Ślady sa takie a nie inne bo wywaliłem/starłem oryginalne (były odlane na kabinie) i dałem (najmniejsze jakie były) z KFS. Trochę dziwny układ piór w stosunku do ramion, ale musiałem tak je zrobić bo inaczej ni w ząb nie pasowały by do szyby: Robiąc maskę na szybę mierzyłem dokładnie długość piór wycieraczek i wszystko pasowało, no a teraz okazuje się, że pióra są ciut za długie Byłem tak pewien, że wszystko jest ok, że przyklejając wycieraczki (na CA) nie sprawdziłem pasowania No nic, można/trzeba pomyśleć, że końcówki piór są wyrobione i nie zgarniają Jak widac na zdjeciach na dachu kabiny zamontowałem już lampki i metalowe fanfary: Edytowane 24 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Wykonanie modelu powala, z resztą sam model również bo u nas to nie lada gratka. Jesteś Pan MISZCZU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Jesteś Pan MISZCZU!!! Jak już, to MISTRZU !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 model wykonany fajnie tylko ten babol z wycieraczkami no i brudzeniem szyby...... Na szybie raczej jest snieg prawda? takie bylo zalożenie...... wiec imho suto albo cale musi byc duzo bardziej pobrudzone albo na maxa zasniezone...... bo teraz to wyglada tak ze jest delikatnie przybrudzone (lekkie zimowe warunki) a szyba wyglada jakby byla po ostrej zamieci..... Wiec moim zdaniem albo coś zrobić z szyba albo cale auto inaczej przybrudzic.... zapruszyc sniegiem..... tutaj przyklad zimowego ubrudzenia.... nawet rajdówka nie ma białych szyb mimo że podejrzewam często zgarnia snieg przednim zderzakiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Jesteś Pan MISZCZU!!! Jak już, to MISTRZU !!! Wiem, ale miszczu jest lepszy niż mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi