Skocz do zawartości

Pociag Pancerny Smialy

analogic

Rekomendowane odpowiedzi

Śmiało można powiedzieć, że "Śmiały" nabiera kształtu i koloru. Przypominam o drezynie, hehehe....

• Odpowiedzi 201
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Śmiało można powiedzieć, że "Śmiały" nabiera kształtu i koloru. Przypominam o drezynie, hehehe....

Tak nareszcie zaczyna się wykluwać to co najlepsze...kolory i kształty

Ponoć ARMO ma niezłą drezynę R wiec....jest szansa i na drezyne No i oczywiście z FT17 w 1/35 który już tak dawno chciałem zrobić...ale w planach po pociągu jest Grecki PZL P.24G ..

A zapomniałem się zaptać. Czym traktowałeś te kolory aby uzyskać efekt wyblakłości?

Ten efekt to jaśniejsze odcienie tej samej farby. Na takim dużym modelu było to dosyć łatwo zrobić. Używając bazowy kolor rozjaśniłem go białym i aerografem naniosłem na środek koloru. To samo zrobiłem z reszta kolorów Ciemniejsze linie to cieniowanie czarna farba przed malowaniem. Ogólnie dodaje zawsze ok 25% clear do farby matowej wtedy farba rozkłada się lepiej na modelu i nie jest taka bardzo matowa. Później zrobiłem WASH na całym modelu i wytarłem to wacikami do uszu zostawiając wash wokoło nitów itp..

Piękny i do tego polski!

No to ze Polski to akurat jest ważne dla mnie. Tutaj gdzie mieszkam w Vancouver modelarze nie maja pojęcia ze taki pociąg pancerny w ogóle istniał wiec będzie to dla nich nowość i może się czegoś naucza z historii Polski. Chce go pokazać na wielu konkursach i Pokazach. W lutym jest najwiekrzy pokaz na zachodnim wybrzeżu w Seattle w USA ponad 2000 modeli w Muzeum lotnictwa ale niestety Jeszce nie ukończę tego modelu... itd..

Przerabiam częściowo tender i nowa wieżyczkę dowódcy...wieżyczka w Śmiałym była taka sama jak w Samochodzie pancernym wz.29 a tender miał boki proste/ukośne a nie półokrągłe jak to wykonał producent.

Ta cala bryła w tej chwili jest na plastelinie i czekają mnie jeszcze inne przeróbki jak otwory na bokach, wizjery, górne wejście i jedna strona dachu będzie skośna..

labshury1215.jpg

A zapomniałem pogratulować podkładów kolejowych tych na platformie. Są na wypasie

Podkłady to balsa namaszczona/wtarta olejna Shadow Brown prosto z tubki. Następnie jaśniejsze kolory olejnej ale jako wash po kropelce tu i tam dla zróżnicowania koloru.

A nity będą jakie, kuleczki, czy jakieś oryginalne?

Nity będą oryginalne metalowe tutaj można zobaczyć.

http://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250861850017

Na te nity to se poczekam..teraz jest nowy rok w Chinach....prawie miesiąc maja wolne..

Witam Nie czekaj na chińczyków ;D http://www.scalehardware.com/

Kiedyś kupiłem i całkiem fajne. Cena niby wyższa ale masz w paczce 100 szt a nie 40.

Tak wyglądają na modelu (sory zdjęcia z telefonu) th_31082011302.jpg th_31082011296.jpg

Pozdrawiam

Sklep jest konkretny...no i pod "nosem" ..... dzięki...pozdrawiam

kilka nowych zmian. Wieża obserwacyjna już prawie gotowa. Dzisiaj przymierzyłem drzewka i takie tam...będę jeszcze podmalowywał te drzewa bo maja wyglądać jak brzozy...

0001-1.jpg

labshury1247.jpg

labshury1248.jpg