Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na razie zacząłem robić wnętrze. Ukończyłem już zasobniki tylną płytę skrzyneczkę no i płaskowniki:

1006090p.jpg

1006092z.jpg

I przymiarka na sucho

1006093h.jpg

a teraz przed mna to oc najgorsze czyli cały układ przenoszenia napędu i drążki a wygląda to tak :

t1876.gif

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wnętrze już wygląda interesująco, a z tego co planujesz to będzie jeszce lepsze. Masz jakieś oryginalne dodatki czy wszystko samoróbka?

Napisano

Standardowo wszystko będę robił sam z hipsu i śmieci modelarskich ;) a tak na marginesie o dodatkach do tego czegoś nigdy nie słyszałem

Napisano

No - nareszcie...tyle czekałem aż ktoś wezmie na warsztat ten czołgutek.

Życzę powodzenia.

Pytanie?Czy to to samo co tłukł MGD/Maquette ect??

Napisano
No - nareszcie...tyle czekałem aż ktoś wezmie na warsztat ten czołgutek.

Życzę powodzenia.

Pytanie?Czy to to samo co tłukł MGD/Maquette ect??

Niestety... na dole wanny widnieje nawet napis AER, ale przynajmniej człowiek ma radochę z poprawiania producenta itp

Napisano

Czad! Super, że się za niego wziołeś. Też się do niego przymierzam To dawny model AER, więc raczej ciężki produkt i kiepsko z wiernością historyczną. Niemniej jest tani i wart obecnej ceny. Zasiadam w pierwszym rzędzie

Napisano
Czad! Super, że się za niego wziołeś. Też się do niego przymierzam To dawny model AER, więc raczej ciężki produkt i kiepsko z wiernością historyczną. Niemniej jest tani i wart obecnej ceny. Zasiadam w pierwszym rzędzie

Poskromiłem jakoś T 28 z AER`a to i z Tym powinienem dać sobie jakoś radę Co do wierności fakt trza parę rzeczy poprawić ale to będzie subiektywnie wychodziło w czasie warsztatu. Martwi mnie tylko fakt ze będę musiał go nitować a moich ulubionych zielonych nitów już nie mam i na allegro też ich nie ma...

Cena fakt jest słuszna ale na pewno nie polecał bym tego modelu komuś początkującemu bo raczej nic się na nim nie nauczy a jedynie straci zapał.

Napisano
Dużo pracy od podstaw, nieźle się zapowiada.

Jak zawsze ale cóż zrobię lubię śmieciowe modele

Dziwna kolej rzeczy - się stresuje to kleje. Może się postęp wydawać nieznaczny ale ja się ciesze że zabawa w pajączka zakończyła się już po kilku godzinach. Wszystkie ,,druciki,, to rozciągnięta ramka z tego ów modelu. Poduszka kierowcy to masa modelarska która jest wyrzeźbiona ale jakoś na fotkach mi te zmarszczki nie chciały wyjść... A teraz fotki:

1006096i.jpg

1006097.jpg

1006099s.jpg

1006107.jpg

Napisano

Witam.

MS1, MS1

Ten czołg to jeden z ciekawszych konstrukcji przedwojennych. Czekałem, aż go ktoś zrobi i moje marzenie się spełniło.

Danielu kibicuję by model wyszedł jak najlepiej. Oj będzie na co patrzeć.

Napisano
Nie no...robi wrażenie,robi.

heh pytanie co będzie z tego po pokryciu farba ;)

Witam.

MS1, MS1

Ten czołg to jeden z ciekawszych konstrukcji przedwojennych. Czekałem, aż go ktoś zrobi i moje marzenie się spełniło.

Danielu kibicuję by model wyszedł jak najlepiej. Oj będzie na co patrzeć.

Dzieki ale odpukać by nie zapeszać;)

Swoją drogą widzę po postach ze wiele osób czekało na realizacje tego modelu więc się pytam gdzie są inne T 18 :P. W sumie się nie dziwie czemu tak ostrożnie do niego ludzie podchodzą bo po otworzeniu foli z ramkami model na dzień dobry atakuje nas piękną wonią naft/oleju. A czym nas dalej zaskoczy przekonamy się w praniu

Napisano

Poprawiłem siedzisko teraz wygląda według mnie lepiej:

1006111.jpg

Oraz zdjęcia porównawcze by uświadomić z jak dużym modelem mamy do czynienia i pokazać że w sumie daleko od 72 nie uciekłem ;)

1006113d.jpg

1006110r.jpg

Napisano

W przerwie od nauki na jutrzejsza obronę cyknąłem fotki z postępu wczorajszej bezsennej nocy:

1006121t.jpg

1006132c.jpg

1006129m.jpg

Generalnie wnętrze uważam już za skończone, no chyba że coś jeszcze wyjdzie w praniu;)

Napisano

Widziałem tą stronkę szczerze ów model ma np błędny km przednie i tylne kola nie poprawione. A co do km'ów to z fotek, prospektów, planów wynika że była to czysta fantazja

Napisano

Wnętrze modelu już popaćkane farbką i pigmentami:D Zmieniamy coś przed położeniem lakieru bezbarwnego?

1006135e.jpg

1006136.jpg

1006140m.jpg

1006141.jpg

1006146c.jpg

Napisano

Jak dla mnie, bomba.

Mam nadzieję, że będzie jakaś maskotka, zdjęcie "laski", "termos" ??