Jump to content

A-7D Corsair II 1:72 Fujimi

Focus
 Share

Recommended Posts

LordDisneyland

Skoro to warsztat, napisz może: co to za malowanie, jakich kolorów farb użyłeś, no i jak się skleja tego fudżimiaka ogólnie ?

Model w kamuflażu typu SEA wraparound. Malowany Humbrolami 118, 117, 116, sidulux po całości przed kalkami i po kalkach Satin Cote Humbrol.

Sklejalność dobra ale uwaga na ochdne jamy skurczowe na wlocie powietrza i na montaż samego wlotu, ja przy szlifowaniu straciłem trochę lini podziałowych trudnych do odtworzenia w zwykłej (kruchej) szpachlówce Tamiya Putty White.

jako, że to 1:72 skala to chyba nie będę cudował we wnękach podwozia może troche przybrudzę.

a.jpg

dopiero po wstawieniu zdjęć widać różne niedoskonałości. Chyba nie warto odrywać klap i poprawiać?

Obraz%20019.jpg

Komentarze i sugestje mile widziane.

• 6 years later...
7 lat. Rekord, który nie pobije nawet mój Jak.

Gratki. :P

Takie rekordy bije się bez wysiłku. Odkładasz na półkę i czekasz.

Mam model zaczęty w 1984. Draken z Plasticarta. Przyjmujesz wyzwanie?

To dawaj go na warsztat i kończ to będzie coś.

20160731_150945-1.jpg

Krok do przodu dwa do tyłu. Po washu olejnym dwa dni ścierania szlifownia aby w końcu zmyć wszystko.

Jeden pylon udało się zrobic za pierwszymrazem. Zestawowe rakiety mają przekrój owalny a bomby są równie słabe. A te z ciemniejszego tworzywa to stara Hasegawa mam na stanie to dam. Jak kiedyś zrobię model w miarę poprawnie to przyozdobię go uzbrojeniem z Edka

A nie lepiej te same bomby Eduarda?

Można je kupić w Polsce, a jakość Eduarda to jednak jakość Eduarda, nie uchybiając produktom NorthStara.

Zobaczę czy model będzie mi się podobał i wtedy zdecyduje czy warto "inwestować" w jakość.

Edited by Guest