Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pragnę zaprezentować swój model z obawami oczywiście . Jako iż jestem początkującym modelarzem miejcie litość co do krytyki. Czekam z nie cierpliwością na merytoryczne uwagi, które w przyszłości zaowocują lepszymi modelami zrobionymi przez ze mnie.

yt784_10617536_1139817532712074_905616885_n.jpg

cn95_11115977_1139817516045409_566309809_n.jpg

bb857_11129855_1139817509378743_857984182_n.jpg

ea409_11304116_1139817529378741_1659103981_n.jpg

xk750_11419759_1139817526045408_1331749864_n.jpg

qo680_11637985_1139817512712076_1025293047_n.jpg

Napisano

Pierwszy model huh? Powaliles mnie! Rewelka!

Napisano

Może trochę przesadziłem z tym pierwszym , ujmę to inaczej: modelarstwem zajmuje sie od nie dawna kilka gniotów już skleiłem ale to dopiero pierwszy którego zdecydowałem się pokazać w sumie zrobiłem około pięciu, teraz pracuje nad nowym projektem soviet T-35 Hobby Boss 1/35 i za jakiś czas postaram się wam go zaprezentować

Napisano

Co by nie bylo, nie masz sie czego wstydzic a wrecz przeciwnie

• Super Moderator
Napisano

Czołem

Nieźle jest oby tak dalej.

Ad Corporal tak ma być to nie porsche z katalizatorem tylko "gniotsja nie łamiotsja"ruskaja maszyna żyga olejem i niespaloną ropą bo ten typ tak ma ;)

Pozdrawiam

Napisano
Czołem

Nieźle jest oby tak dalej.

Ad Corporal tak ma być to nie porsche z katalizatorem tylko "gniotsja nie łamiotsja"ruskaja maszyna żyga olejem i niespaloną ropą bo ten typ tak ma ;)

Pozdrawiam

Jaka tam ruska... Silnik szwedom zaj...umali.

• Super Moderator
Napisano

no ale 3 zbiorniki były na rope a 4 na olej więc troszkę zużywał tego i owego

Napisano

Bardzo fajny "teciak" Pięknie pobrudzony jak na moje gusta Jakiej użyłeś farby bazowej dla ruskiej zieleni?

Napisano
Bardzo fajny "teciak" Pięknie pobrudzony jak na moje gusta Jakiej użyłeś farby bazowej dla ruskiej zieleni?

Użyłem z zestawu Lifecolora Soviet Afv UA 258 flashed shade

Napisano

No powiem szanownemu koledze, że debiut taki całkiem udany wyszedł

Wielu z nas zapewne chciałoby aby parę lat wstecz tak właśnie wyglądały nasze pierwsze modele. Doprawdy piękny teciak Ci wyszedł.

Na tak:

1. Efektowne malowanie

2. "Kombatanckie" brudzenie

3. Bardzo wyważone obicia. Nie za dużo, nie za mało. To się chwali

Do poprawy:

1. Musisz trochę bardziej wyczuć rdzę. Według mnie te zapasowe ogniwka wyglądają jakby zostały wzięte z eksponatu muzealnego stojącego pod chmurką od dłuższego czasu. Rdza jest na nich nieco zbyt intensywna. Ta na grillu również, a do tego w dwóch miejscach wyszła nieco "plamisto". Jednocześnie zauważ, że piła na pancerzu wygląda jakby była fabrycznie nowa.

2. O wydechach koledzy już wspominali. Ruskaja czołgają, ruskają czołgają, ale na widok takiej sadzy nie jeden kominiarz-weteran zagwizdałby z wrażenia.

Te dwie rzeczy to tak naprawdę pryszcz przy całościowym wyglądzie twojego debiutu, ale warto zwrócić na nie uwagę przy następnych pracach. Mam nadzieję, że wkrótce się ich doczekamy

Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Kornik

Napisano

Koledzy już napisali co jest do poprawy na przyszłość.

Mi się model bardzo podoba. A jeśli to pierwszy to już czekam na następny bo czuję, że będzie na co popatrzeć.

Napisano

Poza tym cvo koledzy napisali dołożyłbym tę szmatę na tyle wieży - słaba trochę. Sam model bardzo mi się podoba.

Napisano

Bardzo udany debiut.

Gratuluję bo w zasadzie już osiągnąłeś poziom, że model dobrze się odbiera więc nie ma się czego obawiać następnym razem.

Napisano

Masz niezły start. Piła, zapasowe ogniwa - do lekkiej poprawki i będzie git majonez.