R_Mazzi Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Potworek zaczęty w ramach konkursu zimowego. Skończony dzisiaj, dokładnie miesiąc po zadanym terminie ... Większa część warsztatu tutaj Podsumowując wątek warsztatowy: - model Revell, zimmerit Atak, RB lufa, Part, Eureka - figurki Preiser - dorobiona osłona kominka i wydechy - malowany pędzlem - farbki LifeColor, oleje, pigmenty itp. Wyszedł tak: i troszkę detali: Z premedytacją zrobiony prawie nówka. Wyszedł jak wyszedł, to na pewno najlepszy Tygrys jakiego zbudowałem Dziękuję wszystkim którzy śledzili wątek warsztatowy, duże piwo należy się zwłaszcza koledze tomek14147 Ps1. Skrzynki może kiedyś wymienię Ps2. Andrzej jak widać owieczka do odstrzału już jest, a co z wilkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Malowanie pędzelkiem to już opanowałeś .Model cudo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 MASTERCLASS !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 No Rafał! Dałeś do pieca. Super scenka!!! Nie będę strzępił języka, bo słów nie trzeba Teraz dawaj no warsztacik on-line tego Austina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Cieszę się, że mogłem pomóc Co do modelu, to co tu dużo pisać, po prostu świetna robota. Podstawka idealnie uzupełnia czołg, a bałagan dodaje całej pracy uroku i klimatu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 bardzo ładny tygrysek ogląda się z przyjemnością. ładna, naturalna scenka pt. "jeden robi jak się patrzy, reszta patrzy jak się robi". dobrze poukładane, skomponowane kolorystycznie. tylko wash mógłby być trochę wyraźniejszy, model byłby jeszcze bardziej plastyczny. odstrzał będzie mozliwy chyba dopiero w przyszłym roku w Bytomiu. rzeźbię kolejne części, do tego praca i przeprowadzka... ale modelarze to ludzie cierpliwi. to teraz Rycerzyk? może też wrzucę i zrobimy warsztat symultaniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Zgadzam się z przedmówcami. Bardzo ładnie... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 Dzięki chłopaki tylko wash mógłby być trochę wyraźniejszy, ..... to teraz Rycerzyk? może też wrzucę i zrobimy warsztat symultaniczny? Przez moment wieża była mocniej potraktowana wash'em ale jakoś mi się to nie widziało, nie za bardzo mogłem trafić z dobraniem koloru. Troszkę też pigmenty go na końcu przygasiły. Postaram się zrobić fotkę bardziej od dołu, z takiej perspektywy lepiej widać, że jakiś wash tam mimo wszystko jest Rycerzyk? Hmmmm, no teraz mam zamiar wrzucić austina na ruszt. A Firefly, w sumie rzucę na niego okiem co słychać w pudełku Będziesz dorabiał właz czy dajesz taki jak Dragon przykazał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Całkiem fajny Król Może następnym razem pokusiłbyś się o taką scenkę tylko z oglądającymi go po bitwie w 1945 roku żołnierzami naszej 1 Brygady Spadochronowej ? http://www.defendingarnhem.com/destroyedtigerlge.gif Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Calos prezetuje sie wysmienicie ,przydalo by sie jeszcze jakies drzewo ale w sumie fryce nie zawsze robili obsluge wozu pod drzewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Scenka bardzo mi się podoba. Duże za ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Dla mnie tym większy podziw że malowany pędzlem,gdyby nie warsztat to bym nie uwierzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Pięknie wyszło! Gratulacje! No i za to że nowy - czyli realistyczny Pozdrawiam! BTW: Zauważyłem pustą skrzynkę po amunicji. Chcesz parę pocisków albo łusek do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 Może następnym razem pokusiłbyś się o taką scenkę tylko z oglądającymi go po bitwie w 1945 roku żołnierzami naszej 1 Brygady Spadochronowej ? Fajnista fotka. Masz jakieś info na temat tej maszyny? Skoro to rejon Arnhem to chyba też powinien być ubrany w zimmerit. Troszkę mi to nie pasuje, obiecałem sobie jeszcze do kompletu zdziałać kiedyś henschla ale późnego, bez pasty... No i za to że nowy - czyli realistyczny Założyłem, że to piknik przed a nie po bitwie. Chłopaki dopiero co zjechali z platformy, wymienili łapcie i odpoczywają A poważnie jakoś ostatnio nie mam natchnienia do dewastacji. Wystarczy mi jak popatrzę co młody robi z zabawkami i całą resztą domowych sprzętów, oczywiście przypadkiem Chcesz parę pocisków albo łusek do niego? A dziękuję za propozycję Chyba jednak zostawię już jak jest, nawiasem mówiąc to skrzynki są troszkę nie teges, znaczy się od tygrysa ale jedynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 zawsze to 88 jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Fajnista fotka. Masz jakieś info na temat tej maszyny? Skoro to rejon Arnhem to chyba też powinien być ubrany w zimmerit.Troszkę mi to nie pasuje, obiecałem sobie jeszcze do kompletu zdziałać kiedyś henschla ale późnego, bez pasty... Lepsze zdjęcie Króla oglądanego przez chłopaków Sosaba, mam w jednej z książek o Brygadzie, ale postaram się Ci je znaleźć w wersji elektronicznej. Jednostkę też się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Jednostkę też się znajdzie 506 sPzAbt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Cudo Brakuje tylko upokorzonego Red Devila (widziałem foto jak roznosili jedzonko) - oczywiście brak miejsca. Scenka ze smakiem, ładnie zapełniona przestrzeń. Fajne kamo. Pikne figsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi