Gościu Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Witam. Model z nowej edycji Tamiya, generalnie lepienie bez przeszkód. Proces powstawania: viewtopic.php?t=17155&start=0 Tam też zawarte są info, w razie pytań. Kolorystyka weatheringu - urban dirt p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Model świetny, bardzo mi się podoba Wymieniłbym tylko figurkę - trochę nienaturalną pozę ma, jakby stała na baczność podczas defilady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 mega kolos,swietnie wyszlo kurzenie podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Bardzo mi się podoba. Tylko patrzeć i podziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Wymieniłbym tylko figurkę Dokładnie, poza to pół biedy - baza wyjściowa mało ostra, mordka obła, że mało co rysy można zaznaczyć. Jedyne co w miarę fajne to mycka.Na razie traktujmy go jako korek dla dziury;) dzięki p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Kolejna inspirująca winietka.... Wymieniłbym tylko figurkę Ja też, nie wiem czemu ale defiladowa poza tej figurki sprawia, że pojazd wygląda (przynajmniej dla mnie) na poruszający się, co ewidentnie gryzie się z resztą sceny... A tak, to jak zwykle bardzo malowniczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 model piękny jak zwykle, ale troszkę mi się wydaję że gąski za czyste PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 świetny, cieszy oko, zazdroszcze warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Coś pięknego... jest się na czym wzorować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Cos pieknego. Mam nadzieje, ze chociaz w polowie uda mi sie stowrzyc kiedys cos podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 No to mam poprzeczkę postawiana poza moim zasięgiem... Dobrze że chociaż wcześniejszy model robię. Gratuluję, kolejny udany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu 9 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Bardzo piękny model to chyba lata doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Mnie, to on tak średnio w tej odsłonie się podoba..ale skoro wola ludzi insza, pozostaje podziękować. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 A gdzie motorek? Tak pięknie pasował do całości.... Jestem zawiedziony że go nie ma. Strasznie fajnie pomalowany i strasznie Mi się podoba. Tylko tego BMW brakuje. Ps. Manekin jest OK. Ma taki strasznie teutoński wyraz twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Bardzo mi się podoba ten model. Pas pod błotnikami to jak dla mnie bardzo fajny feat tego modelu. Dodałbym figuranta po prawej stronie czołgu bo ta skrzynka to jak dla mnie się tam ni z gruszki, ni z pietruszki pojawia. Nie lubię niemieckiej pancerki ale Jagdtigera to bym jeszcze zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 marioba, hej modelarzu ! coś zaspałeś tej jesieni....nic nowego nie pokazujesz. Wystawę odwiedziłeś ? Motorek faktycznie miał być, pewnie w innych okolicznościach dioramowych pewnie i by został...ale uwierz mi, kładąc go na tył..z tym szutrem/tłuczniem i całokształtem...wyglądał gorzej jak ta figurka. Dobrze że coś w tej twarzy widzisz, bo dla mnie to ona taka do nikogo podobna, jak pisałem zapchajdziura Ostach, właśnie w tym modelu niebardzo mogłem sobie poradzić z przestrzenią...ostatnio w ogóle zbytnio rozmyślam, i się w nich zakopuję. Sam model polecam, jest po czym malować..ale malowań bardzo mało(wybór) bo ich niewiele było.Są teorie że i ten pojazd miał mieć olivgrun jako trzeci kolor bądź bazowy(ja postawiłem na wiśniowy rottbraun,bądź minię - wybór dowolny), ale fotki są mocno kombinowane, dodatkowo nie z tym nr pojazdu.Niektórzy zakładają, że skoro bracia mieli trójbarwne to i reszta także..ale zakładać każdy może, w tym i ja. Pewne jest, że do modelu wrócę i pokażę go w nieco innej odsłonie...ale to z czasem, jak dorosnę do tematu. dzięki & p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Ale samokrytyka!! Ogólnie fajny model, może się podobać. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Zrobić wielkiego niemca - żadna sztuka, jest ich natłuczone duuużo. Zrobić go tak, żeby zaciekawić a to już nie taka prosta sprawa. Choc niemce mi nie leżą, ten - super! Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 Dzięki za pozytywny odbiór. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 To już jakaś tradycja z tymi zdjęciami tygodnia u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Jednak Jagtigerowi daleko do Nosorożca. Tamten model to dla mnie taki wzorzec do Sèvrès pod Paryżem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturos1965 Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Ogólnie OK. Bardzo dobrze od góry do gąsek (nie licząc figurki oczywiście), a potem zdecydowanie niższy poziom. Może to jakaś reguła, że i m bliżej ziemi tym niżej - z poziomem wykonania też. Skrzynka leżąca na gąskach dopełnia czary goryczy - sprawia wrażenie, jakby miała zamaskować coś nieudanego, np. łączenie gąsek. Mam nadzieję, że w innej odsłonie model bardziej mnie zachwyci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 Witam i dziękuję. Cóż, jeśli idzie o pigmentację podwozia, jestem z siebie zadowolony, i to bardzo. A łączenie gąsek, to kompletne pudło.Jak niby można sknocić łączenie takich: gęsi Oj, chyba że do warsztatu się nie zajrzało. Ja także nie lubię poniedziałków p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturos1965 Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Bardzo dobrze, że jesteś zadowolony (model robisz dla siebie), bo to połowa wszystkich sukcesów. Druga połowa, to umieć przyjąć uwagi i następną rzecz zrobić jeszcze lepiej. Szkoda tylko,że nie potrafisz czytać tekstów ze zrozumieniem. Ale cóż jak mawiał Szatan z filmu "Adwokat diabła" - próżność, to mój ulubiony grzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 Witam. próżność, to mój ulubiony grzech Potwierdzam, ale możesz nad tym popracować ;) Aż z ciekawości zajrzałem do Twojego profilu, generalnie to masz konto..by mówić ludziom jakie to kiepskie modele robią i ich prace są fe. Szkoda tylko,że nie potrafisz potrafisz, tyle tylko, że je analizuje ze stanem faktycznym swoich umiejętności i pod uwagę biorę tylko te, które cokolwiek wnoszą do mojego warsztatu - bełkot pomijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi