Skocz do zawartości

SdKfz 182 Tiger II + Voyager Dragon 1/35

Mirek66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Model po perypetiach i dość długim czasie uważam za skończony etapy moich zmagań można zobaczyć na warsztacie .

Zapraszam do oglądania ,oceny oraz komentarzy w sprawie modelu .

Pozdrawiam Mirek .

imgp7353.jpg

imgp7354.jpg

imgp7355.jpg

imgp7356.jpg

imgp7357.jpg

imgp7358.jpg

imgp7359u.jpg

imgp7360.jpg

imgp7361.jpg

imgp7362.jpg

imgp7363.jpg

imgp7364.jpg

imgp7365.jpg

imgp7367.jpg

imgp7369.jpg

imgp7370.jpg

No ładnie wyszedł, super dobrane kolorki i kamo sam się tak dla zrelaksowania zabieram za Tygryska II tyle tylko, że 72 i wydania italeri, niedługo wrzucę fotki w warsztacie

Dzięki koledzy za pozytywną ocenę .

Co do podstawki cofnąłem pojazd do tyłu i leży dobrze w śladzie oraz trochę pod szpachlowałem jak wyschnie i pomaluję to wrzucę fotkę .

No Mirku, świetny model, chyba nie ma rzeczy, która mi się tutaj nie podoba. Kamo wyszło naprawdę świetnie (zarówno kolory, jak i układ plam), wszystkie ślady eksploatacji wyglądają cudnie, figurki wyglądają dobrze. Ze wszystkich Twoich prac pokazanych na modelworku, ten model chyba najbardziej przypadł mi do gustu. Jeszcze raz, naprawdę bardzo dobra praca

Faktycnie model ładnie zrobiony, ładnie dobrane kolory cam (szczególnie ten bazowy) fajne też są plamy camo zacieki również.

Podstawka już mniej ciekawa, a dokładnie jej malowanie, szkoda, że zrobione tylko przy pomocy areografu. Obecne trendy modelarskie zmuszaja nas do u żywaniu kilku technik naraz, przydaly by sie jeszcze jakies pigmenty.

Pozdrawiam.

Dziękuję jeszcze raz za tak liczne posty i to pozytywne

Co do podstawki to wiem na razie ją trochę zaśmiecam trawą i chaszczami potem spróbuje pomalować pędzlem i skończyć pigmentami jak wyjdzie nie wiem .

Spróbuje jeszcze ze dwie jak mi nie będzie wychodzić to se dam spokój z podstawkami i figurkami .

Mirek .

REWELACYJNE MALOWANIE!!!

Świetnie skomponowane kolory. Troszkę się za bardzo świeci po olejach, można by go przymatowić. Sam tygrys na 6, podstawka na -4, te kamienie nie wyglądają naturalnie.

Ale ogólnie bardzo dobre wrażenie.

p.s.

lekturka na privie

Spróbuje jeszcze ze dwie jak mi nie będzie wychodzić to se dam spokój z podstawkami i figurkami

Nieeeee Nie poddawaj się, podstawki dodają uroku modelom, każda kolejna będzie lepsza

Dzięki za lekturę mocno wymagająca model jest pokryty matem tylko brak namiotu daje o sobie znać .

Z podstawkami będę walczył a co chyba muszą być ładne ? nie

Pozdrawiam Mirek .

Bardzo ładny model. Podstawka też ładna aczkolwiek brakuje jakiejś trawy by urozmaicić ten teren. Może jeszcze jakieś opadłe liście z tego drzewa i będzie cacy.

Mat nie mat........nie istotne i tak wygląda ok ja najchętniej bym zobaczył go na żywca:D

Mirek66 a czy istnieje jakiś wątek warsztatowy tego dzieła?

Mam prośbę, napisz jakie to kolorki (camo) i coś o tym twoim brudzeniu olejami i o zaciekach.