Meksyk89 Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 według mnie Revell pod tym względem jest dużo lepszy Revell kiedyś wypuszczał fajne modele typu BMW, Merc itp. Ciekawe czy kiedyś pokuszą się o reedycje tych perełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Sory za głupie pytanie ale jak odróżnić nowe fujimi od starego nie zaglądając do pudełka ? Faktycznie bez zajrzenia do pudełka ciężko stwierdzić - data produkcji - a w zasadzie wydrukowania instrukcji - jest tylko na instrukcji... Sądziłem, że pomocne może być to, że im wyższy numer tym nowszy model ale okazuje się, że jest inaczej, np. RS-17 - 05.2005 r. natomiast RS-36 - 08.2004 r. Numeracja jest tak pokręcona, że nic z niej nie wynika - dodatkowo każda seria ma własną numerację a serii jest kilka, np. ID, RS, EM, No. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Jestem jeszcze "zielony" w te klocki ale czy obecne modele nie maja numerów w czerwonych kółeczkach tak jak na zdjęciu te dwa z prawej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Te dwa z prawej są z serii ID i dlatego mają numerki w czerwonych kółeczkach... Seria RS (Real Sport) ma niebieskie prostokąty, No. czarne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Dzięki za odpowiedź . Zastanawiałem się nad przerzuceniem się z tamiyi na fujimi i chyba tak zrobię bo z tego co widziałem to cenami się dużo nie różnią a części jak widać jest więcej i skoro mówicie że fujimi się poprawiło Się zobaczy bo do tej pory składałem stare modele tej firmy a teraz kupiłem ALTEZZE RS200 (podobno nowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Nie można generalizować - nie wszystkie modele Fujimi są lepsze od konkurencji, np. Ferrari Enzo najlepsze produkuje Tamiya - wersja Fujimi nie ma otwieranej pokrywy silnika a i sam silnik jest raczej symboliczny - wersja Revell'a ma otwieraną pokrywę silnika i lepiej zdetalowany silnik niż Fujimi ale spasowanie części, fatalne felgi i opony stawiają ten model na trzecim miejscu... Ferrari F430 produkowane przez Fujimi i Revell - to samo - silnik w Fujimi to wytłoczka natomiast w Revell'u ma sporo elementów - ale wykonaniem Fujimi "bije na głowę" revellowski model. Dlatego do każdego modelu trzeba podchodzić indywidualnie - nie dotyczy modeli produkowanych tylko przez jedną firmę - wtedy wybór jest wiadomy - biorę lub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Wiadomo coś o man f 2000 z italeri ? Na ich stronie juz pojawiły sie fotki wyprasek. http://www.italeri.com/VisualizzaProdotto.aspx?PROD=01851 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 Wiadomo coś o man f 2000 z italeri ? Na ich stronie juz pojawiły sie fotki wyprasek. http://www.italeri.com/VisualizzaProdotto.aspx?PROD=01851 W austriackim sklepie jest już w sprzedaży - Sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 A coś więcej wiadomo?? Widziano katalog? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Widziano , może uda mi się jakiś skan wrzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Fajnie by było fliper . A na mana napewno się pokusze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 EmAEn za niedługo pokaże sie w Katowickim i Zabrzańskim sklepie Wiem bo byłem i się pytałem...Cena ok 130 zł czyli standart I chyba sie na niego pokuszę Pozrdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Szymek94 A gdzie jest sklep modelarski w Zabrzu ???? Pierwsze słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Dokładnie, ja też pierwsze słyszę, że w Zabrzu jest sklep modelarski Chyba, że kolega ma na myśli jakiś lepszy zabawkowy, lub coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Może zadam głupie pytanie ale co to jest ten EmAEn? Bo nie kojaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 EmAEn to kolego nic innego jak ciężarówka marki MAN. Podobno nie czyta się man tylko emaen, można to zwłaszcza usłyszeć w programie na osi z usta pana Sławka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Aha, heh, siedze w temacie ciezarówek całe życie, ale jeszcze nie słyszałem żeby tak MANa czytać . Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Proszę o to skan wkładki do katalogu Italeri. Skany w dużej rozdzielczości stąd linki. http://img97.imageshack.us/img97/4025/italeri11.jpg http://img382.imageshack.us/img382/9082/italeri12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Tylko Peterbilt i Man pasują. Reszta taka oklepana. Poza Freightliner'em ale in mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Heh i kolejny przepak Rki . Ten freightliner wygląda kusząco no i oczywiście man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Man, to jak dla mnie interesująca propozycja. Ciekawe ile Italeri zmieni w wyglądzie zewnętrznym tej R'ki, bo jeśli chodzi o wnętrze i silnik to nie wróżę tu żadnych rewelacji . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Ta firma to przynajmniej dla mnie nowość. No i robią to co mi się podoba. American Industrial Truck Model Oto jedna z ich nowości: Dopiero dzisiaj trafiłem na ich stronkę. Zna ktoś tę firmę, ściągał ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackies13 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Ale to kolego nie jest cały model. Byłem już na tej stronie i tam masz wyżej zdjęcie jakie znajdują się tam elementy. Tonie wszystko Jednak modele fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Tak głównie, produkują dodatki bądź konwersje, a wiec sama kabina z wyposażeniem. Ale w ofercie mają też kilka kompletów cena tylko 129$ Z tego jak widać już da się coś zrobić. A i konwersje są bardzo ciekawe i chyba tańsze niż KFS. Tylko że KFS ma bogatszą ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 W Czechach pojawił się już MAN http://www.bilek-eshop.cz/cz/produkty/kategorie-zbozi/novinky/man-f2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi