pmroczko Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Witam serdecznie! Przygotowując się do budowy - w nieokreślonej przyszłości - haubicy M109 A-nic z czasów wojny w Wietnamie zaopatrywałem się w zestawy, po czym stwierdziłem, że mam części na więcej niż dwie haubice samobieżne. Pomyślałem - gdyby zastosować górę kadłuba z Kinetica (do Wietnamu się nie nadaje - za nowa), to ona by pasowała jak raz do wieży od Paladyna. No i postanowiłem pozbyć się niepotrzebnych części metodą wbudowywania . Na zdjęciach poniżej widać efekty - piaskowy plastik i gąsienice to części firmy Kinetic, oliwkowo-zielony plastik to części firmy Italeri. Postanowiłem wykonać trzymaki na narzędzia jako puste (z blachy miedzianej), a powierzchnie przeciwpoślizgowe zrobiłem napylając Surfacera 500. Przed malowaniem wygląda to tak: Mam nadzieję, że się wam spodobał, dziękuję za uwagę i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 35-tka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Spodobał się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lutego 2013 Share Napisano 13 Lutego 2013 Patrząc na poprzedni model będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 13 Lutego 2013 Autor Share Napisano 13 Lutego 2013 Witam kolegów! Lipstein - tak, skala 1:35 Moses - to się cieszę! Krzysiek - trochę się dzieje, to fakt, ale to jest mój model wypoczynkowy Bardzo dziękuję za komentarze, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Lutego 2013 Share Napisano 13 Lutego 2013 Dobra robota Sam pojazd wygląda mocarnie Ale zdjęcia lepsze by się przydały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Lutego 2013 Share Napisano 13 Lutego 2013 Krzysiek - trochę się dzieje, to fakt, ale to jest mój model wypoczynkowy tiaaa a pamiętasz jeszcze co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 13 Lutego 2013 Autor Share Napisano 13 Lutego 2013 Ledwo, ledwo - ale z tego tutaj miałem zabawę, więc może nie jest tak źle? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Dzień dobry! Minęło wiele lat i okazało się, że w końcu skończyłem ten model - aż sam jestem zaskoczony! Oto foty gotowej maszyny: I to tyle - mam nadzieję, że się podoba - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Super bestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Ale żeś dinozaura wygrzebał. Zacny model, tylko fotki słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Darkin - dzięki! Krzysiek - jak to zwykle - światło! Słońce akurat świeciło, myślałem, że będzie lepiej. Dziękuje za komentarze i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kali160 Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Ale PUDŁO,niezłe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 16 Lutego 2017 Bardzo mi się podoba konstrukcja tej haubicy. Twój model ciekawie wygląda, lecz jak koledzy wcześniej pisali popraw na przyszłość zdjęcia. Na fotkach widać jakiś jasny nalot, co to jest, jakiś pigment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Choć nie jestem fanem współczesnych modeli to ten mi się podoba, szczególnie gąski fajnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Marca 2017 Autor Share Napisano 17 Marca 2017 Dzień dobry! Przepraszam za opóżnienie w odpowiedzi i bardzo dziękuję za komentarze! Co do fotek - staram się jak mogę, ale chyba cały czas mam za słabe światło. jawkers - model jest "przykurzony" Humbrolem 94 rozpylanym z większej odległości. Tym samym kolorem były malowane gąsienice, zanim później nie pomalowałem powierzchni, które mają kontakt z innymi częściami - gumy Humbrolem 32, metal Humbrolem 53 (gun metal). Taki wygląd gąsienice czasem mają jak pojazd wyjedzie z piachu na twarda powierzchnię - beton czy asfalt. Przy okazji, w modelu Italeri (i chyba Kinetic też) są stare gąsienice, odpowiednie na maszynę z Wietnamu, ale nie na A6 - Paladina. Jednak zdecydowałem sie je zostawić - za późno sie dowiedziałem, a różnica między rodzajami nie jest oczywista, ale warto się przyjrzeć, jakby ktoś chciał być bardzo dokładny. Jeszcze raz dziękuję za komentarze i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi