RobertG Napisano 16 Marca 2007 Autor Share Napisano 16 Marca 2007 Dzięki za informację Majek - zmienione. Daj znać czy polskie znaki sš widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 ą nie jest widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof II Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 OT tu się zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 Ortografia jest bardzo wymagana . Wiem po sobie bo musiałem ściągnąć firefoxa ze słownikiem (od razu się poprawiłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żeton Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 Panowie ! Tak sobie czytam temat Produkty F-my Kitech stwierdzając, że niemiłosiernie odbiegamy od głównego wątku. A ja sobie cichutko siedzę w kąciku i ponownie skromnie pytam: "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ! Warto sobie zawracać głowę Kitech'em, czy odpuścić ?" Z kącika pozdrawiam - P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof II Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 Myślę że niektórymi warto, np t-72M1 Kitech 1:48, model na 4, cena 21 zł, jeszcze gdzieś mam zdjecia wyprasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żeton Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 Krzysztofie II dziękuję za podpowiedź, ale ... nie uściśliłem zagadnienia: Kitech w 72-ce. Przepraszam - jestem na urlopie i robię wszystkie złe rzeczy na raz Namierzam także modeliki na zakup, śliniąc się również do Miga 1.44 Revell'a. Warto ? Pzdr P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof II Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 MiGa nie sklejałem, ale widziałem wypraski, jest rtrochę nadlewek ale ogólnie jt dobry model, w porównaniu do przeskalowanego Miga-31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 żeby nie dokładać nowego wątku, zapytam czy ktoś z was miał do czynienia z modelami pojazdów w skali 1/48 tej firmy? Konkretnie mnie interesuje piranha oraz BTR 80, które czasem można spotkac na alledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Ja ostatnio zanabyłem Miga-17 F. Nie wiem jak z poprawnością wymiarową, ale wypraski jak za kwotę 25 zł (skala 1:48) prezentują się całkiem całkiem. Porównałbym je do wyprasek Lima-6 bis ze Smera, tylko linie podziałowe nie są w tak głębokie jak w czeskim produkcie. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Warto kupić modele su-27,35,30 i f-111 w 1/48 to kopie academy dość dobre cena oryginału 100zł kitech 38zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Szczerze NIE polecam pojazdow w 1/48 tej firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Kitech - o matko! ta firma mnie dobija. Zastanawia mnie czy panowie czy tez panie z tej firmy zapominają, że nadmiar lub brak części jest niezdrowy, a gumowe gąsienice parcieją i pękają. Co do wykonania wyprasek to nie jest źle, faktury czytelne i nawet elementy się dopasowują, co do instrukcji, to kleimy intuicyjnie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Warto kupić modele su-27,35,30 i f-111 w 1/48 to kopie academy dość dobre cena oryginału 100zł kitech 38zł Ja dodam jeszcze od siebie że warto kupić Howkera Sea Fury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Syn dostał od Mikołaja A-10A Thunderbolt II 1/48 - koszmar, wypukłe linie, kadłub zwichrowany mnóstwo nadlewek ślady po wypychaczach beznadziejne kalkomanie. Nie polecam, nie wiem jak inne modele ale ten nie jest modelem tylko zabawką do sklejania. PS. Nie wiem ile to kosztowało ale pewnie niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 A mieliście styczność z śmigłowcem Kitecha w 1:24? Jakiś tam Tower Defender... Hughes MD500 bodajże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 A mieliście styczność z śmigłowcem Kitecha w 1:24? Jakiś tam Tower Defender... Hughes MD500 bodajże... Nie kombinuj, lepiej je omijać z daleka, Kitech to firma dla japońców, którzy lubią megazordy i dziwne pojazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 A mieliście styczność z śmigłowcem Kitecha w 1:24? Jakiś tam Tower Defender... Hughes MD500 bodajże... Nie kombinuj, lepiej je omijać z daleka, Kitech to firma dla japońców, którzy lubią megazordy i dziwne pojazdy Wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axx1 Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Mam mig-25 z kitecha i powiem krótko: ten model potrafi doprowadzić do znienawidzenia modelarstwa! Nie wiem jak z wymiarami, ale ogólnie są szpary (we wszystkich możliwych miejscach), albo coś odstaje, nic nie pasuje, trzeba kombinować jak koń pod górkę. Zaczałem go sklejać kilka lat temu i do tej pory nie skończyłem, bo potrafi nieźle wku....ć człowieka. Brak schematu malowania i ubogie kalkomanie tylko dopełniaje obrazu nędzy i rozpaczy! Na pewno warto dokupić dodatkowe kalkomanie, ale wtedy już mamy cenę powyżej "markowego" modelu. Jeśli chcecie wrzucę fotki, zobaczycie jak wyglada kadłub bez szpachli jeszcze. Aha- i nie wiadomo jaka była to wersja. Także nie polecam jako materiału na pełnowartościowy model, chyba że ktos chce się nauczyć szpachlowania-tak, wtedy się nadaje Kabina pilota-można napisać pracę magisterską jak można spaprać ten rejon. U mnie np fotel jest przesunięty na jedną burtę, w ogóle nie widać tablicy bo jest chyba za głęboko-wszystko do poprawy. P.S. Model kupowałem kilka lat temu i być może jakość sie teraz poprawiła, chociaż wątpie. Ja omijam kitecha z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Argh! Dowiedziałem się ,że to ostatnia firma robiąca Hobbycraft w 1-72 , m.in. Beavera w paru wersjach i Twin Ottera... A cywili zawsze za mało...Przy okazji, czy może ktoś widział KItech F-82? Może i to w 1-72 skopiowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 a ja mam leclerca m60 m1a1 (yyy miałem ma misje w smietniku) t-72 merkave i cóż t-72 wygląda najlepiej w każdym modelu po 6 kół nawet w abramsie ogólnie dobre jako model na diorame przedstawiającą wybuch w Nagasaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Ps.Do swojej F-14 zdobyłem kalkomanie Hasegawy z oznaczeniami VF-111 Sundowners i VF-84 Jolly Rogers Very Happy Czy tylko Hasa robi kalki do Tomcata ze statecznikami w biało-czerwone pasy? Miałem kiedyś gotowy model kupiony na allegro właśnie w takich barwach, ale był taki sobie. Później trafiłem (też gotowego) matchboxa, który jest moim zdaniem dużo lepszy. A może ten pierwszy to bylo ni wiadomo co tylko z kalkami od Hasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 orpheus chodzi ci o malowanie z lotniskowca enterprisse ? Italka daje te kalki do f-14 w 48 do 72 chyba też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Czy tylko Hasa robi kalki do Tomcata ze statecznikami w biało-czerwone pasy? "Sandałersów" robi też Zotz , we wszystkich chyba skalach. www.zotzdecals.com :jak już byndziesz oglądał, zwróć uwagę na kalki "Roundels of the world" pt.1-5 . No miodzio po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Czy tylko Hasa robi kalki do Tomcata ze statecznikami w biało-czerwone pasy? "Sandałersów" robi też Zotz , we wszystkich chyba skalach. www.zotzdecals.com :jak już byndziesz oglądał, zwróć uwagę na kalki "Roundels of the world" pt.1-5 . No miodzio po prostu. to był taki sprzęt, fotka trochę słaba bo starym aparatem jeszcze robiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi