Super Moderator jawkers Napisano 4 Maja 2013 Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2013 Witam. Nie będę się rozpisywał. Model nie był trudny w budowie. Było wiele niedociągnięć, które trzeba było poprawić. Budowałem go prosto z pudła, bez żadnych dodatków i zmian. Jeżeli ma ktoś dużo miejsca na tekiego kolosa to polecam. Zapraszam do oglądania i komentowania tego co żle zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Ależ GIGANT! gratuluję samozaparcia i gdzie go będziesz trzymał, bo na półkę, to raczej nie wejdzie Napisz, jak go malowałeś, bo wygląda bardzo dobrze, a to nie było parę machnięć aerografem, no chyba że pożyczyłeś pistolet lakierniczy, a wówczas to może i kilka machnięć by wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Duży może więcej, ogólne wrażenia bardzo dobre . Faktycznie postaraj się o jakieś bezpieczne miejsce przechowywania, bo szkoda by było go zakurzyć. Zwróć uwagę czy osłona podwozia nie szura po lotnisku/parkiecie. A czy Panie mieszkające w domu nie dziwiły się dlaczego z własnej woli myjesz parkiet? No i mam wrażenie, że widz na kanapie jakoś tak niestosownie znudzony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Piękny model. Może jakieś zdjęcie na półce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Ja piórkuje ale kawał modelu. Jak pisałem w warsztacie...piękne cudo...mój B-17G to będzie przy nim pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Maja 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Maja 2013 Witam. Napisz, jak go malowałeś, bo wygląda bardzo dobrze, a to nie było parę machnięć aerografem, no chyba że pożyczyłeś pistolet lakierniczy, a wówczas to może i kilka machnięć by wystarczyło. Malowałem go aerografem i poszło na niego, mimo dużego roźcieńczenia farbki, 2 słoiki MM. Zwróć uwagę czy osłona podwozia nie szura po lotnisku/parkiecie Osłona nie odziera. Samolot trochę się przechylił na lewą stronę i jak go wyprostuję to tylne lewe koło nie dotyka ziemi. Niewiem dlaczego tak się stało, ponieważ wcześniej jak koła nie były pomalowane, wszystkie dotykały ziemi. Może to kwestia poprzekładania kół. Partkietu nie myłem, chwilę przed zdjęciami odkurzałem. Prima spała i co jakis czas podnosiła głowę patrząc na mnie jak na idiotę, wtedy kiedy przyjmowałem dziwne pozycje leżąc na ziemi, by ujęcie było jak najlepsze Piękny model.Może jakieś zdjęcie na półce? Model może stać na szafie, witrynie jak kto woli tylko w tej pozycji, ponieważ przodem przednie koła zwisają z szafy. Zdjęcie półki o które prosiłeś, zrobione pod sufitem. Z podłogi. model fajny , parkiet do renowacji Parkiet był cyklinowany ok 2-3 lata temu. Niestety ma on ponad 35 lat i pod parkietem podłoga nie jest już prosta, dlatego tak to wygląda. Nic się nie da z tym zrobić, jak położyć nowy. Może za kilka lat. Dzięki wszystkim za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Teraz już wiem, że na mojej szawce na pewno się nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Fajny kolos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Bladz Sabaka Wytykać błędu już nie będę w warsztacie swoją uwagę zwróciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Obserwowałem bardzie ciekawy warsztat. Brakuje mi dobrych zdjęć tego kolosa na jakimś porządnym tle i z porządnym oświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Bardzo fajny gigant. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Me-210 - Bilek1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi