raptorf22 Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 (edytowane) Witam, po długiej pracy nad modelem wkońcu został zakończony, czego dowodem są zamieszczone fotki. Kilka słów o nim: Model wykonany z pudła, naprawdę sympatycznie sie go skleja. Z rzeczy jakie przerobiłem to: - tablica w kokpicie (rozwiercone zegary, tarcze zrobione w Corelu), - fotel pilota ma przerobiony zagłówek, ten w zestawie ma zły kształt. - dorobione kable w kabinie, pasy, szelki itp., - tuning komory podwozia, dorobione kable, linki, spinki,rurki, - silnik został wyposażony w orurowanie własnej produkcji. Te z zestawu zostały całkowicie usunięte i wykonane od podstaw, plus dodatkowe elementy. - wycięto klapy, lotki. Malowanie: Pactra, RLM 76, 81, 82, na koniec sido oraz lakier bezbarwny Testors. Kamuflarz z maja 1945, samolot przejety przez Amerykanów na lotnisku Leck. Samolot przedstawia maszyne dowódcy I /JG 1 Gerharda Hanfa. Model nie został bardzo przybrudzony, gdyż oryginalne maszyny nie były aż tak upaprane. Zapuściłem tylko linie, na dolnych powierzchniach jest lekki preszading. Przybrudzono opony. Przy jego budowie nie wykorzystałem części żywicznych, ani blaszek.To wszystko, co mam do powiedzenia na jego temat, zapraszam do oglądania. Aha , jezeli pogoda dopisze model bedzie można zobaczyć w Bytomiu (debiucik ). Edytowane 13 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 Modelik robi wrażenie choć na nim hakenkreuze... Nie jestem samolociarzem, więc nie zgadnę jaka to skala, czy ,,duża'' w temacie oznacza 1/48? Czemu pytam? Zaintrygowała mnie kwestia zegarów samorobnych - czy to zadziała w 72? Jakieś wytyczne może zapodasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 Ale gapa ze mnie!!!! Skala modelu to 1:32 co do zegarów czy wypali w 1/72? Przy dobrej kserokopiarce (cyfrowej ) możesz dokładnie pomniejszyć kopie, więc powino się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Ładny! Wprawdzie z II WS, ale rura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Ładny modelik no i niegdyś moja ulubiona skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Naprawdę fajny modeli. Może nie siedzę w samolotach, ale bardzo bardzo mi się podoba (nawet kiedyś chciałem go skleić, ale mi przeszło) Wszystko czysto wykonane z dużą dbałością o szczegóły - czyli tak jak lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Domański Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Model naprawde BARDZO ŁADNIE I CZYSTO SKLEJONY Ale znalazłem jednpo malutkie potkniecie - kolor tablicy, dopiero teraz to zauwazyłem, powienien byc pomalowany kolorem RLM66, ewentualnie czarnym. Wiecej grzechów nie zauwazylem Udzielam rozgrzeszenia i czekam na relacje z montazu nastepnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Fajny model. Starannie wykonany !! A poza tym, to mój ulubiony "rozmiar" !! Mam go w moich "czeluściach" i w końcu chyba będę musiał go zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Witam Bardzo ładny model , szczególnie podoba mi się silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Fajny model, podoba mi się. Też kiedyś się przymierzałem do Salamandra, ale w małej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Bardzo fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Hue hue, nie ma to jak wywołać model sprzed 5u lat! Nawet ja go nie pamietam, a trochę jestem na forum... Ale faktycznie fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Dopiero jak to napisałeś, spojrzałem na datę pierwszego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi