Rafał Kobiela Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 (edytowane) Witam Tak ja zapowiedziałem ruszam w projekcie grupowym z dioramą przedstawiającą scenkę z operacji Iraq Freedom. Ogólny plan przelałem na papier (tak wiem nie mam talentu) i oczywiście może on ulec zmianie. Użyję modeli academy czyli Black hawka i HUMVEE, figurek trumpetera oraz słupów RB. Jako podstawkę użyję ramki zakupionej w IKEI Edytowane 14 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Zapowiada się ciekawie, będę zaglądał do tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Świetny pomysł Czekam na pierwsze zdjęcia warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 A nie myślałeś może, aby obrócić kompozycję dioramki względem krawędzi o paręnaście stopni? Prostopadłe do krawędzi chodniki i drogi wyglądają sztywno. Obrót o parę stopni wprowadza większy dynamizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 A nie myślałeś może, aby obrócić kompozycję dioramki względem krawędzi o paręnaście stopni? Prostopadłe do krawędzi chodniki i drogi wyglądają sztywno. Obrót o parę stopni wprowadza większy dynamizm. Szczerze to nawet nie pomyślałem o tym. Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Stroju podpowiedział mi abym zrobił słup zawalony na murek i kontener co będzie lepiej wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 I tak samo jak na PWM życzę powodzenia i czekam na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 No to masz jeszcze jednego kibica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 W tytule powinno być "Iraqi Freedom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Nazwa tematu poprawiona Obdarłem płytę KG z papieru, połamałem na odpowiednie części. Tak jak radził Reggy obróciłem całość o ok. 45 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 No i gites majonez póki co, jazda będzie z modelami, bo tak to nudami i monotonią zajeżdża kibicuje oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Skrzywione wygląda lepiej. Nie jest takie sztuczne. Lecisz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Jest dobrze, o wiele lepiej niż prostopadle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 "Wylałem" asfalt i wyryłem chodnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Asfalt wygląda jak żywy tylko gdzie się to wszystko pomieści I kiedy zaczynasz z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Spokojnie pomieści się pomieści. HUMVEE będę robił na koniec dopiero gry przyjdą żywice (czyli pewnie koniec czerwca). Z black hawkiem zamierzam ruszyć w następnym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 przyjdą żywice Co masz zamiar robić z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Koła fotele i radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Co masz zamiar robić z żywicy Oj młody niedoinformowany nt. żywic do Humvee MiG'a czy Legenda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Co masz zamiar robić z żywicy Oj młody niedoinformowany nt. żywic do Humvee MiG'a czy Legenda? Home made Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Oooo... Aaaa... bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Zapiaszczyłem dioramę. Użyłem dużej ilości pigmentu ponieważ pod lakierem spora część zniknie. Murek postawiłem na próbę. Trzeba jeszcze go podmalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Dobrze idzie jak będę robił swoją dioramę z AAVP-7A1 i nie tylko to będę wiedział jak to wszystko powinno wyglądać. Aha kopiować pomysłu nie mam zamiaru ale podczas prac będę się sugerował Twoimi pomysłami.Mam nadzieję że się nie obrazisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Dobrze idzie jak będę robił swoją dioramę z AAVP-7A1 i nie tylko to będę wiedział jak to wszystko powinno wyglądać.Aha kopiować pomysłu nie mam zamiaru ale podczas proc będę się sugerował twoimi pomysłami.Mam nadzieję że się nie obrazisz. Musisz się spieszyć zanim je opatentuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Dziwnie ją zapiaszczyłeś, normalnie jakby ktoś sypał z wiadra na mokrą nawierzchnię :P Mam nadzieję, że lakier to odpowiednio wyrówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Nie wyrówna... Na Twoim miejscu pomalowałbym to od nowa, i tym razem pigment rozrobił z wódką i natrysnął aerografem, bo teraz to wygląda kiepsko.. Poza tym chodnika nie maluj na szaro, tylko na jakiś odcień żółtego, wymieszanego ewentualnie z bardzo jasnym, prawie białym szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi