Jacek K Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Skończony. Jeszcze pewnie cos tam podmaluję ale w zasadzie finisz. To najgorszy zestaw z jakim miałem styczność. Wypraski stare (pełnoletnie), mało części a jak już są do szkoda na nie czasu. Model w zasadzie powstał jako eksperyment. Pierwszy raz oklejałem na taka skalę folią aluminiową, wszystkie linie podziału i nity były wypukłe, więc trzeba to było zeszlifować i zrobić od nowa. Kokpit praktycznie w 90% dorabiany, śmigło i kołpak również (zestawowy kołpak był za mały a łopaty śmigła raczej tylko do zabawy). Klapy to aluminium wyprofilowane i przenitowane. Koła są od Brasina a golenie to dragonowski podarunek od WF. Wszystkie drobiazgi: światełka sygnalizacyjne , końcówki cięgien, kabelki, antenka , lufy km-ów, pokrycie zbiorników skrzydłowych itd. to również wyrób własny. Skrzydła są zaszpachlowane i pomalowane akrylową srebrzanką uzyskaną z folii aluminiowej, którą oklejałem model. Wszystkie oznaczenia, napisy i szachownica malowane od masek, kalki to tylko drobniutkie napisy eksploatacyjne. Kilka pierwszych fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Ślicznotka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Mam nadzieję, że ta galeria to tylko wersja demo jest... ;) Model piękny i wart lepszej jakości i większej ilości zdjęć, niemniej jednak gratuluje kolejnej świetnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 22 Marca 2013 Autor Share Napisano 22 Marca 2013 Można tak powiedzieć,że to wersja demo . Po świętach mam zamiar dać pełną galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Model prezentuje się nadzwyczaj efektownie, gratulacje! Jest naprawdę super, choć śledziłem warsztat i mam wrażenie że jak na eksperyment pochłonął naprawdę mnóstwo pracy. Folia aluminium ma swój niepodważalny urok, ale myślę że przy użyciu nowoczesnych farb metalicznych i lepszego zestawu (np Tamiya) można by uzyskać podobny efekt przy znacznie mniejszej pracochłonności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Chyba każdy modelarz życzyłby sobie miać tej klasy "najgorszy" model ;) Czapki z głów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Model prezentuje się nadzwyczaj efektownie, gratulacje! Jest naprawdę super, choć śledziłem warsztat i mam wrażenie że jak na eksperyment pochłonął naprawdę mnóstwo pracy. Folia aluminium ma swój niepodważalny urok, ale myślę że przy użyciu nowoczesnych farb metalicznych i lepszego zestawu (np Tamiya) można by uzyskać podobny efekt przy znacznie mniejszej pracochłonności. czy np Tamiya? -nie wiem czy nie było by prościej z alcladami - na pewno będę chciał to przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 czy np Tamiya? -nie wiem czy nie było by prościej z alcladami - na pewno będę chciał to przetestować Bannemu chodziło o "zestaw" czyli model Tamiya a nie o farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Model świetny, ale żeby nie było za mało ohów i ahów, to poczekam na równie świetną galerię ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Świetny. Wiele pracy, ale efekt bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 23 Marca 2013 Autor Share Napisano 23 Marca 2013 Dzięki serdeczne. Model faktycznie wymagał sporo pracy bo zestaw Hasegawy bardzo kiepski ale cieszy mnie efekt i przekonałem się do folii jeśli brać pod uwagę gołe aluminium na samolocie. Mam przekonanie po tym co robiłem, że ani Alklady ani Gunze super metalic nie są w stanie dorównać efektowi folii. Folia to aluminium i niczego nie udaje. Wiem, że to masa roboty w porównaniu z malowaniem ale raczej warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Model wygląda świetnie, ale masz tam tyle ciekawych fragmentów do pokazania że ..., że traktuję te kilka fotek jako zachętę do zaglądania tu w oczekiwaniu na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Po Twoim warsztacie podobnie jak Jarek czuję niedosyt. MAŁO!!! Model piękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Podczas pakowania Miga do pudełka musiałem poprzesuwać inne i napatoczył się Mustang. Za namową Artura kilka fotek w słoneczny dzień. Fajnie odbija się światło od folii. Edytowane 23 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Eeeech gdyby tak jeszcze w tle jakies drzewka to byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Moja ulubiona firma, od modeli tej firmy rozpoczęła się moja przygoda z modelarstwem. Twój model prezentuje się rewelacyjnie. Co do sesji zdjęciowej, to fakt, przydały by się zdjęcia w plenerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 Budowa dzbanka dała sposobność do poprawienia i uzupełnienia starszych modeli. Mustang był drugi w kolejce. Dorobiłem mu dodatkowe zbiorniki paliwa. Zbiorniki miały być od samego początku ale zabrakło koncepcji na ich wykonanie. Mustang poczekał i się doczekał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi