Flachenty Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Zaczynamy kolejny projekt który długo chodził mi po głowie czyli haubica Krab na podwoziu Samsunga. Model będzie połączeniem baszty brytyjskiej haubicy AS-90 i podwozia koreańskiej K-9, ale żeby nie było tak łatwo bez grubszego dłubania się nie obejdzie. A ma być ten. No to zaczynamy. Na pierwszy ogień idzie "łącznik" dwóch modeli . a potem paru rzeczy trzeba było się pozbyć Tyle na początek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Dużo dorabiania i poprawek będziesz miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Ciekawe, pozaglądam chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Dużo dorabiania i poprawek będziesz miał? Całkiem sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Ehhh nawet "made in Poland" musi byc z dalekiego wschodu, samsung jako taki jest dobry na poczatku pozniej zaczynaja sie problemy ze sprzetem zawsze, z podwoziami ciekawe czy tak bedzie też, bo to przecież masówka , nasi Inż chcieli dobrze, ale ktos im kazał oszczedzac na blachach i teraz mamy koreanskomPolskom armate. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Dzięki, mam z RB. I tak hamulec jest do zrobienia od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Ja sklejałem tego brytyjskiego z siostrzeńcem. Miał być relaksacyjny model na weekend a obaj doszliśmy do wniosku, że lepiej mu w kącie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Dziś robię za umysłowego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2017 taaa a ja od dawna mówiłem że lepiej było nabyć Pz 2000 :P A tak jest jak zawsze Zaglądam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2017 Coś tam powoli do przodu. Najpierw były wycinanki elementów fabrycznych, a teraz pora na sztukowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Podziwiam kolegę za pomysły, a potem całą manufakturę i realizację... Trzymam kciuki, bo temat cholernie ciekawy... Proszę o rzetelne prowadzenie dokumentacji zdjęciowej z budowy - szczególnie miejsc przerabianych / dorabianych, żeby osoby takie jak ja - ciut ułomne manualnie i bez dostępu do sprzętu na żywo miały się czym posiłkować... Trzymam kciuki za powodzenie... (ps. jak tam rosiek..?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Czysto zrobione. Sprawy z rozciągniętej ramki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2017 Czysto zrobione. Sprawy z rozciągniętej ramki? Z hipsu 0,13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Obserwuję ;] Zapowiada się naprawdę ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 Powoli ale do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Super tak sobie dorobić blachy jakie potrzeba. A jeszcze lepiej jak to ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 Zdrówko dziś nie rozpieszcza ale coś tam wystrugałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 "... i przyjmij Panie te dwa nagie szpadle..." Kapitalny detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 23 Lutego 2017 Autor Share Napisano 23 Lutego 2017 Dziś trochę drobiazgów. Najpierw poprawka uchwytów szpadli ( stare były 0,5mm za szerokie ) I drobnica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 4 Marca 2017 Autor Share Napisano 4 Marca 2017 Ilość przeróbek wzrasta. Lufę RB dedykowaną do AS-90 trzeba było trochę przerobić żeby pasowała do Kraba. Błędnie założyłem, że skoro Krab ma wieżę od AS-90 to armata będzie ta sama ale się myliłem. Jeszcze trochę do dopieszczenia ale już jakoś wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Zaczyna nabierać kształtów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 16 Marca 2017 Autor Share Napisano 16 Marca 2017 Dziś troszkę dłubania. Najpierw wydech. Potem nawijanie sprężynek. i cała podpora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Żeś zakombinował z tą podporą... Efekt znakomity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 Bardzo ale to bardzo podoba mi się ten warsztat. Będę tu zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi