marioba Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Witam! Coś tam pomalowałem... Model wygląda teraz tak: I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Bardzo fajnie na tym etapie wygląda. Jedynie nie pasuje mi to ciemniejsze miejsce na przodzie maski. Powinno być raczej pod ramą szyby a właśnie w tym miejscu jaśniejsze. Ale to tylko moja sugestia.To twoje malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Witam! Jedynie nie pasuje mi to ciemniejsze miejsce na przodzie maski.Powinno być raczej pod ramą szyby a właśnie w tym miejscu jaśniejsze. Tam nie ma ciemnego miejsca. Na fotografii wyszło ciemno nie wiadomo dlaczego. Pod samą krawędzią okna jest mocno rozjaśnione i schodzi coraz ciemniej do przodu maski (chłodnicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Nie zrozumieliśmy się. Właśnie pisałem,że powinno być odwrotnie.Ciemniejsze pod szybą i schodząc w dół maski coraz jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Witam! Nie zrozumieliśmy się. Właśnie pisałem,że powinno być odwrotnie.Ciemniejsze pod szybą i schodząc w dół maski coraz jaśniej. A dlaczego ma być odwrotnie? Wszystkie pojazdy w tym kolorze tak maluję. Sprawdź to w moich galeriach. Poza tym wielu modelarzy nie tylko na polskich forach tak maluje i jest dobrze, więc dlaczego ma być odwrotnie? Napisz, bo jestem bardzo ciekawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Miałem na myśli to gdzie pada światło. W miejscu takim jak podszybie raczej powinno być trochę ciemniej. Tak jak pisałem wyżej to tylko moja sugestia.Sry niepotrzebnie się odzywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Witam! Sry niepotrzebnie się odzywałem Ależ odzywaj się ile wlezie! Ja naprawdę byłem ciekawy dlaczego ma być inaczej. Poza tym od tego jest to forum. Proszę cię nie traktuj mojego poprzedniego wpisu zbyt dosłownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Jest bardzo ok. malowanie tego pojazdu to droga przez mękę tym bardziej podziwiam i czekam na więcej. Wiem bo mam ten pojazd złożony i na etapie malowania się zmęczyłem. Na razie mojego kurz pokrył i czeka na lepsze czasy. Ale jak sie tu napatrze na coś fajnego może do niego wrócę. Także trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Już wygląda ciekawie, będzie jeszcze ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam! Kalki, wash, oleje... I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Witam! Wstępne brudzenie chińskimi olejami: Musi to teraz trochę podeschnąć i trzeba będzie zróżnicować kolorystycznie ten brudzing. Ale to już następną razą... I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Fajniutki, przykurz możę nieco więcej tam gdzie załoga biega w około działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Rewelacyjne brudzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 23 Maja 2013 Autor Share Napisano 23 Maja 2013 Witam! Model w galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=38337 I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 10 Listopada 2018 Autor Share Napisano 10 Listopada 2018 Witam Szanownych Forumowiczów! Wskrzeszam z niebytu stary warsztat! Ostatni wpis do tego warsztatu był w maju 2013 roku. ale że lepię kolejny stary model Tamiyi Sd.Kfz 7, to bez sensu jest zakładanie nowego warsztatu. Model w pudle przeleżał ładnych parę lat na półce. Inne projekty (KW-2) zmęczyły mnie okrutnie, więc wróciłem do tego co potrafię najbardziej: lepienie starych beznadziejnych modeli! Trochę zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 10 Listopada 2018 Share Napisano 10 Listopada 2018 To ja bede sie przygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Kolejna Siódemeczka do forumowej kolekcji tematów w ostatnim czasie obok zlotu Panzer III. Na starych modelach najlepiej widać kto ma umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 (edytowane) Lubię te twoje Vintage. Z grilami na masce coś będziesz robił czy zostają z plastiku? Edytowane 12 Listopada 2018 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 12 Listopada 2018 Autor Share Napisano 12 Listopada 2018 5 godzin temu, Stojkovic napisał: Na starych modelach najlepiej widać kto ma umiejętności. Zobaczymy czy masz rację? 4 godziny temu, bazylms napisał: Lubię te twoje Vintage. Z grilami na masce coś będziesz robił czy zostają z plastiku? Dobre określenie tego modelu! Rocznik 1972! Absolutne Vitange! Z grillami nic nie będę robił. Mam kilka rozbabranych modeli. Ja zacznę kombinować i cudować, to będzie to kolejny "pułkownik", który będzie się lepił kilka lat... Zresztą w tym warsztacie, kilka lat temu, napisałem że głęboka waloryzacja starych modeli jest bez sensu. Podnosi absurdalnie koszty, wydłuża czas, a efekty są niewspółmierne do nakładu sił, pracy i kosztów. Dlatego poza małymi zmianami, model będzie raczej z pudła. Teraz wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Ładnie go pomalujesz to się detali czepiać nikt nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 12 Listopada 2018 Autor Share Napisano 12 Listopada 2018 Do tego esdeka będzie jeszcze stary Flak 36 Tamiyi. Zlepiony około 1994 roku. Wylądował dwa miesiące temu w sodzie kaustycznej. Był malowany Humbrolami, więc spłynęło wszystko raczej bezproblemowo. Esdek i Flak miały być kompletem. Najpierw polepiła się armata i od razu miałem lepić esdeka. Ale tak się złożyło, że armata stała źle zlepiona i pomalowana pędzlem ponad dwadzieścia lat, a esdek dojrzewał w pudle do teraz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 W 1994 roku ten esdek z podczepiona 88 to byl prawdziwy wypas, ach te czasy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Co poniektórych z tego forum na świecie jeszcze nie było. Ja tam się cieszę że Mario coś znowu lepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi