crustian Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Śmiało można powiedzieć, że "Śmiały" nabiera kształtu i koloru. Przypominam o drezynie, hehehe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 A zapomniałem się zaptać. Czym traktowałeś te kolory aby uzyskać efekt wyblakłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Piękny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Piękny i do tego polski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Śmiało można powiedzieć, że "Śmiały" nabiera kształtu i koloru. Przypominam o drezynie, hehehe.... Tak nareszcie zaczyna się wykluwać to co najlepsze...kolory i kształty Ponoć ARMO ma niezłą drezynę R wiec....jest szansa i na drezyne No i oczywiście z FT17 w 1/35 który już tak dawno chciałem zrobić...ale w planach po pociągu jest Grecki PZL P.24G .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 A zapomniałem się zaptać. Czym traktowałeś te kolory aby uzyskać efekt wyblakłości? Ten efekt to jaśniejsze odcienie tej samej farby. Na takim dużym modelu było to dosyć łatwo zrobić. Używając bazowy kolor rozjaśniłem go białym i aerografem naniosłem na środek koloru. To samo zrobiłem z reszta kolorów Ciemniejsze linie to cieniowanie czarna farba przed malowaniem. Ogólnie dodaje zawsze ok 25% clear do farby matowej wtedy farba rozkłada się lepiej na modelu i nie jest taka bardzo matowa. Później zrobiłem WASH na całym modelu i wytarłem to wacikami do uszu zostawiając wash wokoło nitów itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Piękny i do tego polski! No to ze Polski to akurat jest ważne dla mnie. Tutaj gdzie mieszkam w Vancouver modelarze nie maja pojęcia ze taki pociąg pancerny w ogóle istniał wiec będzie to dla nich nowość i może się czegoś naucza z historii Polski. Chce go pokazać na wielu konkursach i Pokazach. W lutym jest najwiekrzy pokaz na zachodnim wybrzeżu w Seattle w USA ponad 2000 modeli w Muzeum lotnictwa ale niestety Jeszce nie ukończę tego modelu... itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Dzięki. Czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Szacun!! kawał dobrej roboty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Analogic- następny pancerny czarodziej na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Przerabiam częściowo tender i nowa wieżyczkę dowódcy...wieżyczka w Śmiałym była taka sama jak w Samochodzie pancernym wz.29 a tender miał boki proste/ukośne a nie półokrągłe jak to wykonał producent. Ta cala bryła w tej chwili jest na plastelinie i czekają mnie jeszcze inne przeróbki jak otwory na bokach, wizjery, górne wejście i jedna strona dachu będzie skośna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 A zapomniałem pogratulować podkładów kolejowych tych na platformie. Są na wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 A zapomniałem pogratulować podkładów kolejowych tych na platformie. Są na wypasie Podkłady to balsa namaszczona/wtarta olejna Shadow Brown prosto z tubki. Następnie jaśniejsze kolory olejnej ale jako wash po kropelce tu i tam dla zróżnicowania koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Aktualizacja z budowy: wieza juz prawie kompletna oprocz malych dodatkow ale to dopiero po nitowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 A nity będą jakie, kuleczki, czy jakieś oryginalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 A nity będą jakie, kuleczki, czy jakieś oryginalne? Nity będą oryginalne metalowe tutaj można zobaczyć. http://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250861850017 Na te nity to se poczekam..teraz jest nowy rok w Chinach....prawie miesiąc maja wolne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Stycznia 2012 Super Moderator Share Napisano 25 Stycznia 2012 Witam Nie czekaj na chińczyków ;D http://www.scalehardware.com/ Kiedyś kupiłem i całkiem fajne. Cena niby wyższa ale masz w paczce 100 szt a nie 40. Tak wyglądają na modelu (sory zdjęcia z telefonu) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Witam Nie czekaj na chińczyków ;D http://www.scalehardware.com/Kiedyś kupiłem i całkiem fajne. Cena niby wyższa ale masz w paczce 100 szt a nie 40. Tak wyglądają na modelu (sory zdjęcia z telefonu) Pozdrawiam Sklep jest konkretny...no i pod "nosem" ..... dzięki...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Te sferyczne nity chcesz użyć do wieży czy do pozostałych części "kolejowych" modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Te sferyczne nity chcesz użyć do wieży czy do pozostałych części "kolejowych" modelu? Potrzebne są mi te nity do tej wieży Ursusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 a w wieży nie powinny byc przypadkiem te stożkowe tak jak w samochodzie panc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 kilka nowych zmian. Wieża obserwacyjna już prawie gotowa. Dzisiaj przymierzyłem drzewka i takie tam...będę jeszcze podmalowywał te drzewa bo maja wyglądać jak brzozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Rowerowi może szprychy wstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Rowerowi może szprychy wstaw? no przecież są wstawione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi