Skocz do zawartości

"Ninoczka " DH-9 Wingnut Wings 1:32 (konwersja )

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

P6300273.JPG

No i doleciał do galerii modelik z WW

Samolot ten latał na bliskim wschodzie i prał tam talibów w Afganistanie w latach 20-tych XX w.

Samolot w barwach 30 dywizjonu stacjonującego w Zachodnim Bagdadzie w Iraku w sierpniu 1924r

Pilot :Flight Lieutenant S.M.Kinkead

30sqn-dh9a-c1922.jpg

30sqn-dh9a-3-c1922.jpg

Model to konwersja wersji z I wśw.to znaczy dodana chłodnica tropikalna ,wykonany bagażnik otwierany i kola szprychowe + zapas pod kadłubem.

P6300268%252520-%252520Kopia.JPG

P6300252.JPG

P6300253.JPG

P6300254.JPG

P6300256.JPG

P6300257.JPG

P6300258.JPG

P6300259.JPG

P6300260.JPG

P6300261.JPG

P6300262.JPG

P6300263.JPG

P6300264.JPG

P6300265.JPG

P6300266.JPG

P6300267.JPG

P6300268.JPG

P6300269.JPG

P6300270.JPG

P6300271.JPG

P6300272.JPG

I jeszcze na koniec cała rodzinka "sreberek"

P6300275.JPG

P6300276.JPG

P6300277.JPG

P6300278.JPG

Napisano

Pięknie wykonany model w cenionej tradycji wytwórni RH, gdzie lata 20-ste i 30-ste mają chyba najwięcej troski

Sugeruję nabyć jeden egzemplarz dużego kawałka białego brystolu na tło - w tym tygodniu duża konkurencja z Avengerem i tło może zdecydować o fotce admina

Napisano
w tym tygodniu duża konkurencja z Avengerem

Mikołaju...cofam, że masz świetne poczucie humoru...masz fantastyczne poczucie humoru. No gdzie Avengerowi do tej Ninoczki. Co najwyżej może jej sięgać do brudu na oponkach

Napisano
w tym tygodniu duża konkurencja z Avengerem

Mikołaju...cofam, że masz świetne poczucie humoru...masz fantastyczne poczucie humoru. No gdzie Avengerowi do tej Ninoczki. Co najwyżej może jej sięgać do brudu na oponkach

Panowie przestańcie porównywać i mówić który lepszy.To są całkiem inne epoki ..Owszem można Avangera porównać np.z Dewastatorem lub czymś podobnym . a DH z Fe2b lub Brystol Fighter . I wtedy ma to sens .każdy z nich jest na swój sposób elegancki .Osobiście przyznam sie ze bardziej podoba mi się z tych moich srebrzaków Fairey Flycatcher .Bo ten to taka trumna ze skrzydłami ,obładowana badziewiami . Może przez to ma swój urok nie wiem ,ale tak właśnie sobie myślę

Napisano

Cześć RH, kwestii porównawczych nie należy traktować zbyt serio - właśnie po to wstawiamy do wypowiedzi buźki. Modeli nie porównuję pod kątem lepszy/gorszy, a jedynie wskazywałem, że oba są na tyle ciekawe, że mogą startować w konkurencji "pretendent do fotki admina". Pewnie w tym tygodniu konkurenci pojawili się także w innych działach..., a nikt nie zamierza porównywać samolotu z czołgiem czu okrętem

Poza powyższym zapomniałem zapytać: czy coś Ci wiadomo o genezie swastyki namalowanej na ogonie ostatniego samolotu na fotce archiwalnej?

Napisano
Panowie przestańcie porównywać i mówić który lepszy

Ja nie porównuję. Wyraziłem tylko swoją opinię. Chyba mogę? Twój model jak dla mnie jest dużo lepiej wykonany, i nie chodzi o to który ładniejszy, bez względu na epokę. A może właśnie przez epokę? Jeszcze pewnie długo będę podziwiać ludzi, którzy robią naciągi.

A o buźkach czasami po prostu zapominam

Napisano
Cześć RH, kwestii porównawczych nie należy traktować zbyt serio - właśnie po to wstawiamy do wypowiedzi buźki. Modeli nie porównuję pod kątem lepszy/gorszy, a jedynie wskazywałem, że oba są na tyle ciekawe, że mogą startować w konkurencji "pretendent do fotki admina". Pewnie w tym tygodniu konkurenci pojawili się także w innych działach..., a nikt nie zamierza porównywać samolotu z czołgiem czu okrętem

Poza powyższym zapomniałem zapytać: czy coś Ci wiadomo o genezie swastyki namalowanej na ogonie ostatniego samolotu na fotce archiwalnej?

Prawdopodobnie był to osobisty znak pilota ( inny z tych samolotów miał taka sama swastykę na osłonie silnika pod kolektorem spalin) Wszak w tym okresie znak ten nie kojarzył sie z faszyzmem ,a raczej z symbolem słońca.Jak pamiętam to któryś z polskich pilotów w latach dwudziestych miał namalowany na kadłubie znak swastyki .Ot i tyle co wiem o tym

• 2 weeks later...
Napisano
Jak przestane sklejać to jedynym powodem będzie ten pan :<

Jak bym w ten sposób myślał ,to już dawno przestałbym sklejać . widząc niektóre prace kolegów

• 2 weeks later...
Napisano

KWS RH&RH znów wypuściła piękny płatowiec z brytyjskiej stajni srebrzaków, gratuluję Koła zapasowe mnie ciągle nurtują. Jak złapał nieszczęśnik gumę przy lądowaniu, to już tego zapasu nie było na co założyć, tak sobie myślę

Pozdro Jarek

• 2 weeks later...
Napisano
P6300273.JPG

Samolot ten latał na bliskim wschodzie i prał tam talibów w Afganistanie w latach 20-tych XX w.

Samolot mógł co najwyżej prać tyłki Afgańczykom, bo ugrupowanie Talbskie powstało w latach 90tych 20w.

Wbrew potocznemu mniemaniu talibowie to nie rdzenni afgańczycy, każdy Afgańczyk nie jest Talibem, i nie wszyscy Talibowie są Afgańczykami.

Model jak zwykle fantastyczny!

• 4 months later...
Napisano

Przestań fotografować prawdziwe samoloty i pokazywać je jako swoje modele! No a tak bardziej serio to gratuluję pięknej pracy. Jak to gdzieś przeczytałem "szczękoopadowy".