Flachenty Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Zaczynamy kolejny projekt który długo chodził mi po głowie czyli haubica Krab na podwoziu Samsunga. Model będzie połączeniem baszty brytyjskiej haubicy AS-90 i podwozia koreańskiej K-9, ale żeby nie było tak łatwo bez grubszego dłubania się nie obejdzie. A ma być ten. No to zaczynamy. Na pierwszy ogień idzie "łącznik" dwóch modeli . a potem paru rzeczy trzeba było się pozbyć Tyle na początek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Dużo dorabiania i poprawek będziesz miał? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Ciekawe, pozaglądam chętnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 Dużo dorabiania i poprawek będziesz miał? Całkiem sporo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Oglądam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TReS Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Ehhh nawet "made in Poland" musi byc z dalekiego wschodu, samsung jako taki jest dobry na poczatku pozniej zaczynaja sie problemy ze sprzetem zawsze, z podwoziami ciekawe czy tak bedzie też, bo to przecież masówka , nasi Inż chcieli dobrze, ale ktos im kazał oszczedzac na blachach i teraz mamy koreanskomPolskom armate. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Jesli cie interesuje to mam zywiczna lufe z Accurate Armour, moge ci odstapic za ..... dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 Dzięki, mam z RB. I tak hamulec jest do zrobienia od nowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Ja sklejałem tego brytyjskiego z siostrzeńcem. Miał być relaksacyjny model na weekend a obaj doszliśmy do wniosku, że lepiej mu w kącie będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 Dziś robię za umysłowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted January 17, 2017 Super Moderator Share Posted January 17, 2017 taaa a ja od dawna mówiłem że lepiej było nabyć Pz 2000 :P A tak jest jak zawsze Zaglądam ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted January 23, 2017 Author Share Posted January 23, 2017 Coś tam powoli do przodu. Najpierw były wycinanki elementów fabrycznych, a teraz pora na sztukowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Podziwiam kolegę za pomysły, a potem całą manufakturę i realizację... Trzymam kciuki, bo temat cholernie ciekawy... Proszę o rzetelne prowadzenie dokumentacji zdjęciowej z budowy - szczególnie miejsc przerabianych / dorabianych, żeby osoby takie jak ja - ciut ułomne manualnie i bez dostępu do sprzętu na żywo miały się czym posiłkować... Trzymam kciuki za powodzenie... (ps. jak tam rosiek..?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Czysto zrobione. Sprawy z rozciągniętej ramki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Czysto zrobione. Sprawy z rozciągniętej ramki? Z hipsu 0,13. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Obserwuję ;] Zapowiada się naprawdę ciekawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Powoli ale do przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Super tak sobie dorobić blachy jakie potrzeba. A jeszcze lepiej jak to ładnie wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Zdrówko dziś nie rozpieszcza ale coś tam wystrugałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 "... i przyjmij Panie te dwa nagie szpadle..." Kapitalny detal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 Dziś trochę drobiazgów. Najpierw poprawka uchwytów szpadli ( stare były 0,5mm za szerokie ) I drobnica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted March 4, 2017 Author Share Posted March 4, 2017 Ilość przeróbek wzrasta. Lufę RB dedykowaną do AS-90 trzeba było trochę przerobić żeby pasowała do Kraba. Błędnie założyłem, że skoro Krab ma wieżę od AS-90 to armata będzie ta sama ale się myliłem. Jeszcze trochę do dopieszczenia ale już jakoś wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted March 12, 2017 Author Share Posted March 12, 2017 Zaczyna nabierać kształtów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 Dziś troszkę dłubania. Najpierw wydech. Potem nawijanie sprężynek. i cała podpora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Żeś zakombinował z tą podporą... Efekt znakomity Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts