Majek Napisano 18 Kwietnia 2007 Share Napisano 18 Kwietnia 2007 Dobra, dobra, Tornado... Powiedz lepiej, ze sie chciales nowym LCDkiem pochwalic... A tak na powaznie. Bede musial przyczaic ten program. Bo choc nie jestem jakims wielkim fanatykiem truckow, to lubie takie programy. Jak by Wam sie gdzies rzucila w oczy informacja, kiedy bedzie powtorka, to dajcie znac z kilkugodzinnym chociaz wyprzedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 18 Kwietnia 2007 Share Napisano 18 Kwietnia 2007 Na Discovery jest program "jak to jest zrobione" czy coś w tym stylu i tam były z tego co pamiętam Keny T300. W sumie proces budowy został opisany bardzo krótko, ale zawsze coś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Kwietnia 2007 Share Napisano 19 Kwietnia 2007 Pretorian a masz jakąs rozpiske programową O której można spodziewać się tego na Discovery Chanell. Bo jeśli znajdziesz o tym coś to daj znać to zrobie ripa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2007 Mam! Na oficjalnej stronie National Geographic.pl napisali, że będzie powtórka: 1 maj- godzina 15.00 17 maj- godzina 23.00 Pozdrawiam, Przemek. Ps. Miłosz postaraj się to wyłapać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2007 Witam ponownie! Magnumki mam trochę dość i nareszcie przyszła pora na Peterbilta! Wszystko w fazie produkcyjnej, więc proszę nie narzekać na jakość malowania i nierównośći. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 I się w końcu coś ruszyło. Szkoda że tylko jedno zdjątko Niemniej jednak czekam na więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Wszystko w fazie produkcyjnej, więc proszę nie narzekać na jakość malowania i nierównośći. Masz zamiar zrobić ściągany dach w sleeperze, czy zakleisz tą dziurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Fajnie ci idzie,ja by zrobił otwierany dach w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2007 Tworzenie dachu, przypomina trochę wypociny nad dachem od Longline' ki Miłosza Dach będzie normalnie w całośći. Te dwa paski na dole są przyklejone do ścian kabiny. Będzie na nie nachodził dach. Górne paski to tak jakby stelaż na właściwe ściany dachu. Wszystko robię tym sposobem, aby konstrukcja była odpowiednio stabilna itd. Całość oczywiście będzie wyszpachlowana itd. itp. Kabina także idzie do szpachlowania. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Witam No nareszcie się coś ruszyło PoZdRo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2007 Hejas! Coś tam znowu idzie do przodu. Teraz problemy mam dwa: 1. Zbieram na nowy aerograf (kto się chce dołożyć to podam numer konta ). 2. Za mało utwardzacza i szpachla nie chce zaschnąć już od 5 dni. Myślę, że gdzieś za kolejne 3 lub 4 dni będzie się nadawała do szlifowania. Cóż... chciałem dobrze, ale się przejechałem. Okazuje się, że lepiej jest zmarnować trochę szpachli, lub szpachlować na kilka razy niż starać się wszystko zrobić na raz (nie mówię o jednym miejscu oczywiście, ale o jednym elemencie!). Na razie tyle. Kiedy dorwę nowe aero to postaram się Wam ujawnić moje chytre plany związane z lakierem Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Łoł! Nieźle dajesz. Taki sleeper to Tornado kiedyś zrobił. Powodzonka w szpachlowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2007 Na razie dalej schnie szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Na razie dalej schnie szpachla A dałeś utwardzacz do szpachli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2007 Tak ale za mało, bo chciałem żeby dłużej była plastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Tak ale za mało, bo chciałem żeby dłużej była plastyczna No to teraz sobie jeszcze poczekasz az dokładnie ci ztwardnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2007 Już czekam od niedzieli, a jeszcze przynajmniej ze 3-4 dni musi poleżeć Ale dzięki temu zająłem się deską rodzielczą i wnętrzem kabiny dziennej Pokażę jak będę miał pożyczony aparat i coś nie coś domaluję i dorobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Hehe ale wielgachny sliper, a z tą szpachlówką to sobie chyba jeszcze trochę poczekasz :/, a widać chociaż z dnia na dzień, że coś twardnieje ta szpachla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Jaką szpachle używasz?? Ja Novol, jak dasz utwardzasz wedłyg instrukcji to w 20 min będzie twarda. Nie chciałbym cię martwić ale po takim czasie to już wątpie czy wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Mnie też się wydaje że jeszcze długo będziesz czekał i nie doczkasz się aby szpachla stwardniała Oczyść sleeper z tej i połóż nową w proporcjach podanych przez producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2007 No tak dałem na prawdę ciupinkę mniej niż zawsze ( a na ogół 20 minut i jest kamień), a jeszcze nie nadaje się do szlifowania. Kuba ja także używam NOVOLKI. Jestem pewien, że twardnieje, a ściągnąć już nie da rady raczej. Jeszcze poczekam 24h i jeśli nie zaschnie do spróbuję zetrzeć tą choćby w 90% i zaszpachluję porządnie. Pozdrawiam i dzięki za chęć pomocy Przemek EDIT: Szpachla ściągnięta... Jutro zaszpachluję na nowo, ale fotki dam dopiero po oszlifowaniu, bo po co pokazywać to samo Trzymajcie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Lipca 2007 Autor Share Napisano 3 Lipca 2007 Początek prac nad wnętrzem: Sorry, za jakość fotki, ale niestety zoom cyfrowy nie daje zbyt wielu możliwośći Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 to jest kalka czy recznie malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Lipca 2007 Autor Share Napisano 3 Lipca 2007 to jest kalka czy recznie malowane? Malowane ręcznie wszyściuteńko Nie chciało mi się zeszlifowywać wypukłych zegarów i przycisków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 dasz lepsze zdjęcie?. Jaki numer ma ten brązowy co imituje drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi